Kende Judit pszichológus korábban az Amnesty International munkatársa volt. Jelenleg Belgiumban él, a leuveni egyetemen szociálpszichológusként kutat. Tavaly novemberben védte meg doktoriját. Nemrég a Facebook-oldalán közzétette: „Az történt, hogy mégsem vagyok doktor! Kiderült, hogy a doktorrá avatásnak az az ára, hogy hűséget esküdjek Magyarország Alaptörvényére, és arra jutottam: ez túl nagy ár.”

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Anna Mária
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
@szaboria1: Vannak azért egy páran, akik nem Kende Péter gyerekei és megvan a véleményük Orbánról meg a tákolmányáról. :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
köbjani
@eszegfu: @szaboria1: Vesd alá magad a többségi akaratnak, ha az nem megy.akkor ne a többségbe keresd a hibát. Ez ilyen egyszerű! Igaz a különcöknek nem! Különben is @szaboria1: írta hogy Az alaptörvényt nem a többség akarata alapján készült.
eszegfu
@GeoCravker: 14:27 Egyetértek. Én igyekszem megtartani az arányokat. Most azért elbizonytalanodtam egy kicsit... "átestem volna a ló tuloldalára" Köbjanival szemben... lehet, hogy türelmetlen voltam...nem tudom.
soljanka
@szaboria1: Miért ne szólna bele? A kettős állampolgár nagyon megbecsült mifelénk. :)
GeoCravker
@köbjani: Az alaptörvény valójában, ha belegondolsz nem a többségi akarat alapján készült, hanem a Parlament többségi szavazat alapján lépett életbe.
Többségi akaratról egy népszavazás esetén beszélhetnénk.
Anélkül, hogy elkezdenénk vagdalkozni az egyik vagy a másik kérdésében, az elvi különbséget azért szögezzük le.
köbjani
@GeoCravker: Igen a többségi akarat az amikor egy kérdést népszavazásra bocsájtanak, és a népszavazás eredménye többségi "igen"szavazatot , kapott ért el. Elvi különbség fenn áll, ezen nem lehet vitatkozni. Mivel a parlamentális demokráciában, nem csak népszavazás útján hoznak döntéseket emelik törvényerőre többségi szavazattal, a törvény etikai erőtere ennek elismerése kötelező.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.