Egy nap a pályaudvaron. Kemény munka korrigálni azt, amit a magyar állam szándékosan elmulaszt. Megállapíthatatlan, hogy a hét tízes vonatról szállt-e le, vagy csak most keveredett ide valahonnan, a Nyugati elé, mert látta, hogy itt kap enni, inni, és ha szüksége van rá, akkor ruhát, cipőt, pokrócot is elvehet innen. Ruha most nem kell, nadrágja, cipője rendben. Mégiscsak ma jöhetett, mert láthatóan frissen nyírták a haját. A szegedi pályaudvarnál a migszolosok megoldották, hogy állandóan legyen ott fodrász – a muzulmán férfiaknál létkérdés, hogy mindennap rendezzék a hajukat és az arcszőrzetüket. Nála ezzel most nincs gond.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Anna Mária
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
"És persze hadd repüljenek rá azután erre a helyzetre a nácik. Üvöltözzenek a Baross téren, hogy takarodjon innen minden más színű ember. De legalább most végre egyértelműen kimondták: „Fehér Magyarországot akarunk!” Így mindenki hallhatta: fajelméletekben, emberhierarchiában gondolkodnak. Nem kell tovább szépelegni, hogy így „hazafias érzelműek” meg úgy „szélsőjobbosok”: a fajelmélet, emberhierarchia náci specifikum, tehát bármikor lehet őket így nevezni. Ők írták le, hogy a fekete, aki „tegnap még majmokkal üzekedett és emberhúst evett” (Nemzeti Arcvonal, a tüntetések felhívásában), állati szinten áll és élősködő, látszik, ahogy itt lebzsel a pályaudvarokon – tehát egyértelműen nácik. És elég hatékonyak: a tanulékony taxis mondja is már a másfél éves, amúgy rendesen bepelenkázott kisgyerekre mutogatva: „Ezek a földre szarnak!”. És aztán jöhet az állam rendőrsége, amely úgy nyilatkozik a nácik első támadása után a Baross térről, mintha bármit is megoldott volna: „Intézkedtünk, igazoltattuk a migránsokat, akik közül többeket is a befogadó állomásokra küldtünk”."
kakaósbögre
nos,katonai szemszögből nézve a legkielégítőbb megoldás az lenne ha-úgy mint a franciák az Idegenlégiójukban- simán bevonultatnánk őket a már régóta szükséges Európai Közös Hadseregbe.egyrészről olyan kézségekkel rendelkeznek melyekről mi,európaiak csupán álmodhatunk-köszönhetően a több száz éves háborúskodás okozta szelekciónak- másrészről az egyenruhában töltött idő alatt megtanulnák a nyelvet,a kultúrát,szakmát szereznének etc.kelleni fognak,akár az ISIS ellen vagy akár Putyin ellen.
Anna Mária
@kakaósbögre: Aha.
Nem ágyútölteléknek jönnek egyébként.
kakaósbögre
@Anna Mária: mást nem tudsz velük kezdeni.máshoz nem értenek,sajnos.de egy ilyesfajta megoldás egyrészről keretet adhat a további életüknek.fizetést hogy eltarthassák-emberi módon-a családjukat,tanulási,továbblépési lehetőséget.egyébként az "ágyútöltelék" egy modern hadseregben már nem létezik.a kiképzés,az oktatás,a felkészítés annyiba kerül mintha aranyba foglalnánk őket.5 éves szerződésekről beszélek.ugyanúgy mint a francia vagy a spanyol idegenlégióban,vagy az angoloknál a gurkháknál.5 év és utána állampolgárság.ennyi időnek elégnek kell lennie arra hogy beilleszkedjenek,nyelvet tanuljanak,szakmát,iskolai végzettséget szerezzenek.vagy akár az amerikai mód,azaz 5 év és választhatsz melyik egyetemen akarsz továbbtanulni.az állam fizeti hisz te is fizettél az államnak.
Anna Mária
@kakaósbögre: Ezt a "máshoz nem értenek"-et el lehet felejteni, nem így van, csak egy hülye, a jobberek által mantrázott mítosz.
De, a modern hadseregekben is pusztulnak rendesen a katonák, nyugodtan lehet őket ezzel a régies szóval jelölni.
Aki menedékjogot kap, az Magyarországon 3 év múlva megkapja az állampolgárságot, ha el tudja magát tartani, de a nyugati országokban is hamar, akkor pedig ott, ahol van kötelező szolgálat, úgyis be lesz sorozva, mint a sicc.
Szóval se igény, se pénz nincs ilyesmire, és szerintem elenyésző azoknak a száma, akik katonák szeretnének lenni.
kakaósbögre
@Anna Mária: nézd,ez csupán egy vélemény.de ezt a véleményt hosszú évek tapasztalatára - például az afganisztáni menekültek problémáival már ott találkoztam ahonnan jönnek- alapozom.mindenkinek joga van a véleményéhez és én élek ezzel a jogommal. kívánom hogy neked legyen igazad.
Anna Mária
@kakaósbögre: Na, hát hogy jön ide a jog a véleményhez? Vitatta volna valaki? :)
Én is jártam arra, meg Szíriában és Afrika sok országában, így aztán nem gondolom, hogy a menekülők a seggüket vernék a földhöz örömükben, ha katonáskodhatnának Európát védendő.
kakaósbögre
@Anna Mária: beszéltem én arról hogy örülniük kell?egyszerű a képlet:ha ide akarsz tartozni ,fizess érte.ingyen ebédet még nem evett senki.
Anna Mária
@kakaósbögre: Te nem beszéltél róla, de én igen.
A képlet nem ilyen egyszerű, ugyanis emberekről van szó, akik most éppen rohadtul nehéz helyzetben vannak, amiről nem ők maguk tehetnek. Majd később eldöntik, hogy akarnak-e ide tartozni, egyelőre azt sem tudják, Európát eszik vagy isszák. Egyedül vannak és sokan közülük éppen azon gondolkodnak, mégis hogyan történhetett meg, hogy ők életben maradtak, mikor a családjukat a szemük láttára mészárolták le.
Az inyenebéd-dumát meg hagyjuk, ízléstelen. Gondoljunk csak a gyarmatosításra egy röpke pillanatig.
kakaósbögre
@Anna Mária: Egy kissé romantikusan fogod fel,és magadhoz viszonyítod-természetesen-őket.Nos,nem gondolkodnak azon hogy miért ölték meg a családjukat,és ők miért vannak életben.Számukra-és azon népek,nemzetek számára-akik több mint száz éve harcban,katonai rendben élnek-itt teszem hozzá az afgánokról beszélek- erről szól a létezés.A gyarmatosításról meg annyit hogy Zambia-a volt Német Kelet Afrika- épp most válik Németország faszomtuggya hányadik tartományává...itt tenném hozzá hogy Zambiai menekült nincs is.
JAJMÁR
@kakaósbögre: A menekültek között sok a lelki és fizikai traumát átélt, szinte már közönyös ember - nem lehet egyfolytában sem sírni, sem üvölteni, - és még biztonságban sem érezhetik magukat itt, valamelyik állomáson. (A biztonsághoz több kell annál.)
A környezet, amelyben az ember él, annak a hatásai, óhatatlanul befolyásolják a személyiséget, ha az ember nem figyel oda.
Vigyázz, kedves Kakaósbögre, nehogy cinikussá válj.
Hari
A jelenlegi menekült helyzet Európa évszázados politikai bűne eredménye. A gyarmatokat kifosztották, osszeugrasztották, elnyomták, nem pedig felemelték volna, mind politikai, mind gazdasági téren.Gyakorlatilag ez van ma is (pl. fegyver biznisz, nem kis haszon), vagy a fejletlenebb európai országok, vagy Kína helyzete, szintén egyfajta, bár szelídebb, leginkább gazdasági kizsákmányolás megy. Olcsó munkaerő+piac. Ezért települnek ide nyugati cégek, nem a segítés szándékával. Leginkább azért ilyen gazdagok, saját erőből nem biztos, hogy elértek volna. Orbánnak elvben igaza van, hogy a saját gazdaságot kell erősiteni, de ez javarészt demagóg propaganda szintjén megrekedt nála, mert vagy képtelen rá, vagy alkalmatlan rá,vagy igazából nem is akarja. Szerintem ez is az is, így meg marad a handabandázás, és a zavarosban halászás. Na ehhez meg profi mód értenek !
Anna Mária
@kakaósbögre: Az talán mindegy, hogy szerinted én "romantikusan fogok fel" bármit is. Nem tudom, miért kell lebóklásznod személyeskedő szintre.
Nos, a menekültek gondolkodnak a családtagjaik szörnyű pusztulásán, el is mesélik, főleg akkor, ha az ember tud velük az anyanyelvükön beszélni és akkor sok mindenre fény derül ám, miről is szól számukra a létezés.
Nem világos, miért egy olyan országot hozol fel példának, ahonnan ippeg nem menekülnek.
kakaósbögre
@Anna Mária: A gyarmatosítást emlegetted ezért említettem Zambiát.Merthogy azt most keményen gyarmatosítják.Megjegyezném a helyiek teljes támogatásával.Per pill minden- de most komolyan,MINDEN- német kézben van,az utolsó szögig.Megbocsáss a szerinted személyeskedő stichért,nem annak szántam.Egyébként két malomban őrlünk,te az afrikai menekültekről beszélsz,én az afgánokról.Még csak nem is hasonlíthatók.
Anna Mária
@kakaósbögre: Nem, én sok afgánt ismerek, róluk is beszéltem.
Gondolhatod, hogy én nem a mostani zambiai fejleményekre utaltam.
Ez így tényleg két malom.
Nem baj, majd Kósa megmondja a tutit, hogy az európai hadsereg tuszikból vagy hutukból álljon-e.
kakaósbögre
@Anna Mária: Na,a Kósa csak ne mondjon semmit.
kakaósbögre
summa summarum nem ezektől a menekültektől kell tartani,hanem attól ami elől menekülnek.
vizinyuszi
És attól, amit okoznak Európában: terrorizmus, káosz, járvány.
Anna Mária
@vizinyuszi: Se kreativitás, se ötlet, ugyanazt a jobber hazugságot nyomod mindig. Nincs sem terrorizmus, sem káosz, sem járvány.
vizinyuszi
@kakaósbögre: Fognak ezek harcolni, csak nem úgy és nem azért ahogy és amiért te gondolod.
kakaósbögre
@vizinyuszi: fingod sincs az egészről-valószínűleg nem is jártál messzebb a fatornyos faludnál-csak azt a faszságot nyomod amit hallasz.valami eredeti gondolat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.