A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok 61 százaléka egyetért a magyar-szerb határra tervezett biztonsági határzár felépítésével.

A közvélemény-kutató keddi, MTI-hez eljuttatott elemzésében azt írta, a téma jól ismert a lakosság körében, a válaszadók 97 százaléka hallott a kormány terveiről. A kutatás eredménye szerint 61 százalék ért egyet azzal, hogy a kormány egy kerítés építésével próbálja megfékezni az illegális bevándorlókat a magyar-szerb határon. A válaszadók 27 százaléka ellenzi a terveket, 12 százalék pedig nem tudott vagy nem akart véleményt formálni a kérdésben.

Az összefoglaló szerint a politikai attitűdök erősen befolyásolják a téma megítélését, az azonban a Századvég szerint látható, hogy mind a jobboldali, mind a középen álló, illetve a politikai önbesorolásukban bizonytalan megkérdezettek döntő része (86, 53 és 59 százalék) a kerítés építése mellett áll. A közvélemény-kutatás szerint az önmagukat baloldalinak vallók 32 százaléka ért egyet a kerítés építésével.

A felmérést a Századvég telefonos kérdőíves módszerrel végezte ezer fő megkérdezésével.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
nos,egyre bizonyosabb hogy én nem lehetek magyar.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hari
@kakaósbögre: dehogynem, hatalmas nyelvet kell növeszteni, utána belépni a legnépszerűb gittegyletbe, feltéve, hogy nem veszed el a magyarok munkáját.
kisangyalom13
Szegedi lakosok hány menekültet bujtatnak? Dr. Újhelyi István MSZP képviselő Brüsszelben miért nem beszélt erről?
Horovitz Ernő
@paolo006: mert munkásőrkocsmákba jársz piázni :)
paolo006
@Horovitz Ernő: nem járok kocsmákba. Ezt a szenzációs szórakozást meghagyom neked és az elvtársaidnak.
paolo006
@Hari: már most is az vagyunk, hiszen Magyarország jobban teljesít! Tudod ez az ideológia olyan mint a lenini út. Csak az nem vágja le aki nem akarja, vagy annyi esze sincs mint egy marék lepkének.
Pálinkafőző Rézüst
Az idei magyar költségvetésből 585 millió forintot költünk menekültekre. Az EU ehhez még ad 3,5 milliárdot.
- Az elmúlt öt évben 605 ember kapott menekült státuszt hazánkban. Ilyenformán 60 szerb és 1 (!) koszovói albán dolgozik kicsiny hazánkban.
- Csak a felcsúti stadion 4 milliárdba került. A felcsúti kisvasút 600 millióba, annyiba, mint a menekültek ellen uszító, gyűlöletkeltő plakátkampány.
- Orbán veje 1,2 milliárd közpénzt keresett különféle települések közvilágítás-fejlesztésén.

Mennyibe is kerülnek nekünk a menekültek? Kitől vesznek el munkát?
És még lehetne sorolni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.