A Fidesz szerint teljesen hiteltelen "a baloldal színlelt aggodalma" a Quaestor-károsultakért, hiszen a szocialisták soha nem a károsultak, hanem a csaló brókerek pártján álltak.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya ezt szerdán azzal kapcsolatban közölte, hogy az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) kérdéseket tett fel a Quaestor-ügyben. Az MSZP azt firtatta, miért engedik ki a végelszámolással fizetési kötelezettsége alól a Quaestor Financial Hrurira Kft.-t. A DK pedig arra szólította fel a kabinetet, számoljon be arról, milyen szerepet játszott a brókerbotrányban a Magyar Nemzeti Bank.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta, az MSZP a kormányzása idején megszüntette a brókercégek ellenőrzését, lehetővé tette a brókercsalásokat, és idén júniusban még a parlamentben sem támogatta a brókercégek ellenőrzését megszigorító törvényjavaslatot.

A Fidesz szerint bár a baloldal mindent megtett, hogy megakadályozza, a kártalanításhoz minden törvényi feltétel adott.

Hozzátették: a 6 millió forint alatti kártalanítás elkezdődött, az efölötti végrehajtását pedig a bankok akasztották meg. A Fidesz szerint a bankok világossá tették, hogy nem hajlandók teljesíteni fizetési kötelezettségüket, az Országgyűlés döntését megtámadták, és beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz.

A kormánypárt kitért arra, hogy a felszámoló közölte, a Quaestor-károsultak gyorsított eljárásra számíthatnak, és a felszámoló szeptember elsejével számukra külön ügyfélszolgálatot állít fel, hogy a személyes adategyeztetés is lehetséges legyen.

A közlemény szerint a Fidesz bízik abban, hogy az Alkotmánybíróság ítélkezési szünete után mielőbb döntést hoz az ügyben és teljesül a parlament akarata: "a szocialista brókerbotrányok minden áldozata hozzájut a kártalanításhoz, a csaló brókerek pedig börtönbe kerülnek".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Hát nem is tudom hogy ki állt a csaló tarsoly bróker elvtárs oldalán meg mellett mikor együtt köpködték a szotyolát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.