Egyes számítások szerint 30-40 milliót kell félreraknia a nyugdíjba vonulás időszakára annak, aki meg akarja őrizni körülbelül 20 évre tervezett nyugdíj mellett a jelenlegi életszínvonalát.

Ha nincs ez a megtakarítás, akár arra is fel kell készülniük, hogy 2050 környékén kénytelenek lesznek beérni a jelenlegi 116 ezer forintos nyugdíj akár harmadával, vagyis alig 40 ezer forinttal.

A legkisebb öregségi nyugdíj egyébként jelenleg 28 500 forint havonta, vagyis a jövő átlagnyugdíjasai alig fognak többet kapni napjaink „nyomornyugdíjánál" – írta a Blikk.

A szakértő úgy vélte, némiképp csökkenhetne a teher, ha sikerülne visszacsábítani a külföldön dolgozók százezreit, és letelepíteni az ide bevándorolni hajlandókat és elmondta azt is, idővel szükségszerűen emelni kell a nyugdíjkorhatárt is, akár 70 évre.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levi
"Kisfiam,én a te korodban már dolgoztam!"
"Nagypapa én meg a te korodban még fogok!"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
picike
nincsen adat miből számolta ki is na és 2050 azaz 2015 ben ?!!
levi
"Kisfiam,én a te korodban már dolgoztam!"
"Nagypapa én meg a te korodban még fogok!"
lópicigáspár
Meg van az ügyeletes rémhírkeltő legjobbantudó jós! Már csuknám is befele a kaptárba 2050-ig, hogy addig se kelljen neki hülyeségeken agyalni!
Január
2050-et meg kell érni. Ha ennyire aggódik a média a nyugdíj miatt, miért nem követeli az emberhez méltó béreket. Minimálbérből nem lehet 30-40 millát összerakni, meg élni is.
Az pedig csak álom, hogy jelentős mértékben visszajöjjenek a most külföldön dolgozók.
A bevándorlóktól sem várhatunk sokat, ők is egy jobb élet reményében jöttek Európába, és nem a magyarországi élet a vágyuk.
F_Viktor
Több szakértő megmondta 2011-ben, következmények nélkül nem lehet lenyúlni a keményen dolgozó kisemberek magánnyugdíj megtakarításait!

Persze a következményeket a Zembereknek kell majd viselniük. Ami egyenlő lesz az éhenhalással.
Freewolf
Na, megint megy a hülyeség, meg az uszítás!
Persze, települjenek be a gazella vadászok és majd megtermelik a mi nyugdíjunkat! Pont úgy, mint a rejtett erőforrások!
Hazug egy libsi banda!
hetöndöe
Talán nem kellett volna ellopni a nyugdíjmegtakarításokat,felhízlalni állami pénzből a vezetőket és nem utolsó sorban nem kéne úrizálni állami pénzből egy szegény országban.
Rohad,t tetves fütyiszes banda,szétloptátok az egész országot de egyszer szorul a nyakatokon a kenderkötél és azt egykori fütyiszes szavazók fogják rátok tenni,az tuti.
F_Viktor
@Freewolf: O'szt miből lesz majd a nyugdíjak előteremtve? Az én és családom adóira, befizetéseinkre már ne számíts!

Ajánlom olvasásra @hetöndöe: hozzászólását, esetleg ha az ott felsorolt ellopott pénzeket valamelyik következő kormány kamatostul visszaszerzi, akkor lesz fedezet a nagyobb nyugdíjra. Addig csak imádkozhatsz, hogy az a 40 ezer forintocskát is megkapd!
Freewolf
@F_Viktor: Ha valaki lopott itt, azok a szocik voltak!
human
@Freewolf: Kezdtem így délutánra kicsit leereszteni, de te megnevettettél. Köszönöm!
Feraj49
Én már azt nem élem meg,de mégis mit gondolnak meddig élnek az emberek ? Ja már" ők" most félretették a megélhetéshez szükséges pénzt.Remélem nem fogják tudni "élvezni".Amíg élsz adózz ! Aztán gyorsan dögölj meg,mert hátha vissza kell adni a 40 -50 év alatti befizetéseidből.
pistapapa
Nincs ezzel semmi baj,amennyiben 1Ft. lesz 1kg.kenyér és 2Ft. lesz 1kg. sertéshús.
verum
@human: @F_Viktor: - hiába nevettek, igaza van Freewolfnak!
Mert nem csak a baloldal szoci, hanem Orbánék is. A narancs szín álruhás vörös!
Manhattan
@Freewolf: Látom, a te fejedbe is beleverték, hogy a "Magyar reformok működnek"! Ez az agymosás nálad is bejött!
human
@verum: Nekem akkor is jól jött Freewolf beszólása. Szinte egész nap 33-35 fokban dolgoztam és ez felrázott a kánikula okozta kábulatból.
Rózsika Hatházi
@picike: 13:56. Miért, arra van adat, hogy év elején miből számolják ki, hogy az infláció csak 1,6% és eszerint emelik a nyögdíjakat?
Bubó
Freewolf! Érzem, tudom, hogy kánikula van! Na, de ennyire?
Bubó
Húsz évvel ezelőtt arra vágytam hogy 60 000Ft-ot keresek havonta, és lesz egy 1986-os Golfom! Mára ez teljesült!
jancsipapa
@verum: Nincs ezek között semmi különbség . Egy tőről fakadnak .Megcsinálták őket. .Megfelelő időben ( nem csak nálunk ) , ott a politikusi garnitúra -szándékosan nem írtam elitet - jön a parancs : -- Itt és itt szétváltok . " A " csapat , " B" csapat , "C" csapat . -- És úgy lesz . Onnantól kezdve váltják egymást . Bármit megtehetnek ,ha egyet szem előtt tartanak . A gazda érdekeit ,parancsait . Úgy is játszanak ,mert tudják ,bárki ,bármikor apróbb kellemetlenség árán lecserélhető .
Desischado
Azt mi már meg sem érjük! Már azt várom, mikor emelik már a korhatárt mondjuk, 80 évre? Legalább nem kell nyugdíjat fizetni, mert például egy fizikai munkás azt nem éri el, addig szépen elhalálozik, a maffia banda örömére, mert nem kell neki nyugdíjat fizetni!
bundi
@Freewolf: @lópicigáspár: gondolom ti lehettetek azok akik annakidején amikor jópáran inkább forinthitelt választottak ha muszáj volt vakon meneteltetek a devizahiteles ablakhoz, mert nehogmán eggyes bérrettegők megmondják a tutit...húzzanak haza...börtönbe velük...a devizahitel tuti biznisz...a hülyének is megéri...aztán idővel ...mi is kett?
mint most is...
"Meg van az ügyeletes rémhírkeltő legjobbantudó jós! Már csuknám is befele a kaptárba 2050-ig, hogy addig se kelljen neki hülyeségeken agyalni!"
például...szigorúan a ksh adataival...
csak a jelenlegi állapotokat nézve...ksh adatokból...mennyi is az átlagkereset?
242 700 forint
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/ker/ker1505.html
hányan is dolgoznak?
4 201 000
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog1506.html
a 10%-os nyugdíjjárulék tehát összesen 101 958 270 000
és hány nyugdíjas is van jelenleg?
statinfo.ksh.hu/Statinfo/haViewer.jsp
csak 2013-as adat van a ksh-nál...az kb 2 000 000
tehát ha csak a befizetéseket osztanák újra csak az öregségi nyugdíjasoknak...akkor bizony most is havi 50 980 forintot kaphatnának...de most hozzácsapják az tb kassza egy részét...az egészségügy úgy is kibírja...amit meg gyorsan kell csinálni azt úgy is az unióval fizettetik ki (miért is van az hogy a beruházások több mint 80 százaléka uniós pénzből van?)
tehát így kijön a mostani 101 000-es öregségi nyugdíj...ja és van még majd egymillió aki nem öregségit kap...de ezt már 2011 óta sokszor elővették...
hvg.hu/gazdasag/20140127_2050ben_szakad_rank_a_nyugdijplafon
tehát h amegtennétek hogy elmondjátok hol a hiba? abban amit számoltam...valamint miért is várjátok el, hogy az emberek békésen vonuljanak a hajléktalan nyufdíjaskor felé...megköszönném...az meg hogy a mostani kb 4:2-es arányból 2050 környékére kb 2,5:2,5-lesz, azt már a másik cikknél kiveséztük...
kamazuka
Láttam egy másik számítást,melyben más kondíciókkal az adózott jövedelem további adóztatása nélküli megtakarítások kamataiból simán megvan az eu konszolidált nyugdíj és nem fér hozzá a herdáló hatalom.azt nem kezeli,csak látja de nem használhatja ,mert nem az övé.
Amikor adózott jövedelemhez úgy férhet hozzá az állampolgár,hogy további adót fizet.tranzakciósadó,pl akkor ott valami baj van.Ott ,hol a jövedelem hónapról hónapra lefogy a folyószámláról,mert a számlavezetési díj csökkenti a tételt hónapról hónapra,ott megint csak baj van.Ott ahol ezt állam vezetése ekkora kis tételeknél,mint minimálbér,megtűri,ott a cinkosság nem nézhető el.
A megoldás kézenfekvő
mate03
@lópicigáspár:! Ne beszélj butaságot! 2-éve végezte el a sámánképzőt!Ő már csak tudja!?
magyarbakancs
"Egyes számítások szerint 30-40 milliót kell félreraknia a nyugdíjba vonulás időszakára annak, aki meg akarja őrizni körülbelül 20 évre tervezett nyugdíj mellett a jelenlegi életszínvonalát."
Aki ennyit féltre tud rakni az lop vagy törvényesen lop.
mate03
@Freewolf:A Blikk nevű szenny lap.mióta liberális?Vagy hogy a te szavaddal éljek ,(ballibsi)!?Rogán Toncsi kedvelt lapja!
lópicigáspár
@bundi: Soha nem volt egy peták hitelem se és nem is tervezek felvenni...! :-)
emerencia
@bundi: miért is várjátok el, hogy az emberek békésen vonuljanak a hajléktalan nyufdíjaskor felé...

A dolgozó, gyermeket nevelő adót és járulékot nem fizetők bizton számíthatnak arra, hogy nem lesz nyugdíjuk, ugyanis az csak a járulékfizetőknek jár. Majd a gyermekeik szponzorálják őket idős korukban, ha tudják.. Benne van az alaptörvényben, hogy a gyermekek kötelesek gondoskodni idős szüleikről. Így tesszük tönkre az utánunk jövő generáció, unokáink életét... Vagy a sajátunkét?
bundi
@lópicigáspár: oké...de a kérdésre válaszonál?...miért kívánod börtönbe, azt aki előre figyelmeztet hogy gondd lehet...annak idején, mondom a devizahitelnél is ajvékoltak elegen...de a többség oda se figyelt rájuk...a másik...amit leírtam, az ballibsi hiszti szerinted, vagy megfontolandó?
Freewolf
@mate03: Lehet, hogy Rogán kedvenc lapja, de nekem csak egy bulvár, szenzációhajhász szemét! Amelyik lapnak a nagy részét az teszi ki, hogy melyik aktuális celeb milyen botrányt csinált, azt nem olvasom!
lópicigáspár
@bundi: Olvass bele a Btk.-ba hátha találsz benne valami ide vonatkozót! :-) Ezzel a ballibsizéssel nálam nem érsz célt. Ezt címezd a farkasunknak, ő még fasisztázik is mellé egy jót!:-)
bundi
@lópicigáspár: jó...fussunk neki mégegyszer...képzelj el egy szitut...sétálgatsz a mecsekben...szép az idő...fütyörészel...mondjuk vannak egyesek, akik előtted járnak..és elkezdenek kiabálni neked, hogy ha arra mész tovább lesétálsz a babás szerkövekről... ere te símán elhajtod őket, hogy nehogymán ilyen bérrettegők mondják meg hova menjél...becsukod a szemed élvezed az időt és bandukolsz tovább...nem lehet az, hogy a többiek csak figyelmeztetni akartak, hogy ha arra haladsz tovább, nagy bukta lesz a vége?talán ők is azért álltak félre az utadból, mert nem akarnak fejest ugrani a szakadékba...
más...beleolvastam...ezt leltem...
"A KÖZREND ÉS A NYUGALOM ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK
Pánikkeltés és rendbontás
343. szakasz
(1) Aki álhírek vagy hamis állítások közlésével vagy terjesztésével pánikot
kelt, vagy nagyobb mértékben megsérti a közrendet és nyugalmat, vagy meghiúsítja
vagy gátolja az állami szervek vagy közhatalmi jogosítvány alapján eljáró szervezetek
határozatainak és intézkedéseinek a végrehajtását, három hónaptól három évig
terjedő börtönbüntetéssel és pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Ha az 1. bekezdés szerinti cselekményt tömegtájékoztatási vagy más
hasonló eszköz útján vagy nyilvános összejövetelen követte el, az elkövető hat
hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetéssel büntetendő."
ezért is hangsúlyoztam mindig, hogy a ksh adataira hagyatkoztam a számoláskor...és kértelek, téged is meg a másik lököttet, hogy ha hamis adatot leltek abban amit írtam, vagy valamit rosszul vettem figyelembe, javítsatok ki...ne éljek tudatlanul...
erre közlöd, hogy nem volt hiteled soha...meg hogy a farkaskoma nácizik...tehát kérlek mégegyszer...ha meg tudod mondani mit is rontottam el, kérlek javíts ki...
lópicigáspár
@bundi: Nem sétálok a Mecsekben, nem szeretem a hegyeket! Ismét lehülyéztél. A személyeskedésen kívül más nem megy!? Ne várd tőlem, hogy e téren felvegyem a kesztyűt!
bundi
@lópicigáspár: ja és ha figyelmesebben olvasol...akkor észreveszed, hogy a cikkel javarészt nem értek egyet...mint írtam is a ksh adatai szerint a 4,2:2,1 arányt az ország már elérte az öregségi nyugdíjasokkal...de hozzátettem, hogy jelenleg még van kb 500 000 akik szintén kapnak nyugdíj szerú ellátást...tudod rokkantak, egyebek...
és a másik a mostani 9,855 milliót én nem igazán hiszem el...
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_wnt001b.html
a németeknél a saját adataik szerint több mint 175 000 magyar él, az osztrákoknál több mint 70 000 az angoloknál is legalább 200 000
a németeknél...
www.napi.hu/magyar_gazdasag/megdobbento_600_ezer_magyar_mar_kulfoldon.581118.html
elnézés a cikk a 2013 végi adatokkal számol...
bundi
@lópicigáspár: pontosan hol is hülyéztelek le?...de megint terelsz...tehát a ksh adatai szerint nagy gubanc lesz ...te ezzel nem értesz egyet...elmondanád miért?...és mire alapozod, hogy egyesek azzal hogy figyelmeztetnek hogy rosz irányba mennek a dolgok miért is pánikkeltők?
lópicigáspár
@bundi: "és kértelek, téged is meg a másik lököttet" Szóval az egyik én vagyok! :-)
bundi
@lópicigáspár: szerinted az ha valakire azt mondom te lökött vagy, egyenértékű azzal hogy ha azt mondanám, te hülye?...ejnye bejnye...nem reagálod ezt túl?...de ha belegondolok megint terelsz...tehát szerinted nem igaz, hogy rohamosan csökken a magyar népesség? nem kell aggódni emiatt? és hogy a nyugdíj rendszer fenntarthatatlanná válik?
lópicigáspár
@bundi: Ezek tények, sajnos a rejtett erőforrások ebben is jobban teljesít. A nyugdíj rendszer úgy rossz ahogy van, de az ész nélküli belebarmolás, ahogy ezek csinálják, előbb-utóbb éhséglázadásba torkollanának.
bundi
@lópicigáspár: oké...de ha ez a véleményed, akkor miért mondtad az elején, hogy börtönbe mindenkivel aki erre felhívja a figyelmet...
"Meg van az ügyeletes rémhírkeltő legjobbantudó jós! Már csuknám is befele a kaptárba 2050-ig, hogy addig se kelljen neki hülyeségeken agyalni!"
mert ha az emberek tudnak a veszélyéről, talán tesznek ellene valamit, de ha sittre vágsz mindenkit aki csak szóba meri hozni...az biztos hogy az ország érdekeit szolgálja?
valamint ha azt mondod ezek tények...akkor ez miért lenne rémhírkeltés?
lópicigáspár
@bundi: Egyszerű, mert így előadva ebben a formában alkalmas rémhírkeltésre. És pont a mostani és néhány éven belül nyugdíjkorhatárt elérő korosztályt lehet legjobban megvezetni ezzel. És ne feledkezzünk meg arról, hogy a Ratkó-gyerekek lassan elérik ezt a kort és tömegesen fognak nyugállományba vonulni. Na ebből lesz még baj!
bundi
@lópicigáspár: akkor most téged is sittre kellene vágni mert így gondolod és le is írtad?
mert ugye aratkó korosztályról én egy szót sem mondtam...de ha te is így látod, akkor ez miért rémhírkeltés?
mondom ha azt mondják feléd dől a fa...mozdulj...akkor azt csak lantkísérettel lánykórussal lehet?
bundi
hát azt mondjuk én inkább skinheadnek mondanám mint metal-nak...
mate03
@Freewolf: Ez mind igaz! De nem a kérdésemre válaszoltál!
mate03
@Freewolf:! Ugye ezt még te sem gondolod komolyan!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.