Az olívaolajjal vetekszik a magyar magas olajsavas napraforgó minősége és hatása – írja a Hirado.hu.

Idén már 180 ezer hektáron termesztik Magyarországon, a vetésterület 30 százalékán – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Ezeket az olajokat fel lehet használni négyszer-ötször rántott hús, vagy krumpli sütésére. Mészáros Géza, a szegedi Gabonakutató Intézet napraforgó osztályának vezetője elmondta, az élettani hatásuk is sokkal jobb, mint a hagyományos olajnak.

Egy liter extra szűz olívaolaj 1600-1700 forintba kerül, addig egy liter magas olajsavas olajjal dúsított étolaj ára 700-800 forint, és a tisztán magas olajsavas napraforgóolajnak az olajsavtartalma egyébként magasabb, mint az olívaolajé.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mate03
Ez hülyeség! Az olíva olajnak nincs párja! Próbálj meg egy salátát napraforgó olajjal! Ehetetlen!
Vizual
Én emlékszem arra az időre amikor a zsir helyett az olajat ajánlották. Ma már a zsírt ajánlják. És mert magyar ? Igen igy az árát is fel lehet tornázni ahogy nézem.
bakurasz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.