Az olívaolajjal vetekszik a magyar magas olajsavas napraforgó minősége és hatása – írja a Hirado.hu.
Idén már 180 ezer hektáron termesztik Magyarországon, a vetésterület 30 százalékán – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.
Ezeket az olajokat fel lehet használni négyszer-ötször rántott hús, vagy krumpli sütésére. Mészáros Géza, a szegedi Gabonakutató Intézet napraforgó osztályának vezetője elmondta, az élettani hatásuk is sokkal jobb, mint a hagyományos olajnak.
Egy liter extra szűz olívaolaj 1600-1700 forintba kerül, addig egy liter magas olajsavas olajjal dúsított étolaj ára 700-800 forint, és a tisztán magas olajsavas napraforgóolajnak az olajsavtartalma egyébként magasabb, mint az olívaolajé.
3 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás