Löffler István cégvezető azt mondja, képtelen versenyezni az osztrák bérekkel.

Szeptemberre úgy néz ki, alkalmazottak nélkül marad a 20 éve klímaszereléssel foglalkozó vállalkozás. Az utolsó két ember most tölti a felmondási idejét – olvasható a Kisalfold.hu cikkében.

„Két hónapja folyamatosan hirdetem az üres állásokat, de nincs jelentkező. Sajnos az elmúlt években olyan alkalmazottam is felmondott, ami majd egy évtizede dolgozott nálunk; az osztrák bérekkel nem lehet versenyezni”

- mondta a lapnak a vállalkozó.

Azt is hozzátette, hogy ő jó esetben 200 ezer forintot tud kigazdálkodni a munkásainak, miközben Ausztriában 370-400 ezer forintot is megkereshetnek.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"Szeptemberre úgy néz ki, alkalmazottak nélkül marad a 20 éve klímaszereléssel foglalkozó vállalkozás. Az utolsó két ember most tölti a felmondási idejét."

Tisztelt igazgató úr/elvtárs!

Ausztriába mentünk, ja főnök, a villanyt majd kapcsolja le.

Csók a családnak.

Úgy néz ki az igazgató úrnak sok ideje lesz vonatozni a csuti kisvasúton mert a magyar reformok működnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Levendula
@hetöndöe: Egyetértek Veled, a környezetünkben is számos vállalkozó van, aki minimálbérért dolgoztatja az alkalmazottait. Ezért van neki minden évben új autója, ezért van új nője, aki nagyon sokba kerül neki, ezért tud fizetni 2 gyerek után tartásdíjat, mégis most építteti a második villáját a Balatonon... Hülye az, aki eltartja ezeket a magyar vállalkozókat éhbérért...
kamazuka
@Levendula: Annyira jól teljesítünk,hogy az egy eurót nem érik el az órabérek.
eszegfu
@Levendula: Azért azt is érdekes lenne tudni, befizeti az alkalmazottai utáni járulékot, vagy sem... Tapasztalatom szerint nem és ez is hozzájárulhat a "jólétéhez". Esetleg u.azzal a tevékenységgel, mindig más cégnévet "fut"...az előzőeket "otthagyja" a tartozással.
orogordog
Fogja a szerszámait és , mehet a meló, ha csak annyit csinál egy nap mint egy alkalmazottja, már is feltud venni egy másikat akit meg tud fizetni. Mert eddig is két ember termelt, de eltartó a vállalkozott is.
Levendula
@eszegfu: Ne tudd meg, hányszor kellett az egyik ismerősömnek a rendőrségre járni, hányszor kellett a nav-nak írásban nyilatkozni azokról a munkáltatókról, ahol dolgozott...
eszegfu
@Levendula: Kb. ilyenekről beszéltem. Én biztos is, hogy inkább egy egyéni vállalkozónak, vagy Bt-nek lennék az alkalmazottja, ill. vele kötnék "alvállalkozói" szerződést, aki a teljes vagyonával felel még a be nem fizetett adókért is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.