Nem állítja meg a menekültáradatot semmiféle határzár, a magyar biztonsági kerítés sem. Lengyelország előbb-utóbb a Magyaroszágiakhoz hasonló problémákkal fog szembesülni – véli a lengyel balliberális napilap, a Gazeta Wyborcza szerdai véleménycikkének szerzője.

Michal Kokot szerkesztő szerint a „minden akadály legyőzésére elszánt menekültek” annyian vannak, hogy előbb-utóbb Lengyelországba is eljutnak, és Magyarországhoz hasonlóan a „lengyel városok parkjaiban is sátrakat vernek”, és a lengyel jobboldali politikusok is „mennydörögni fognak arról, hogy a Nyugat-Európának vállalnia kell a hívatlan vendégeket”.

Kokot szerint Budapest ennél „tovább is ment” azzal, hogy biztonsági kerítést épít a magyar-szerb határon, és „arról győzködi polgárait, hogy a menekültek terroristák vagy legalábbis a magyar szociális segélyre vadászó gazdasági bevándorlók”.

A cikkíró szerint a magyar kormány „ezzel – a pillanatnyi népszerűség-növekedést leszámítva – semmire sem jutott”, mivel a menekültáradat folytatódik, és „a kormány ezzel kapcsolatos tanácstalansága miatt egyre jobban nő a társadalmi elégedetlenség”.

Kokot úgy látja, Lengyelországnak „ellenőrzött módon” be kellene fogadnia a menekülteket, és Görögország, Olaszország módjára az Európai Unió összes tagállamától „jogosan követelni a szolidáris tehermegosztást”.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nena
' Balliberális ' Na akkor innen mentem is.. :D
fekete
Magint a Prose Bardzo-ek makognak! Ott mond meg te Kokot a V 4-ek hulyitese'n.Igazuk van,mert azok jonek be az orszagba fegyveres bullok,akik
csak akarnak.Hol van a Bush hulyites,hogy most narancs sarga,a keszultseg stb..Vagy eu-ba johetnek a bunozok?Kulomben Mr Kokot
megnezhetned,hogy a neved mit jelent a cseheknel ,es a legtobb szlavik nyelben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.