Löffler István cégvezető azt mondja, képtelen versenyezni az osztrák bérekkel.

Szeptemberre úgy néz ki, alkalmazottak nélkül marad a 20 éve klímaszereléssel foglalkozó vállalkozás. Az utolsó két ember most tölti a felmondási idejét – olvasható a Kisalfold.hu cikkében.

„Két hónapja folyamatosan hirdetem az üres állásokat, de nincs jelentkező. Sajnos az elmúlt években olyan alkalmazottam is felmondott, ami majd egy évtizede dolgozott nálunk; az osztrák bérekkel nem lehet versenyezni”

- mondta a lapnak a vállalkozó.

Azt is hozzátette, hogy ő jó esetben 200 ezer forintot tud kigazdálkodni a munkásainak, miközben Ausztriában 370-400 ezer forintot is megkereshetnek.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
"Szeptemberre úgy néz ki, alkalmazottak nélkül marad a 20 éve klímaszereléssel foglalkozó vállalkozás. Az utolsó két ember most tölti a felmondási idejét."

Tisztelt igazgató úr/elvtárs!

Ausztriába mentünk, ja főnök, a villanyt majd kapcsolja le.

Csók a családnak.

Úgy néz ki az igazgató úrnak sok ideje lesz vonatozni a csuti kisvasúton mert a magyar reformok működnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
"Szeptemberre úgy néz ki, alkalmazottak nélkül marad a 20 éve klímaszereléssel foglalkozó vállalkozás. Az utolsó két ember most tölti a felmondási idejét."

Tisztelt igazgató úr/elvtárs!

Ausztriába mentünk, ja főnök, a villanyt majd kapcsolja le.

Csók a családnak.

Úgy néz ki az igazgató úrnak sok ideje lesz vonatozni a csuti kisvasúton mert a magyar reformok működnek.
dömdödöm
Egy másik klímaszerelőnél alkalmazottként lehetséges újra kezdeni hasonló bérért ,flzetésért .
Csókolom !
pbalage
én nem is értem, mit panaszkodik, menjen aztán szavazzon újra a fideszre, alacsonyak az adók, meg valami jobban teljesít is van, meg aztán új stadionok, kisvasút, emlékmű, vasárnapi pihenőnap, a gyerekek sárgarépás kenyérhéjat ehetnek az új rendszer nevében, közben éneklés és tornaóra is van, a hajléktalanok ki vannak utálva a környékről, a pénzt is államilag lopják, nem csak olyen kisstílű maffiózók mint régen.

Minden jobb, az élethez már pénz sem kell.
Nem is értem mi nem tetszik neki itt Magyar Nemzeti Országon.
öcsi55
Igen ! De ne aggodalmaskodjunk,már meg van a haza hivó kormány program !! Özönlenek haza a kint dolgozó honfitársaink. Hajrá ma...!
Toby
Lézer-piszkos szolgálati úton közpénzből qrós jános megmondta: 30 évig nem fogjuk utolérni a nyugati béreket !
Mármint az alkalmazottak, mert az ő mocskos harácsolós fajtája már el is hagyta a nyugati átlagbéreket !
kamazuka
@Toby: 12 hónap alatt utol tudjuk érni!
Akarathiányos vezetésünk, csak így tud megosztásos hatalmat gyakorolni a társadalom jelentős része felett.
hetöndöe
Minden vállalkozó ezt mondja,hogy nem tud többet fizetni de tud épülni száz misiért házat,30 milláért autót venni,évente járni3 szor nyaralni,unokának házat venni és még sorolhatnám.
Kit néznek hülyének?
Zsoel
Ez nem új keletű jelenség, errefelé (15 km-nyire élek az osztrák határtól) sajnos 25 éve ez megy, de ismerek olyanokat is, akik már a rendszerváltás utolsó éveiben is át-átjártak dolgozni.
justhpeter
Ez a piac, ezt akartuk. Miért sír a vállalkozó ?
Fradigege
Több lehetősége is van a főnöknek. Lemond a bevételeinek egy nagy részéről és beleépíti a bérekbe, felszámolja a cégét és elmegy melózni valami mást(senki sem pótolhatatlan), ő is dobbant Ausztriába a melósai után, otthon magára zárja az ajtót és sír+iszik+öngyi lesz+depressziós lesz, másba fekteti a pénzét(pl.: ingatlanokba). Apropó! Nyugat-Dunántúl nem 101% fidesz fun? Szóljon a felcsútinak és kérjen sertéstelepet.
Levendula
@hetöndöe: Egyetértek Veled, a környezetünkben is számos vállalkozó van, aki minimálbérért dolgoztatja az alkalmazottait. Ezért van neki minden évben új autója, ezért van új nője, aki nagyon sokba kerül neki, ezért tud fizetni 2 gyerek után tartásdíjat, mégis most építteti a második villáját a Balatonon... Hülye az, aki eltartja ezeket a magyar vállalkozókat éhbérért...
kamazuka
@Levendula: Annyira jól teljesítünk,hogy az egy eurót nem érik el az órabérek.
eszegfu
@Levendula: Azért azt is érdekes lenne tudni, befizeti az alkalmazottai utáni járulékot, vagy sem... Tapasztalatom szerint nem és ez is hozzájárulhat a "jólétéhez". Esetleg u.azzal a tevékenységgel, mindig más cégnévet "fut"...az előzőeket "otthagyja" a tartozással.
orogordog
Fogja a szerszámait és , mehet a meló, ha csak annyit csinál egy nap mint egy alkalmazottja, már is feltud venni egy másikat akit meg tud fizetni. Mert eddig is két ember termelt, de eltartó a vállalkozott is.
Levendula
@eszegfu: Ne tudd meg, hányszor kellett az egyik ismerősömnek a rendőrségre járni, hányszor kellett a nav-nak írásban nyilatkozni azokról a munkáltatókról, ahol dolgozott...
eszegfu
@Levendula: Kb. ilyenekről beszéltem. Én biztos is, hogy inkább egy egyéni vállalkozónak, vagy Bt-nek lennék az alkalmazottja, ill. vele kötnék "alvállalkozói" szerződést, aki a teljes vagyonával felel még a be nem fizetett adókért is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.