Az EP utolsó plenáris munkanapja július 9-én volt, legközelebb szeptember 7-én ülnek össze újra. Vagyis két hónapon át tart számukra a nyári vakáció.

Ebben az időszakban is jár nekik a havi bő 8 ezer eurós (2,5 millió forint) alapfizetésük, ami azt jelenti, hogy összesen bruttó 5 millió forintnyi fizetés jár ez idő alatt – írja a Blikk.

A lapnak egy névtelenül nyilatkozó képviselő azt állította: a bátrabb politikusok a vakációra utazást is elszámoltatják a parlamenttel, s utólag benyújtják a számlát. Elviekben igazolni kell, hogy valamilyen EU-val kapcsolatos eseményen vettek részt, de ezt nem feltétlenül ellenőrzi a parlament.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a Blikknek azt mondta, vakációra nem is tud gondolni, mert ugyan július 16-án volt utoljára a parlamentben és 26-án jött haza, de azóta volt hat fogadóórája és s minden második nap van valamilyen politikai esemény, amelyen meg kell jelennie.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Nem az övék oly sok,hanem a miénk kevés,amit kevésnek mondani is kevés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Jó nekik! Bezzeg a mi pénzünk a béka segge alatt van! Igaz, ha nem lenne alacsony, akkor nem lehetnénk kiszolgáltatottak! Hogy az a kaporszakállú...!
Yoda69
A lenyeg hogy mindenki elegedett. A magyar emberek elegedettek a politikusaink fizetesevel, mig amazok pedig elegedettek a zemberek fizetesevel. Csak legyen eleg birka...
csa-csa
"..a bátrabb politikusok a vakációra utazást is elszámoltatják a parlamenttel, s utólag benyújtják a számlát. "
nem bátrak, telhetetlen pofátlan szemetek!
mariaberta
Na ja, ők a "keményen dolgozó kisemberek, akiknél nincs "ugri-bugri" csak dolgoznak inaszakadtukig.
kukac50
A politikusoknak sem adnék az átlagbér háromszorosánál több fizetést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.