Az EP utolsó plenáris munkanapja július 9-én volt, legközelebb szeptember 7-én ülnek össze újra. Vagyis két hónapon át tart számukra a nyári vakáció.

Ebben az időszakban is jár nekik a havi bő 8 ezer eurós (2,5 millió forint) alapfizetésük, ami azt jelenti, hogy összesen bruttó 5 millió forintnyi fizetés jár ez idő alatt – írja a Blikk.

A lapnak egy névtelenül nyilatkozó képviselő azt állította: a bátrabb politikusok a vakációra utazást is elszámoltatják a parlamenttel, s utólag benyújtják a számlát. Elviekben igazolni kell, hogy valamilyen EU-val kapcsolatos eseményen vettek részt, de ezt nem feltétlenül ellenőrzi a parlament.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a Blikknek azt mondta, vakációra nem is tud gondolni, mert ugyan július 16-án volt utoljára a parlamentben és 26-án jött haza, de azóta volt hat fogadóórája és s minden második nap van valamilyen politikai esemény, amelyen meg kell jelennie.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Nem az övék oly sok,hanem a miénk kevés,amit kevésnek mondani is kevés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Na mi van ,már AZ EP-IS BETÁMADJA A MI TEKNŐSÜNK???
eszegfu
A magyar EP képviselők is "csak" u.annyi fizetést kapnak, mint a más nemzetiségü kollégáik, nyilván ez vonatkozik a nyári szünetre is... igy szólhat a "szabályzat". Ebben én nem látok semmi különlegeset... az, hogy ez az összeg magyar szemmel sok, ez igaz. Csak nehogy kitalálják, hogy a magyar parlamenti képviselők dijazását ehhez hasonlitsák és felemeljék.
kisangyalom13
Ennek az embercsempészek vezetője, örül legjobban? Titkosszolgálat és az EFB- is szabadságra ment?
Negyvenéves, alacsony, megnyerő modorú, tanulatlan, de nagyon okos – és egy szó szerint a világot behálózó bűnszervezet feje. Két éve vadásznak rá, tudják, merre él, elkapni mégsem sikerült eddig. Ő Ermias Ghermay, aki migránsokat juttat el Afrikából a fejlett világba jó pénzért, és aki a becslések szerint csak az elmúlt két évben 72 millió fontnyi vagyont szerzett ezzel.
36
Ezt a témát, gondosan elhallgatják. A bér egyenlőség, csak Brüsszelben érvényesül. A polgárok bér egyenlőségéért is rázhatná már a rácsot Martin Schulz, vagy a kedvtelésből ott posztoló, Juncker papa. Igazságtalan. Persze-persze, nálunk is lehetne jólét, ha nem lopnák ki mindíg a saját politikusaink még a szemünket is.
zöldszem
@eszegfu: Nem éppen, de olyan mindenre van mondandóm.
" Én mindent megtudok magyarázni csak nem biztos hogy stimmel":)))))
eszegfu
@zöldszem: Kösz., majd utána nézek. Csak igazán nem tudom értelmezni azt a hsz-t, amikor az EP képviselők fizetéséről van szó. Bizonyára bennem van a hiba.
eszegfu
@zöldszem: 12:12 Nagyon minimális információt találtam Ermias Ghermay-ról... az olasz hatóságok vélelmezik, hogy ő az embercsempészet "feje".
Dr. Felipe
Aztán erre mondta lőrés szemű csapajev elvtárs hogy fenntarthatatlan az európai modell.
zöldszem
@eszegfu: 13-aska sokszor szokott ilyet csinálni, a hiba nem benned van!:))))
Ha tudnák, hogy ki a fő-fő szerintem már lekapcsolták volna, mert a menekültügy az egész EU problémája. Ha... tényleg ekkora méretű...!?
eszegfu
@zöldszem: Most már értem! Egyébként tényleg csak vélelmezik és csupán egy fantomkép van róla...Az viszont érdekes, hogy állitólag Libiában "ténykedik" és az ottani hatóságok nem hajlandóak együttmüködni, ezért nem tudnak többet róla és persze elfogni sem tudják. Nekem ez is elég hihetetlen...de 13-ka már készpénznek vette.
KERKA
Szép hosszú a szabadság ideje, vastag pénztárcával. Ha lehet, van az a pénz, amit a nyaralással is elszámoltatnak, nincs aki ezt ellenőrizné. EU-s tevékenység lenne pl. a határmentén szolgálatot teljesíteni, ez mennyire tetszene az EU-s képviselőknek?

Van valaki, aki irigyli a pedagógusok nyári szünidejét és a fizetésüket???
Toby
Azért már az Unióban is főtengelyt kéne cserélni, vagy legalábbis gyújtást állítani !
Yoda69
Nem az EU kepviselok fizetesevel van problema, hanem a magyar emberekevel. 8000euro nem kiugroan magas fizu, es szabadsag alatt minden munkavallalonak jar a fizetes.
A problema a mi fizetesunkkel van, amit - mint orbantoll tudjuk - szandekosan tart alacsonyan fideSS, hiszen ennyit er a magyar ember.
36
Gondolom, egy németet, egy hollandot, vagy luxemburgit nem zavar a 8 ezer euro.(Bár én úgy tudom, hogy inkább 11 ezer euro az a havi fizu a kölségtérítésekkel együtt és ők csak képviselők), de egy magyart, vagy bolgárt annál inkább irritál ez a tény. Én nem sajnálom senkitől a tisztességes fizetést, csak akkor lenne legalább egy EU-s középszint, pl. olasz a fizetés, nálunk is.
papa.49
A magyar parlamenti képviselők is felmarkolják a fizujukat, meg a benzinpénzt, meg a lakhatási támogatást is, pedig lehet éppen nyaral, hogy a nehézség essen mindbe)))))))))
Vazzemmaue
@KERKA: A nyári szünetüket irigylem a pedagógusoknak, a fizetésüket nem. A nejem pedagógus, így valamennyire hitelesnek tekinthető a véleményem!
lajospapa
Egyik fiam pedagógus, a nyári szünetre mindig felmondanak neki spórolásból. csak az a bajom, hogy így csak kb. kétszázezret takarítanak meg. nem ötmilliót.
KERKA
@Vazzemmaue: Igazából a nyári otthonlét nagyon jó. A gyerekek szempontjából főleg:))
Sok olyan dolgot lehet csinálni, amire máskor nincs idő. Példul 9-ig aludni. Az életével fizet, aki ezt megszegi:))
Lepényleső
Nem az övék oly sok,hanem a miénk kevés,amit kevésnek mondani is kevés.
Desischado
Jó nekik! Bezzeg a mi pénzünk a béka segge alatt van! Igaz, ha nem lenne alacsony, akkor nem lehetnénk kiszolgáltatottak! Hogy az a kaporszakállú...!
Yoda69
A lenyeg hogy mindenki elegedett. A magyar emberek elegedettek a politikusaink fizetesevel, mig amazok pedig elegedettek a zemberek fizetesevel. Csak legyen eleg birka...
csa-csa
"..a bátrabb politikusok a vakációra utazást is elszámoltatják a parlamenttel, s utólag benyújtják a számlát. "
nem bátrak, telhetetlen pofátlan szemetek!
mariaberta
Na ja, ők a "keményen dolgozó kisemberek, akiknél nincs "ugri-bugri" csak dolgoznak inaszakadtukig.
kukac50
A politikusoknak sem adnék az átlagbér háromszorosánál több fizetést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.