Korábban 630 milliót nyert a lottón a győri Andraschek Lászó. Nem tudott vele mit kezdeni, újra az italhoz nyúlt - írja a Bors.

Május óta egy vidéki rehabilitációs intézetben kezelik, felesége a Story magazinnak beszélt a család drámájáról. Arról, hogy a 630 milliós nyeremény előcsalta a régi rokonokat, barátokat.

Tavaly novemberben kezdődtek a problémák, sajnos a társaságban nem tudott ellenállni az ital csábításának

– mesélte a nő, aki hozzátette: férje önként jelentke­zett az intézetbe, hogy meggyógyuljon.

Andraschek László korábban súlyos alkoholproblémákkal küzdött, emiatt öngyilkosságot is elkövetett.

Gyógyszert vettem be, és arra ittam alkoholt. Nem akartam elfogadni, hogy alkoholista vagyok, úgy gondoltam, az én dolgom, hogy mennyit iszom. Padlón voltam, úgy éreztem, ennél már az is jobb, ha megdöglök

– emlékezett. Májusban vonult be a rehabra.

Az sem tett jót neki, hogy közben a brókercsődön negyvenmillió forintot bukott.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Szerencsétlen ember nem tudott semmit sem kezdeni a "rászakadt" milliókkal...nem volt tapasztalata az ilyen fajta "gazdagságban". Szerintem, ha a keresetéből már lett volna megtakaritása (azaz megdolgozott volna érte), akkor ez nem okozott volna most ekkora gondot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Ez ugyanolyan mese, mint hogy Ö nyerte a 630 milliót !
Lottó a legnagyobb adószedö ÁLLAMI monopólium !!
Sehol a világon nem adja ki az állam a kezéböl !
eszegfu
Szerencsétlen ember nem tudott semmit sem kezdeni a "rászakadt" milliókkal...nem volt tapasztalata az ilyen fajta "gazdagságban". Szerintem, ha a keresetéből már lett volna megtakaritása (azaz megdolgozott volna érte), akkor ez nem okozott volna most ekkora gondot.
wagabund
olvastam egy interjút a feleséggel..az jött le, hogy a férj nem egy iq bajnok...a múltja nem véletlenül volt olyan, amilyen..
élvezte, hogy dicsekedhet, ami igen sokba kerül... nos, ez lett belőle.
magyarbakancs
Sajnos az a tapasztalatom 10 elvónosból 9 vissza eső és nem csak egyszer.
Levendula
Az ilyennek még a lottó kettes is nagy ajándék lett volna...
eszegfu
@wagabund: 10:07 Én is láttam egy dok. filmet hasonló esetről...alkoholista volt, kezeltette magát, majd nyert a lottón...onnantól "éjjel-nappal" ivott a haverokkal...majd a "maradék" pénzből elvitte a feleséség valami nagy hajóutra, de ott "viselkedett", nem ivott... és az első este a megvonási tünetektől ugy reszketett, fázott, hogy beleült egy kád forró vizbe...és kb. 10 perc mulva sajnos meghalt, megfulladt. Felesége semmit sem tehetett.
enslaved
@volvós: Olvass jobban utána, ez nem mese. Az, hogy nem tudott a pénzzel bánni, már bánhatja. Vannak emberek, akik képtelenek mit kezdeni egy nagyobb összeggel, sokunk számára ez érthetetlen, pedig nagyon is valós.
Gonoszgólya
"Arról, hogy a 630 milliós nyeremény előcsalta a régi rokonokat, barátokat."
Mert mi is az első teendő egy ilyen nyeremény esetén?
Telefonból kidobni a SIM kártyát, és azonnal elköltözni.
Különben megjelenik a rengeteg "régi jó rokon" meg ismerős. Hiénák.
eszegfu
@Gonoszgólya: 12:00 Mint tudjuk sem a diplomával, sem a pénzzel nem osztanak észt! Csakhogy ez a szerencsétlen nyilván örült, hogy megint együtt lehet az "ivócimboráival".
volvós
@enslaved: ma 11:49

Annyit észrevettem, hogy mindegy milyen cikk, Te csak azon vagy,
hogy a cikkhez hozzászólót " fikázzad "... Neked jó ez ???
Ha válaszolsz, olvasatlanul dobom a kukába ! !!!
Zsoel
Uram, szabadíts meg a barátaimtól, az ellenségeimmel magam is elbánok...
Gömblulus
@Zsoel: De mekkora igazat szóltál... Tágabb értelemben véve még sokkal igazabb, mint egyetlen ember életében.
Dr plágium
@Gonoszgólya: Nem kellett volna nyilvánosan névvel, arccal felvállalni! Éltek volna csendesen, névtelenül is lehet adományozni segíteni...
A rokonok, barátok meg felejthetőek, mert a bajban ők sem segítettek!
enslaved
@volvós: Akkor nem olvasol elég figyelmesen, a cikkekhez szokásom szólni, csak nem akartam, hogy tudatlanságban maradj a többséggel szemben. Ígérem, innentől észre sem veszem, hogy itt vagy.
wagabund
@Gonoszgólya: 12.00..igen, így kellene tenni...de akkor a régi csóró cimboráknak mit mutat meg, kinek dicsekedhet? mert dicsekedni olyan jó...végre úgy beszélhet a csapossal, ahogy az beszélt vele, amikor egy vasa sem volt...ez az élet értelme...

ha elfogy mindenük,-mert elfogy, mint kiderült- akkor legalább lesz mire emlékezni...
...mondjuk például a híd alatt: -emlékeztek, vettünk egy közértnyi piát, oszt úgybebasztunkhogycsakna... ajaj, megyek hányni...most már mindegy, itt is jó...

van akinek ez kell.
Gonoszgólya
@eszegfu: A hajléktalan lét után olyan lehetett ez neki mint a megvalósult mennyország.
Nagyon sajnálom hogy csak ilyenkor jön rá az ember, hogy minden társadalmi rétegben vannak semmirekellő piócák.
Gonoszgólya
@wagabund: "...mert dicsekedni olyan jó...végre úgy beszélhet a csapossal, ahogy az beszélt vele, amikor egy vasa sem volt...ez az élet értelme..."
És ez így igaz.
Gonoszgólya
@Dr plágium: 13:24: "Nem kellett volna nyilvánosan névvel, arccal felvállalni! "
Csodálkoztam is mikor felröppent a hír.
"A rokonok, barátok meg felejthetőek, ..." Velem egy utcába lakó igen közeli rokonom még biccenteni sem volt hajlandó évtizedekig, mikor kijelentettem hogy a szarkavaró és pénzéhes rokonaimat ezennel megtagadom.
Milyen érdekes, régen elfeledett, majd napvilágra került hagyaték ügyében nemrég megtaláltak. Mikor aláírtam a igényemet bejelentő papírt, halkan megkérdezte, igényt tartok a részemre? / Nagyanyám után / Mert ha szétosztják, csak kb. 60-70 ezer forint jut fejenként, és sok herce-hurca, meg sokára lesz belőle valami, meg különben is. Kajánul rávigyorogva közöltem, hogy azért írtam alá. És ha 10 forintot kapnék, akkor is igényt tartanék rá.
Ehhez tudni kell, hogy a fent jelzett nemköszönök idő felénél volt aktuális az alap hagyatéki eljárás, és mivel akkor már csak én éltem abból a családból, megkerestek. Akkor lemondtam a részemről a javukra, mivel az utóbbi időkben már az akkor meghalt lánya családjánál lakott, és ők látták el. Na, utána sem köszöntek, és nem ismertek fel eddig.
Ennyit a rokonokról.
Nyuszicsibe
Ó nekem ha holnap becsúszna legalább egy kettes... még fodrászra se lenne elég... akkor inkább hármas... akkor vennék új balettcipőt...
Feraj49
Egy több száz milliós nyereményt nagyon nehéz titokban tartani.Ahhoz minimum a környékről el kell költözni,de jó távol a rokonoktól is. Nem elég a pénz,hogy még brókerezni is volt "kedve " ?
Macskaszem
Sajnálom őket, annyira új életet akartak kezdeni, és eleinte ment is nekik, de az alkoholizmus nagyon súlyos dolog, kevés alkoholistának sikerül végleg megszabadulni, és azoknak is óriási önuralomra van szükségük egy életen át. Nem lehet erről ilyen lekezelően beszélni, ahogy egyesek teszik. Ez betegség, valamiféle lelki defekt, amit lehet kezelgetni, de a gyógyulás nincs borítékolva.
kkalman
Sajnálatos dolog, hogy visszaesett a betegségébe. Kívánom neki és a feleségének, hogy sikerüljön meggyógyulnia, valamint megszabadulni a rokonok, barátok pénzéhes, visszahúzó hadától.
X-ray
Alkoholistának pia, szegénynek pénz... nem való...
okina48
Soha nem rendelkeztem kimagaslóan nagy összeggel,de azért megreszkíroznám,hogy hogyan tudok elbénázni néhány száz milliót!(-:
KERKA
Igazából a 630 millió nem sok pénz. A gazdagnak semmiség, a szegénynek meg túl sok ahhoz, hogy ésszerűen tudjon belőle további gazdagságot csinálni. Ezt nem tanulta meg sehol.
A kéregetők és a jó akarók pedig megszállják, mint a döglegyek.
Egyszer a Klapka azt mondta, hogy aki nincs hozzászokva a sok pénzhez, az egyszerűen megbolondul. Az alkohol pedig menekülés a jelenlegi helyzetből.
Hari
Korábban volt egy mondás: a pénz nem boldogít... csak a sok. Már ez sem igaz.
csa-csa
@KERKA: 630 millából további gazdagságot?
minek?? lazán eltengődnék.
KERKA
@csa-csa: ezt úgy értettem, hogy ha valakinek van X összege, azt nem csak elkölteni lehet, hanem befektetni ingatlanokba, vagy kötvényekbe, üzletbe, stb. Tudod, hogy milyen hamar el tud fogyni a pénz annak, aki nem tudja kezelni?
Vannak pl. olyan művészek, akik beinvesztáltak valami üzletbe akkor, amikor jól ment a szekér, és pár év alatt tönkrementek.
Nekem most ennek a fele éppen elég lenne:))
verőce21
Csak magamat tudom idézni - azt pedig ritkán szoktam.
"Minek a szegény embernek a pénz?"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.