Útinformációs mobilapplikációt fejlesztett ki a rendőrség, a keddtől letölthető ingyenes alkalmazás baleseti értesítésekkel és egyéb közlekedési információkkal segíti az úton levőket – jelentette be Pető János rendőr ezredes sajtótájékoztatón Budapesten.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendszertervezési és fejlesztési osztályának vezetője az MTI kérdésére elmondta: a rendőrség belső erőforrásból készített alkalmazása jelenleg Android, de pár napon belül iOS és Windows Phone operációs rendszereken is elérhető lesz.

Hablicsek Nikoletta, az ORFK ügyeleti főosztályának vezetője arról beszélt, hogy a Rendőrségi Útinformációs Rendszerbe (RUTIN) már az állampolgárok jelzései alapján bekerülnek az elsődleges információk, amelyeket folyamatosan frissítenek a helyszínre érkező rendőrök jelzései alapján, és azt is jelzik, ha megszűnt a korlátozás az adott helyszínen.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Jé tudnak hasznosat is csinálni! Mondjuk az erre alkalmas GPS-ek helyből tudják de azért ez tényleg jó ötlet, hogy a műholdas navi nélkül is elérhetőek az infók!
dömdödöm
Mi kell ? pénz és benzin meg egy térkép ,leolvasod a desztinésönt ,megjegyzed és odamész fejből . Más asszem nem kell .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.