A Transparency International friss tanulmánya szerint lesújtó a korrupció elleni küzdelem eredménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban. Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményét korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén. A szervezet hétfőn, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 11. alkalommal vizsgálták, hogy a kormányok hogyan hajtják végre a külföldi befektetések korrupcióját felszámolni hivatott OECD-egyezményt. Az eredmény továbbra is lesújtó: a korábbi évekhez hasonlóan, idén is mindössze négy ország – az USA, Németország, az Egyesült Királyság és Svájc – alkalmazza következetesen és szigorúan az egyezmény rendelkezéseit. Az OECD-egyezmény végrehajtásában élenjáró 4 ország 2011 és 2014 között 215 büntetőeljárást folytatott le a külföldi befektetések során vesztegető vállalatokkal szemben és 59 új eljárást indított ugyanebben az időszakban. Ezzel...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hatalom bebetonozva, pipa.:
"a parlamenti képviselők kétharmada által megválasztott legfőbb ügyész, a kilencéves mandátumának elteltét, illetve a 70. életévének a betöltését követően is mindaddig hivatalban marad, amíg az utódját, szintén kétharmados többséggel, meg nem választják."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
Pont az USA a példa, ahol a lobbyval intézményesítették a korrupciót? Vicc kategória!
Hellcat
Javulni? :D Hahahaha...Romlott...nagyon romlott...
nyanya001
Nem hogy nem javított, de még rátett vagy 100 lapáttal !
justhpeter
Ki akart javítani ? Meg lehet a javításból élni ? Ugye nem ! A korrupció ellen harc viszont emberek ezreit tartja el, nem is olyan alacsony szinten.
human
@justhpeter: A legújabb kutatás szerint Magyarországon a felső 10 ezer 5 ezer fő. :)
justhpeter
@human: Ötezer embert valóban el tud tartani a korrupció bevétele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.