Az MNB bejelentette tegnap: bepereli a Magyar Nemzetet az egyik őket kritizáló cikk miatt. Ám ezt nem akármilyen módon hozták a nyilvánosság tudomására, hanem úgy, hogy a cikk írójának a hitelfelvételére is utaltak igencsak személyeskedő módon. Emiatt most feljelenti őket az LMP.

Az LMP feljelentést tesz a Magyar Nemzeti Bank ellen banktitok megsértése, személyes adattal visszaélés miatt, mivel engedély nélkül hozták nyilvánosságra a Magyar Nemzet egyik kritikus újságírójának folyamatban lévő hitelügyletét. Az ellenzéki párt szerint a személyes adattal visszaélés akkor is megvalósul, ha történetesen nem banki forrásból származik Matolcsyék információja az újságíróról. A lépés hadüzenet és fenyegetés minden állampolgár számára: törvénytelen eszközökkel is megpróbálják elhallgattatni a bíráló hangokat

- írta a párt közleményében.

Az LMP szerint a mulasztások és hibák cáfolatával az MNB nem is próbálkozik, a pazarló működés ésszerűbbé és átláthatóbbá tételére sem tettek lépéseket. Ehelyett csak a bajokat szóvá tevő újságírók, állampolgárok fenyegetésére futja – véli az ellenzéki párt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Csak a szokásos fideszes gerinctelen fenyegetések.
justhpeter
Jogos a feljelentés, de ebben a rendszerben nem lesz belőle semmi.
Toby
Mindenkit fel kell jelenteni a p***ába, hogy polték ne unatkozzanak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.