Újra feljelentést tesz a Széchenyi Bank ügyében a Demokratikus Koalíció (DK) – jelentette be Gréczy Zsolt, a párt szóvivője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A szóvivő elmondta: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által készített és nemrégiben kiszivárgott jelentésben, amely a Széchenyi Bank ügyeivel foglakozik az áll, hogy a pénzintézet több közvetítőn keresztül saját magának adhatott hitelt a tőkeemelésre.

Gréczy Zsolt szerint a Quaestor-botrányhoz hasonlóan itt is milliárdok tűntek el egy törvénytelenül működő "jobboldali vállalkozásban", amiről végig tudhatott Matolcsy György, a pénzintézetek felügyeletért felelős MNB vezetője is.

"Ahogy a Quaestor-botránynak, a Széchenyi Bank ámokfutásának is Matolcsy György a fő felelőse" – hangsúlyozta.

A DK szerint Matolcsy Györgytől független szervezetnek kell kivizsgálnia az "új Quaestornak" is nevezhető Széchenyi Bankot.

Az ügyekkel kapcsolatban a DK már tavaly decemberben feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt, de azt az ügyészség elutasította.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez az ember már annyi kárt csinált az országnak, hogy más, kevésbé toleráns országban háromszor akasztanák fel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Ezt a palit még vallatni sem kell...A teknőst viszont mihamarabb,mert már tegnap is késő lett volna!-ZSIVÁNYOK.
agnes200
Az lenne a hír, ha valamit nem rontana el... Egyébként meg: és akkor mi van, ha elront valamit? Vállat von rá orbán viktor. Majd eladnak valami állami vagyont (föld) vagy államosítanak mégvalamit, és tovább osztják maguknak a pénzt.

A következő kormány itt már nem egyszerűen üres államkasszát fog kapni, hanem egy olyan országot, ahol már nincs közvagyon. Nulla gazdasági mozgástér lesz, mire ezek innen elvonulnak. Amíg van mit elkölteni, addig maradnak, hiszen addig tudják finanszírozni a hazug propagandájukat.

Számonkérés meg úgysem lesz, mert az ellenzék oylan kis szentekből áll, akik nem fognak tudni ezeken fogást találni. Majd széttárják a kezüket, hogy jajj, hát törvényes volt, a lopást nem tudjuk rájukbizonyítani, a törvényeket be kell tartani...
rosalinda57
A Széchenyi Hitelszövetkezet több csalást is megvalósított. Egy kifizetett tartozást egy eladott lakásnál az új tulajdonos ingatlanjára terhelte a bejegyzés tulajdonlapról történő törlése helyett. Ezt sem vette észre ez az észlény ? Mert, ha nem akkor tényleg semmihez sem ért, úgy hogy húzzon el már a francba !
Szeparepa
5 éve tart egy elmebeteg hazaáruló rablóbanda fosztogatása... 5 év orbáni tatárjárás során, Matolcsy az ámokfutás, és lopás és hazudozás cunami egyik főkolomposa... a viktátor kuszaszemű jobbkeze ugyebár...
agnes200
Ez már lassan tényleg a tatárjáráshoz hasonlítható, ez tetszik. Sajnos.
kkalman
Nagy "Nemzethy bevásárlónk" az értelmetlen vásárlásokon kívül a lopáshoz ért a legjobban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.