A Magyar Nemzeti Bankban a fizetésen és a cafeterián felül busás nyugdíj-hozzájárulásokkal jutalmazzák a dolgozókat és a vezetőket – írja a Blikk. 

A lap számításai szerint éves szinten 380 millió forintot utalnak a jegybankosok önkéntes nyugdíjpénztárainak, és ebből közel 50 milliót a 47 vezető beosztású vághat zsebre. Ez fejenként több, mint 1 millió forint évente.

Az adatokat a lap a jegybanktól kapta, de az összesítésből kihagyták Matolcsy Györgyöt, így nem tudni, ő kap-e ilyen nagyvonalú juttatást. Mint írják, a két évvel ezelőtti szabályozás szerint a jegybankelnök fizetésének 5,6 százalékát kitevő összeg kerül a pénztári számlára. Ez Matolcsy esetében havi 133 ezer forintot jelent, ami alig marad el a magyar nettó átlagkeresettől.

A leginkább jutalmazott vezető havonta 272 ezer forinttal gyarapíthatja nyugdíjalapját, azonban kiléte nem derül ki az adatokból, csak annyi, a hat ügyvezető igazgató egyike a szerencsés. Az ügyvezetők mindannyian havi bruttó közel 5 milliós bért kapnak, de a csúcstartó kollégáinak nyugdíjalapjába már „csak" havi 188 ezer forint áramlik.

A Blikk kalkulációi szerint egy 40 éves középvezető is nyugdíjba vonulásáig mintegy 60 milliót gyűjthet össze kamatokkal a számláján. Ha a nyugállományba vonult egykori MNB-s hozamokkal együtt 15 év alatt veszi fel megtakarítását, havi 430 ezer forinttal egészítheti ki állami nyugdíját.

Néhány éve Matolcsy György még az állami nyugdíjrendszerben bízott, legalábbis ő vezényelte le a kötelező magánnyugdíjpénztárak államosítását.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Na ! Ugye, hogy működnek a reformok és Magyarország jobban teljesít ! Végre kilábalunk a nyomorgó rogánok és lézerek, a templom egere színvonalán vegetáló kisállamtitkárok és más csókosok világából !
Hogy mi van a "magyar emberekkel" és a" keményen dolgozó kisemberekkel" ?
Ki@f@sztérdekel !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@magyarbakancs: Engem ki ne hagyjatok ám! Boldogan segítek!
Az ilyen parazitáknak, mint eltolcsy, meg sem lett volna szabad születniük! Maguknak habzsi-dőzsi, a nép meg forduljon fel! Az a csótányirtás már nagyon esedékes!
KERKA
@kkalman: 19.54 Így van. Matolcsy egy gátlástalan , szégyentelen ember! Két kézzel szórja a közvagyont. Milyen alapon vásárolgatja össze az ingatlanokat Budapesten, vidéken kastélyokat, kúriákat, festményt, pénzgyűjteményt, pénzel olyan alapítványokat, amiről azt sem tudjuk, hogy kié, mié? Indít közgazdászképzést, amiről nem tudni, hogy azok milyen kvalifikált közgazdászok lesznek, melyik fideszes vagyonát fogják gyarapítani? Mert ugye, az nem a semmiért megy, hogy valakiket csak úgy kitaníttatunk ám!!! Azért hála is jár, azért neked írom, mert te megérted, hogy én mire utalok ezzel a képzésssel!
kamazuka
Kérdés!
Hogyan,mi módon juthat tisztességes kondíciójú nyugellátáshoz,az a munkavállaló,ki jogosúlt nyugellátásra!
A mai nyugdíjátlagok szerint az adózók jelentős része nevetségesen alacsony nyugdíjban részesűlhetnek,mert magyarázzák a megmagyarázhatatlant.
A jövedelmekkel is ugyanez a helyzet.
Hogyan,mi módon lehetséges,hogy eu konszolidált munkabére legyen bárkinek itthon?

Hogy mit kap a jegybanki alkalmazott?
Ezek után kit érdekel majd?
vadsanca
Látjátok, ezért ilyen magasak a hitel-kamatok! Van miből jól fizetni havi szinten. De biztos sokat "dolgoztak" és már "fizikailag" sem bírják az iramot.
Igaz is, a melós meg az utolsó napig dolgozzon. Nekik legalább nem kell nyugdíjat fizetni, vagy csak minimálisat, mert idő előtt kiesnek a munkából. Így beszélhetünk is az "átlag" nyugdíjról! De a béreket sem hagynám ki!
Lepényleső
A hasunkon lévő föld az egál lesz,vagy abból is több jut nekik,érdemeik elismerése mellett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.