Áder János államfő aláírta a Paks II.-hitelmegállapodásról szóló törvényt, ám ezt elhallgatta a Magyar Távirati Iroda. Ennyire nem volna fontos? Pedig a beruházás – kamatokkal, önrésszel – hétezermilliárd forint is lehet. Fejenként hétszázezret fizetünk ki érte. 2047-ig törlesztjük ezt. – Paks II.-nek volt egy megelőző pénzügyi szála. 2011 végén megint égett a talaj, vissza kellett hívnunk a Valutaalapot. De kiderült, szabad felhasználású hitelt nem kaphatunk. Másfél évig ment még a huzavona, de közben Töröcskei urat keletre küldték pénzt szerezni az oroszoktól, araboktól, Kínától, Indiától. Erre emlékezett Putyin, akitől ötmilliárd eurót kértünk, ám ő 2013 nyarán tízet „kínált” – Pakssal együtt. De csak az első megállapodás aláírása után kezdték el keresni hozzá a forrást az orosz pénzügyminisztériumban. Orbán egy ideig úgy gondolta, a pénzt szabadon felhasználhatja, s az önrésszel is csupán a végén kell majd beszállnunk. Ám a megállapodás nem erről szól. Én úgy rakom össze az...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: soljanka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
"Ha nem teljesítjük a maastrichti kritériumokat, az államadósság és az államháztartás számait – márpedig Paks II. miatt képtelenek leszünk rá –, a következményeket csak úgy úszhatjuk meg, ha kilépünk az európai közösségből."

Petsching Mária Zita eddigi előrejelzései eddig mindig bejöttek.
Igaz egy éves cikk, de gondoltam érdemes frissíteni, itt a nagy menekültes lázban.
bakegya
Lázár ezért intézné nagyon már előrehozottan a pénzek lehívását!!!
papa.49
@soljanka: Addigra már kivágnak bennünket mint macskát xarni,oszt. jónapot))))))))))))))
kamazuka
Akkor állampolgáronként az állam már csak 3,5 millió Ft-al lóg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.