Autóbuszokkal visszaszállították a röszkei gyűjtőpontra hétfőn késő este azokat a migránsokat, akik délután törtek ki a táborból – jelentette az MTI munkatársa a helyszínről.

Hétfő délután sok száz ember kitört a röszkei gyűjtőpontról a rendőrsorfalon át. Egy részük az M5-ös autópályán nagy létszámú rendőri kísérettel, gyalogosan elindult Budapest felé.

Visszavitték buszokkal a Röszkéről kitört menekülteket

A rendőrség a gépjármű-forgalmat elterelte az autópálya bevándorlók által használt oldaláról, Kiskunfélegyháza és Szeged között a csongrádi megyeszékhely irányában nem lehetett közlekedni.

Több mint 10 kilométer megtétele után a késő esti órákban a mintegy 150 fős csoport – köztük nők és kisgyermekek – Kiskundorozsma térségében az autópályán lepihent. Ekkor érkezett néhány csuklós busz, amelyekre a rendőrök erőszak alkalmazása nélkül felterelték az embereket és visszaszállították őket a röszkei gyűjtőpontra.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Remélem, jól elverik mindegyiket a rendőrök sokszori közlekedési veszélyeztetés miatt.
volvós
@verőce21: 7:13

Még szerencse, hogy nem rajtad múlik !!
Szerintem te meg is ölnéd Öket ...
volvós
..." Jegyeket, bérleteket kérem ellenörzésre felmutatni sziveskedjenek !! "...
lengyelattila
@verőce21: Azt gondolom, hogy nem ez a megoldás. A magyar rendőrök nagyon helyesen nem alkalmaznak fizikai erőszakot addig, ameddig őket sem éri ilyen. A nyugati sajtóban bemutatott képekkel ellentétben az látszik, hogy a rendőrség profi módon végzi a dolgát és kisebb, lokális problémák vannak csak. Meg kell nézni mi van a görögöknél, macedónoknál, szerbeknél. Ehhez képest nálunk rend van.
Ezzel együtt nem normális, hogy most már komolyan akadályozzák egyes területeken a mindennapi életünket. Nem hívtuk ide őket. Nem mi vagyunk felelősek a sorsuk miatt. El kell fogadják a szabályainkat. Ha nem teszik, akkor ki kell kényszeríteni. Bármit is mutasson a nyugati média, nálunk biztonságban vannak. Nincs háború, kapnak enni, inni, fedett helyen éjszakázhatnak. Szíriához képest ez maga a kánaán. Ezért ordító pofátlanság az, amikor Szíriához hasonlítanak minket, meg olyanokat nyilatkoznak egyes szeretett bevándorlók, hogy a magyar rendőrök rosszabbak az ISIS terroristáinál. Na elmennek a picsába...Az ilyeneket valóban nehéz pofon nélkül továbbengedni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.