Visszautasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a svéd miniszterelnöknek a migránsválsággal kapcsolatban Magyarországra tett megjegyzését, amelyet elfogadhatatlannak minősített.

"Rendkívül képmutatónak és elfogadhatatlannak tartom azt, ha valaki az európai uniós források folyósítását összekeveri az Európai Unió előtt álló egyik legnagyobb kihívás, a bevándorlás kérdésével" – mondta a miniszter az MTI-nek telefonon.

A tárcavezető a minisztérium tájékoztatása szerint arra reagált, hogy Stefan Löfven svéd miniszterelnök előző nap egy (stockholmi) sajtótájékoztatón kijelentette: "csalódott, hiszen még mindig túlságosan sok olyan EU-tagállam van, amely elutasítja a felelősségvállalást. Magyarország egy ezek közül. Orbán Viktor egy olyan EU-tagállam miniszterelnöke, amely az egyik legnagyobb mértékben élvezi az EU anyagi támogatását. És akkor logikus a következtetés. Ha részesedni akarunk a közösből, akkor mutatnunk kell, hogy a közös részei vagyunk".

Szijjártó Péter hangsúlyozta, "Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy az európai uniós jogszabályokat betartva csökkentse a bevándorlási nyomást, amely Magyarországra, Ausztriára, Németországra, az egész Európai Unióra hárul. Magyarország mind a schengeni, mind a dublini szabályokat betartja, és Magyarország azért épít kerítést a déli határán, hogy meg tudja védeni az Európai Unió külső határát, hogy ezáltal csökkentse a bevándorlási nyomást Európán".

"Tehát ha van olyan ország, amely mindent megtesz a bevándorlási nyomás csökkentése érdekében, ezáltal szolidaritást vállal az európai uniós országokkal, az éppen Magyarország, ezért én azt gondolom, hogy az ilyen típusú fenyegetéseket nekünk vissza kell utasítanunk" – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Teccik érteni ?

"Orbán Viktor egy olyan EU-tagállam miniszterelnöke, amely az egyik legnagyobb mértékben élvezi az EU anyagi támogatását."

Az a mocskos, magyarokra törő, széteső Eu, egyik legnagyobb mértékben támogatott országa Csubákia !

Ha valaki tudja, hol vannak pénzben kifejezve a "legnagyobb métékű támogatások" az szóljon, vagy kérdezzem egyből mészáros & mangaliczát és a többi oligarchát ?
Dr. Felipe
Kakastaréj "visszautasít". Ganézza a csuti disznóólat rendesen. Lássuk be, kemény meló ám külügyes terem fóótballistának lenni.
gyuszka
Toby
Tuby
Látom te is egy tök analfabéta vagy a közgazdasághoz, de azért még is megpróbálom.

Szerinted a kapitalista államok irgalmas szamaritánusként, minden ellenszolgáltatás nélkül adakoznak szegény kis hazánknak. Az, már nem fér bele kis buksidba, hogy miért. Kapnak piacokat, olcsó munkaerőt, beruházásaikhoz nem kevés állami támogatást, olcsó koncessziókat, a banki kölcsönök utáni busás kamatokat, működnek a pénzszivattyúik. Nagyon kíváncsi lennék az uniós ingyen pénzek globális megtérülési rátájára, amit soha nem hoznak nyilvánosságra. Ha megszűnik az állami támogatása (pl: Billa) és nem éri meg beruházni, akkor a tőke máshol keres utat.
Ott nem csinál beruházást, ahol a kamathozamok nagyobbak, mint a beruházás hozama (nem éri meg termelni). Ilyenkor tőkeexporton keresztül kimegy az országból és tőkehiányos országba fektet be. A helyi kollaboránsok felszámolják a hazai ágazatokat és utat nyitnak a idegen beruházónak, de ennek a profitját (nyilván több mint a befektetett tőke) a tőkeimportőr -azaz mi- ország fizeti meg, vagy egyszerűen forrópénz (likvid rövid tőke) formájában helyeződik ki a tőke. Az utóbbinál, nem kell más csak magasan tartani a kamatszintet lásd MNB 2010 előtti ténykedésén (így az adósságszolgálat újabb adósságot teremt a kamatok miatt), ezt is –már mint az feltételeket- a helyi kollaboránsok teremtik meg. Magyarországon mindegyik verzió jelen volt és van.
1., Lerombolták az ipart, szolgáltató szektort, feldolgozó ipart. Ma a belföldi piacra is külföldi termel.
2, Rövid pénzzel meg úgy beterhelték a monetáris rendszert, hogy az elérte a GDP 65%-át.
Az országot elhagyó valóságos profit (transzfer kifizetéseknek álcázott költségekkel együtt) és kamatszolgálat összesen elérheti a a GDP 20-25%-át is. A magyar nép minden évben megtermelt jövedelméből ennyit ad át külföld javára.
Ez a szegénységünk valódi oka. Ha meg megnéznénk a vagyon (reál)hatást az meg siralmas képet öltene -ezért számba sem veszik.
Ha véletlenül ez oldal látogatói közül...
Hellcat
Szar szöveg ez petikém...megint bebújtok a jogszabályok meg minden szar mögé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.