Mintegy 200-250 migráns elhagyta szerda délelőtt a röszkei Dugonyi úton kialakított rendőrségi gyűjtőpontot – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. A röszkei autópálya-határátkelőhely belépőoldalát, illetve a sztráda Budapest felé vezető részét a rendőrök lezárták.

A korábbi napokhoz hasonlóan főként fiatal férfiak feszültek neki a sorfalnak, majd amikor a rendőrök már nem tudták tartani a tömeget, az elindult a régi 5-ös út és az M5-ös autópálya felé. A menethez családosok és nők is csatlakoztak.

A rendőrség nem alkalmazott kényszerítő eszközt, sem gumibotot, sem könnygázt nem vetett be.

A rendőrök az M5-s autópálya melletti csomópontban igyekeznek megállítani a tömeget.

A sisakot és testpáncélt viselő rendőrök tolmács segítségével azt kérték a migránsoktól, hogy ne menjenek tovább, mert kora délután húsz busz érkezik, amely mintegy ezer embert el tud vinni a befogadóállomásokra.

Szerda reggel is folyamatosan érkeztek migránsok a vasúti síneken Röszkére.

Több magyar és külföldi segélyszervezet is érkezett kedden Röszkére, az adományok szétosztását egyelőre nem koordinálják megfelelően – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója, aki arról is beszámolt, hogy vannak olyan migránsok, akik a kapott élelmiszert, pelenkát visszaviszik a még szerb oldalon várakozó családjukhoz.

Lezárták a röszkei autópálya-határátkelőhely belépőoldalát, illetve a sztráda Budapest felé vezető részét, mert a migránsok egy része a sztrádán keresztül próbált a rendőrök elől elszaladni. A csoport nem indult el az autópályán, hanem az egyik benzinkútnál, valamint a Kisszéksósi úton állt meg. A rendőrök igyekeznek körbevenni őket.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ide is...
Nem uszítani akarok csak úgy mellékesen feltennék egy kérdést. Ha ezek az emberek akik jönnek tényleg menekültek és a szörnyű háború elől menekülnek akkor nem teljesen mind1 melyik országba helyezik el őket? Úgy értem az lenne a lényeg, hogy, biztonságban legyen kapjon enni inni szállást stb. Magyarorszgá ebből már kiesett ezt megértem hála a sok jobbos uszításnak. Na de én azt látom, hogy a sok menekült nem biztonságban akar lenni hanem Németországban. Kezdem azt érezni, hogy ezeket valaki rohadtul félreinformálta arról mi vár rájuk ha idejönnek...és abban is kezdek kételkedni, hogy a háború elől menekülnek. El lehet gondolkodni. Olvastam Osztrák és Német kommenteket ahol azt írják, hogy a menekültek mikor odaérnek "elégedetlenek" az ellátással. Nem tetszik nekik a tábor sem az ellátás ezért inkább elmennek étterembe enni stb...azt láttam én is idehaza, hogy kidobálták az ételt amit kaptak és elmentek gyrost enni van pizzát...KFC ről már ne is beszéljünk...olyan KFC-s kosárral volt tele a Keleti aluljáró környéke amit én NEM engedhetek meg magamnak mert irdatlan drága. Azon is el lehet gondolkodni, hogyn érkeztek ide. Mert a gyaloglást nem igen bírják ez kiderült számomra a pénteki akciójukból. Nem uszítani akarok, nem vagyok jobber ezt tudjátok szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.