Nahát. De tényleg, volt már olyan, hogy egy fideszes mást gondolt bármiről, mint a miniszterelnök? Pelczné Gáll Ildikó, európai parlamenti képviselő szerint is meg fog bukni az uniós menekültügyi kvótarendszer, és minden államban határozottabbá válik a migránsokkal kapcsolatos rendőri fellépés.

A politikus a Kossuth rádió csütörtök reggeli műsorában azt mondta, hogy azért nem állja meg a helyét a mostani helyzet és az 1956-os magyar menekültek befogadása közötti párhuzam, mert akkor egyetlen nyugatra érkező sem azzal kezdte új életét, hogy nem tartotta be Ausztria szabályait, például nem regisztráltatta magát.

"Ezek a migránsok nem akarják, hogy Magyarországon regisztrálják őket, meg akarják mondani, hogy hová menjenek"

- fogalmazott, hozzátéve, Magyarország ki sem tudná tölteni a tőle átvenni javasolt kvótát, mert az érkezők nem akarnak itt maradni, és amint tehetik, tovább indulnak Német- vagy Svédországba.

Pelczné Gáll Ildikó hangsúlyozta: a migráció ügyében az uniós vezetőknek állást kell foglalniuk, a tagállamoknak, beleértve Görögországot is, vállalniuk kell saját felelősségüket.

Mint mondta, a témának komoly emberi jogi vonatkozásai vannak, de ha "nem védjük meg Európát, az Európai Unió értékeit, nem tartjuk be az európai uniós szabályokat, akkor teljesen rosszul kezeljük a kérdést".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
A kvótarendszer egy baromság.. emberekről van szó, nem árucikkről...bár sokan úgy beszélnek róluk.
nehogymá egy bizottság döntse el, hogy kik, hányan és hová mennek bevándorolni...először is kimazsolázzák a javát, a többi meg mehet a reszlibe hozzánk? maradjanak csak ott a gazdag nyugaton, mi meg itt együttérzünk...van itt elég baj, nemhogy még több ezer ember igényeit kelljen magas színvonalon kielégíteni..

inkább a cigányságot tessék egy kicsit segíteni a kvóta helyett tisztelt unijó..
Toby
A csubakka elrendelte, hogy minden minisztériumban és egyéb főhatóságnál, a főbejárattal szemben, ki kell akasztani egy szép, zöld, egészséges utilapu levelet és hende arcképét.
A miheztartás végett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.