Folyamatosan szállítja el a rendőrség buszokkal a zöldhatáron keresztül érkező menekülteket csütörtökön délelőtt a röszkei, Dugonyi úti gyűjtőpontról.

A helyszínen az MTI tudósítója azt látta, hogy az út menti tábornál kora délelőtt hat busz várakozott, hogy a rendőrök megtöltsék a kisebb-nagyobb csoportokban érkező emberekkel. Reggel 8 és 9 között mintegy kétszáz ember léphette át a határt a Horgos-Szeged vasútvonal mentén, ahol a sínpálya miatt nem épült gyorstelepítésű drótakadály. A migránsok közül sokan az újságíróktól próbálták megtudni, milyen eljárás vár rájuk.

A gyűjtőpontnál több segélyszervezet is dolgozik, köztök a Katolikus Karitász, akik orvosi sátrukban az éjszaka csaknem száz embert – köztük kisgyermekeket és várandós nőket – láttak el főként végtagsérülésekkel és megfázásos tünetekkel.

A táborban a migránsok enni- és innivalót kapnak, amikor pedig eleredt az eső, német civilek egyszer használatos esőkabátokat osztottak az embereknek.

A régi 5-ös út mentén több csoportban határsértők tartottak Szeged felé, egy részük a drótakadály alatt átmászva juthatott át a zöldhatáron, másik felük pedig a gyűjtőpontot megkerülve igyekszik eljutni az ország belsejébe. Többségüket összegyűjtik a határ és a város között cirkáló rendőrségi mikrobuszok. Az egyenruhások a határsértők mellett az embercsempészeket is igyekeznek kiszűrni, elsősorban – az utóbbi időben a szállítók kedvelt járművévé vált – a lesötétített ablakú egyterűeket ellenőrzik.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Folyamatosan szállítják el a menekülteket a röszkei gyűjtőpontról"...

nem figyeltem eléggé...hová szállítják őket folyamatosan? csak nem Hegyeshalomba?
vagy...a Keletibe? mert annak nem sok teteje van..
bakegya
@wagabund: szabad ég alól az Isten még szabadabb ege alá had kínlódjanak,mert még nem kínozta őket meg eléggé a magát kereszténynek behazudott orbán teknős.
Az út szélén hagyja őket-ugyan ez lesz a mi sorsunk is csakkk még egy pár évig megdolgoztat bennünket-tipikus-mint mikor a szar kerül fel a polcra.
Freewolf
@wagabund: Nekem sem világos, hová viszik őket. Ja és a szenvedésről! Tetszettek volna otthon maradni!
nyanya001
Talán valamelyik regisztrációs helyre !
Minden esetre aggódok azokért a rendőrökért, és mindenkiért akiket odarendeltek,
akik megfeszített erővel és türelemmel végzik még mindig a munkájukat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.