Orbán Viktor miniszterelnök október 5-én tesz hivatalos látogatást Iránban – értesült a Napi.hu.

Ezt Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője annyiban erősítette meg, hogy az iráni út valóban szervezés alatt van, október 5-ei délutáni indulással, így – szükség esetén – egyéb program is beleférhet a naptárba, például délelőtt.

Az egyik az a nyugat-balkáni migránskonferencia, amelyről egyelőre csak annyit tudni, hogy október elején és Budapesten lesz, a másik pedig a III. magyar-arab üzleti fórum.

A vs.hu korábban úgy értesült, hogy a teheráni látogatást a kormány korábban nyárra tervezte, ezt végül elhalasztották. Az úttal megvárták, hogy a világ vezető országai (Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország) július 14-én megállapodást kössenek Iránnal atomprogramja leépítéséről.

Az AP amerikai hírügynökség szerint vasárnap – a szíriai konfliktusban a kormányt támogató – Irán elnöke, Haszan Rohani találkozott Magyarország új teheráni nagykövetével. Az elnök Magyarország nevének említése nélkül úgy fogalmazott, nem minden európai ország tesz meg mindent a menekültek megsegítése érdekében.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@karma1: Nem tudom mivel repül, Boeing 747 520 utas, na ez nagyon kevés, ettől sokkal több rabló van.
Airbus, talán 1700 fő, közelít, de ezen 1,2,3 osztály van ki hova kerülne?-:))))
sentinel216
Lehet előkeresni a hírhedt hátizsákot, megpakolni kolbásszal, tokaszalonnával, meleg zoknival és lehet elindulni gyalog! Útlevelet itthon hagyni, pár száz Eurót a gatyakorcba varrni, a csempészeknek! A tengeri átkelésre hasznosítani a természetes úszógumit! Hazafelé már könnyű lesz. Hozzá kell csapódni egy szír menekült csoporthoz!
kamazuka
@zöldszem: Lehet hogy befogadó országot keres magának és családjának?
bogarka40
Ott nem szopnak hanem s...be ba...nak. Szegény majd mehet aranyér kezelésre. Az is lehet, hogy metszett pöccsel jön haza ha ha .
hetöndöe
Akkor megint nőni fog a külső államadósság egy hangyányit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.