Minden eddiginél több, 4079 határsértőt – köztük 1026 gyermeket – fogtak el a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén szombaton – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy a legtöbb embert ezúttal is Röszke külterületéről állították elő a rendőrök, többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt szombaton 4330 embert fogtak el a rendőrök, négy gyanúsítottal szemben embercsempészet, egy esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Gondolom minden Magyar tudja a déli harangszó mért van.?
Callixtus nem tudhatta, de a sorsdöntő ütközet három nappal később már meg is kezdődött, melynek végén Hunyadi János, Szilágyi Mihály, és Kapisztrán János ferences szerzetes vezetésével július 22-én a védők győzedelmeskedtek. Ez idő alatt a bullát még Itália földjén sem hirdették ki, tehát az Európa nagy részére a győzelem hírével egy időben, vagy azután érkezett meg. Ennek tulajdonítható, hogy a harangszót sokan mindmáig a nándorfehérvári diadal jelének tartják. Később egyébként maga III. Callixtus is korrigálta rendeletét, és a kiszabott imádságokat már nem könyörgésként, hanem hálaadásként mondatta el a katolikus egyház híveivel. A pápai udvarba augusztus 6-án jutott el Hunyadiék győzelmének híre, ezért a pápa hálából beiktatta az Úr színeváltozásának napját a katolikus egyház hivatalos ünnepnapjai közé.
A lényeg az az iszlámon aratott győzelemért szol a harang minden délben.
Pontosan ezért ma is valós veszély ami jelenleg folyik Európában és hazánkban .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.