A Blic című belgrádi napilap szombaton "gonosz szomszédnak" és "Európa szívéből származó fasisztának" nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt. A kormányfőről a címlapon közölt fotón a bajusz helyén az Orbán, te szégyen felirat állt. 

A legnagyobb példányszámban eladott szerb lap szerint Orbán Viktor – "Európa migránsoktól való önjelölt megmentője" – kemény fellépésével éppen azokat háborította fel, akiket állítólag véd.

Szerb lap: Orbán, te szégyen

A cikk úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány 3800 katonát küldött a határra, és felhatalmazta őket azzal, hogy gumilövedékeket és könnygázt vessenek be abban az esetben, ha összetűzésre kerül sor az Európába vágyó migránsokkal.

A Blic szerint ez újabb erőszakot fog szülni, még annál is rosszabbat, mint amilyet a jobboldali televíziós operatőr, László Petra követett el, amikor a kislányát vivő szíriai menekülttől "védte magát". Emellett a cikk szerint erőszakra lehet számítani azt követően is, hogy Orbán Viktor kijelentette: a jövő héttől a rendőrség határozottabban lép majd fel a migránsokkal szemben, mert azok az utóbbi néhány napban megtagadták az együttműködést, megszállták a vasútállomásokat, és nem engedték nyilvántartásba vetetni magukat.

A Blic szerint a magyar miniszterelnök "hadilábon áll" az Európai Unióval, Brüsszel mégsem kifogásolta, hogy a déli határon kerítést emel. Hozzátették, hogy azokra a képekre sem érkeztek éles bírálatok, amelyeken az látszik, hogy embertelenül bánnak a szíriai és más migránsokkal. "Éppen csak felrótták neki, hogy nyíltan kijelentette: nem szeretne muszlimokat Magyarországon, és keresztényként védi Európa határait a muszlim inváziótól" – áll a cikkben.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Ennyi bel, és külföldi vélemény, kritika után sem szólal meg a vészcsengő a fejében? Pedig azzal, hogy a katonaságot is oda vezényelték a hatårra fegyverrel a kezükben, pokoli dolgok indulhatnak el.
Mindenre fel kell készülnünk még tán arra is, hogy mi magunk is menekültté vålunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
@1magyar: Persze ,hogy nem tetszik nekik . Eddig a Macedón határtól elszállították őket jó pénzért a Magyar határra és bajlódjunk velük aztán mi . Nem érdekelte őket ,hogy itt milyen helyzete teremtettek nálunk . Óriási összegeket nyeltek el - az EU -tól kapott pénz sokszorosát - és mégis mindenki minket hibáztatott ,oktatott ki ,nácizott le .Most ,amikor a helyzet kezelhetetlenné válik egymás után zárják le a határaikat az Unió országai . Nekünk vajon mit kéne tenni ? Erőn felül továbbra is fogadni a betolakodókat ? Legfeljebb pár-tízezer Szerbiában reked .Kapnak egy kis kóstolót belőlük ...
36
@jancsipapa: Persze hogy tessékeli át a muszlimokat, hisz a miniszterelnökük be van sz..va, hogy mi lesz ha a sok muszlim ott marad. Még feléled a múlt emlékezete és nem csak mindenféle szeméttel dobálják meg a muszlimok, mint a Srebrenicai megemlékezésen, hanem ólmot is kap.
1magyar
Hiába éltek évtizedekig együtt, nem múltak el a problémák:"Az amerikai hírszerzők szerint a szerbek és horvátok közötti etnikai megosztottság szempontjából a legnagyobb veszélyt Bosznia-Hercegovina jelenti. "Ennek a köztársaságnak az etnikai keveréke - az összlakosság 40 százaléka muszlim, 32 százaléka szerb, 18 százaléka horvát - mindig is potenciális veszélyforrást jelentett" - áll a jelentésben."
Mobil123
tehát amíg hordtátok a magyar határhoz a menkülteket addig nem volt semmi bajotok .
Dr. Felipe
Gondolom holnap már az I. bayer cabriós könnyűpáncélos cöf SS dandár Belgrád alatt lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok