A magyar kormány kezdeményezte Brüsszelben, hogy az Európai Unió haladéktalanul hozzon döntést az EU külső határát is jelentő görög határ védelmének közös erővel történő biztosítására – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap este a dunakeszi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter egyúttal üdvözölte azt a berlini döntést, hogy Németország ideiglenesen ismét határellenőrzést vezet be.

A miniszter a magyar álláspontot a német belügyminiszternek arra a kora esti bejelentésére reagálva ismertette, amely szerint a menekültválság miatt Németország ideiglenesen ismét határellenőrzést vezet be.

Szijjártó Péter azt mondta: még egy, talán ennél is fontosabb döntésre van szükség: mivel Görögország nem képes a saját, illetve az EU-s határ megvédésére, azt az uniós országok összefogásával kell megtenni. A miniszter hangsúlyozta: Magyarország megérti a német lépést, szolidáris Németországgal. Mivel a kormány fontosnak tartja a második világháború után kialakult közös értékrendet, arra az álláspontra jutott, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel a lehető leggyorsabban az Európai Uniónak is meg kell hoznia egy döntést. Ezért kezdeményezte a kormány állandó képviselője útján Brüsszelben, hogy Görögországot segítendő az EU-s országok közös erővel védjék meg a görög külső határt.

Szijjártó Péter hozzátette: a kabinet már hétfőn, a bel- és igazságügyi miniszterek tanácskozásán képviselni fogja ezt az álláspontot. Megfogalmazása szerint "készen állunk arra, hogy részt vegyünk ebben a műveletben, határőröket, rendőröket küldjünk az érintett helyszínre". Kitért arra is, hogy a kormány álláspontja szerint ennek a támogatásnak valamennyi EU-s ország részvételével és "hozzájárulásaiból" kell megvalósulnia.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Igazad van skynhead - petya !!!
Az utolsó MAGYAR rendört, nyomozót is a görög tengerpartra !!
Addig sem nyomoznak a hozzád hasonló vagyonosodási ügyeitekkel
a nyomozók...( Mészáros - Rogán - SzijjÁrtó & Co. ) )
Egyébként Petike tuti smered, a rendör hazaér
és kezd átöltözni : " - Szijj le..., nadrág, zakó le..."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Gratulálok! És az utolsó oltsa le a villanyt!
volvós
Igazad van skynhead - petya !!!
Az utolsó MAGYAR rendört, nyomozót is a görög tengerpartra !!
Addig sem nyomoznak a hozzád hasonló vagyonosodási ügyeitekkel
a nyomozók...( Mészáros - Rogán - SzijjÁrtó & Co. ) )
Egyébként Petike tuti smered, a rendör hazaér
és kezd átöltözni : " - Szijj le..., nadrág, zakó le..."
Törölt felhasználó
Szerintem Petike ti menjetek a görög határra aztán lehet ott arcoskodni.. Ja de nem csak ilyen politikus "gerinccel", hanem úgy hogy kapsz is ha pofázol...Ja azt nem ismered, kölcsön adok apci nem magyarázta el, hogy mennek a dolgok mi..
kkalman
Zseléfejű, már megint máséval vered! Hol a fenében van nálunk a határőrség? Az egymást váltó idióta kormányoknak sikerült megszüntetni. A nincset és a rendőröket küldenéd a görög határokra? Ki fogja majd akkor a ti elszámoltatásotokat végezni, ha a rend derék őrei külföldön teljesítenek szolgálatot?
vonotok
De ha a Görögök küldenének görög rendőröket Magyarországra, Petike még az ENSZ Rendkívüli Bizottságát is össze hívna. Szerintetek ez az ember normális???
Fradigege
Mindenhol csak ez a menekült ügy. Csak szólok, hogy már osztogatják a csókosoknak a földeket. A Quaestor-ügy pedig szögre van akasztva.
Rózsika Hatházi
Az nem lehet, hogy pintér pajtás azért volt szabadságon, hogy inkognitóban védje a görög határt? Még a végén ez is kiderül, mint az, hogy befogadtunk 1000 kopt keresztény családot. :)))
Szeparepa-
Amióta egybites, agyhalott boborjánka petike papagályka hazaárulócska nemzetszégyene tarajos idiótácska...önjáróbb lett picit, mert orsósviktátor már nem ad mindent a szájába mindig (ahogy korábban minden egyes szót meg a pöcsét is)... azóta még nagyobb hülyeségeket szajkózgat boborjánpetike, mint amíg csak az orbáni baromságokat, zagyvaságokat és hazugságokat ismételgette.. most még a saját agyatlan baromságait és hazugságait is szajkózgatja szerencsétlen, szánalmasan szégyenletes barom féreg...
Clavigo
A magyar-szerb határra meg görög rendőröket fogunk ""importálni " ,,csere-határvédelem keretében...Te tényleg ekkora b@rom vagy ,Paripaarcú ?
Fradigege
@Rózsika Hatházi: Ezen rúgóznia kellene a médiának. Ez probléma. Most lehetne rajtuk ütni, mivel a csókosok sem vigyáznak annyira.
Rózsika Hatházi
@Fradigege: Igazad van, de mint mondják: sok bába közt elveszik a gyerek. Mást sem hallasz jóformán, mint menekült, migráns, bevándorló, terrorista..satöbbi. Az ember már lassan oda sem figyel. Azért, a múlt héten megütötte a fülemet egy hír, miszerint megint kb. 300 milliót különítettek el, a külföldön kiragasztandó óriás plakátokra. Azóta sem hallottam egy mukkot sem erről.
eszegfu
@Rózsika Hatházi: Mert már minden rendben van...készen vannak a plakátok, külföldi területfoglalási engedélyek O.K., táblák felállitása is megtörtént, sőt már ki is ragasztották
eszegfu
Ezt megint elhamarkodott kijelentés... azt gondolom. Ha a magyar-szerb határon lévő rendőröket vezénylik a görögökhöz, akkor van "állomány". A most érettségizett "kisrendőrök" mehetnek a szerb határhoz... mi magyarok meg teljes felelősségünk tudatában kijelentjük, hogy semmiféle törvény-ellenes dolgot nem teszünk addig, amig nem lesznek ujra itthon rendőreink... mi csak igy tudunk szolgálni és védeni.
Dr. Felipe
Kakastaréj bejelentett a dunakeszi (város) háza előtt. Csak hát Brüsszelben olyan súlytalan ez a kis fóóótballista mint lepkefing a világűrben. A bejelentésének is ennyi lesz az eredménye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.