Ez gyávaság. Nem elég, hogy elkövetik az "eredendő bűnt", utána nem elég bátrak ahhoz, hogy beleálljanak – így kommentálta Bayer Zsolt újságíró, publicista az M1 Ma reggel című műsorában azt, hogy a Magyar Narancs szerint nem rajzoltak Hitler-bajuszt Orbán Viktor miniszterelnöknek múlt heti címlapjukon.

Hozzátette: nyugati újságok is azt írták, hogy Hitler-bajuszos képpel jelent meg egy magyar hetilap. Miért próbálják most elhitetni, hogy ők nem is erre gondoltak. Ez pont azt jelenti, amit – szögezte le.

Bayer: Hitler-bajuszt lehetne rajzolni 450 millió uniós polgár orra aláBayer Zsolt, publicista, a Békemenet egyik szervezője beszédet mond a Civil Összefogás Fórum tüntetésén, amelyet a Magyar Narancs szerkesztősége előtt tartottak. A lap legutóbbi számában Orbán Viktor miniszterelnököt egy drótkerítéses bajusszal Hitlernek ábrázolta.

Úgy vélte: ez már jóval túl van a véleménynyilvánítás határán. Komlósi Gábor, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnökének kijelentését, miszerint „a példányszám az igaz Isten, a sajtószabadság meg az ő prófétája” úgy kommentálta: ez egy aljas mondat. Mert ha igaz lenne, akkor „a cél szentesíti az eszközt, és akkor bármit meg lehet tenni” a példányszám növelése érdekében, amire egyébként van példa. Tudjuk, hogy a bulvármédia mire képes, de ha hirtelen ez lesz a zsinórmérték, akkor „vége van a tisztességes újságírásnak” – fejtette ki Bayer Zsolt.

Most az a helyzet, hogy nyugodtan lehet Hitler-bajuszt rajzolni a spanyol, az amerikai, bolgár, a görög miniszterelnök, a kvótarendszert ellenző nyolc-tíz ország vezetőjének orra alá, és ne feledjük, az Európai Unióban 400-450 millió polgár ellenzi azt a fajta migránspolitikát, amit a közösség vezetői szorgalmaznak – hívta fel a figyelmet. Akkor rajzoljunk 450 millió uniós polgár orra alá is Hitler-bajuszt, mert nem akarják elfogadni azt, amit le akarnak tuszkolni a torkukon – szólított fel.

Ráadásul friss hírek szerint Németország felfüggesztette a schengeni szabályokat, lezárta az Ausztriával közös határát, az osztrákok szintén azon gondolkodnak egyre intenzívebben, hogy lezárják a keleti és a déli határukat. Akkor most az osztrák kancellár és Angela Merkel orra alá is rajzolunk bajuszt? Hiszen Orbán Viktorral szemben a kettes számú vádpont az volt, hogy lezárja a határt, miközben csak érvényt szerez egy érvényben lévő uniós törvénynek – mondta az M1 műsorában Bayer Zsolt.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
enslaved
@vitriol: Ide bárki írhat, te meg ezt nem tudtad. Vagy ki van írva a szabályzatban, hogy ez csak a ballibsik oldala? Majd 2018 - ban kiderül, hol is van nagyobb számban a jobboldal. Nagy vereség lesz ez megint számotokra.
enslaved
@Freewolf: Én mondjuk nem annyira kedveltem minden írását, de ez most betalált.
verőce21
@vitriol: (22:29) És a Bayer beszédet megértetted? Mert a személyeskedő vallomásod nagy szellemi szegénységi bizonyítvány részedről!
silber13
@Freewolf: Jár még a " zseniális írások" legzseniálisabb írója Esztergomba, a ferences gimnazistákat hülyíteni?:-))
Freewolf
@silber13: Nem tudom ki merre jár, de Bayer írásait kedvelem! Kár, hogy a bal és liberális oldalon nem tudok példát hozni!
Tényfeltáró
A hitlerbajusz nem áll jól mindenkinek, azt ki kell érdemelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.