Hivatalába kérette a budapesti román nagykövetség ügyvivőjét Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

A tárca keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: miután Victor Ponta, Románia miniszterelnöke "újfent bárdolatlan stílusban nyilatkozott" Magyarországnak a migrációs helyzet kezelésére irányuló erőfeszítéseiről, Magyar Levente bekérette az ügyvivőt, és a kormány nevében hangot adott afölötti értetlenségének, hogy Románia miniszterelnöke még mindig "magyarellenes hazudozással kívánja menteni belpolitikai és megkérdőjelezett személyes erkölcsi tekintélyét".

A KKM a román miniszterelnöknek arra a kijelentésére reagált, miszerint "Románia emberként fog bánni a migránsokkal, nem pedig úgy, mint magyar szomszédaink, akik botokkal terelik és sorszámmal látják el őket".

A tárca közleményében úgy fogalmazott: "különösen visszatetsző", hogy miután Románia kormányának eddig nem sikerült országát felkészítenie a csatlakozásra a schengeni övezethez, kívülről, a térség határőrizeti kötelezettsége és felelőssége nélkül "minősítgeti képtelen jelzőkkel" azt az országot, amely "erejét megfeszítve teljesíti az Európai Unió külső határainak védelméből fakadó feladatait".

Közölték: a kormány minden Magyarországot érő "igazságtalan és képmutató bírálat" ellen tiltakozni fog, jöjjön az bárhonnan.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sünike
Megint jön a románozás, mert már a libsizés, komcsizás, hazaárulózás, zsidózás, migránsozás kicsit idejét múlt. Ezek a barmok addig játszanak a tűzzel, amíg valamelyik meg nem unja és kitapossa a sz.rt is belőlük! Na akkor majd lesz rohangálás, magyarázkodás, sírás-rívás! Amolyan kemény magyarkodó, nemzeti-érzelmű módra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
@sünike: Én optimista ember vagyok-annak ellenére, hogy mostanában a kialakult helyzet miatt el kezdtem félni, s még inkább félteni-remélem nem fajul el addig a helyzet.
JAJMÁR
@Cicamama55: Látom, kezded érteni, hova vezet ez a menekültellenes gyűlöletkeltés. De bizony, ez egyre inkább elfajul sajnos, mivel a politikai érdek és egyéb érdek mindig felülír mindent. Nem tudja a kormány kezelni a helyzetet, ezt így nem lehet, rohanunk a vesztünkbe sajnos. Valami nagy, nagy csoda kellene már!
simmering73
Van még a környékünkön olyan ország, akinek ne hívatták volna be a nagykövetség ügyvivőjét?
Cicamama55
@JAJMÁR: Én változatlanul azt mondom, a helyén kellett volna a helyzetet kezelni, s ebben kellett volna minden országnak összefogni! Semmiféleképpen nem ezt tekintettem volna a jó megoldásnak, hogy Európába beözönljön ez a rengeteg ember. Ez senkinek nem jó, illetve halványan azért majd kezdenek kirajzolódni a vonalak...
JAJMÁR
@Cicamama55: 18:39 Igen. Azt is lehetne mondani, hogy nem kellett volna megengedni, hogy létrejöjjön a probléma ott, a Közel-keleten. DE létrejött, és hiába mondom, hogy nem kellett volna megengedni... ez nem segít.
Vannak ott országos "összefogások", csak különböző oldalakon, sajnos :(
A háborúból menekülőket kizárni pedig embertelenség.

Nekünk most ebben a bevándorlás ügyben kellene összefogni az eu-val, de nem ez történik. Újabb gócpontot, megoldandó helyzetet okoztunk. Ebből nehéz lesz jól kijönni, még az is lehet, hogy egyedül kevesek leszünk, és kell majd a segítség.
Freewolf
Nagyon időszerű volt már a magyargyűlölő bandát helyre tenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.