Európa, a jövő, a nagy eszmék le vannak szarva, abból nem lehet megélni. Egy rohadt stadiont se lehet tisztességből, becsületből építeni, nem is beszélve a hozzá tartozó kisvasútról. Kelet-Európa végre elemében van. Azt teszi, amihez a legjobban ért, amiben évszázados gyakorlata van. Gyalázza a szomszédait és elárulja a szövetségeseit. Az teljesen mindegy, hogy a németek nem megszálló hatalomként parancsolják meg, hogy mit tegyünk, csak kérik, hogy legyünk velük szolidárisak, mert gondjaik vannak a menekültekkel, mert a sok, az nekik is sok, és egyébként pedig a baráttól, a szövetségestől támogatást várnak, a támogatásért cserében.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Jó a cikk! Nekem a lényege: "A jövő, a nagy eszmék le vannak szarva, abból nem lehet megélni.." A másik: "Utálunk mindenkit... történelmi léptékü luzerek vagyunk... akinek semmi más nem jut a világ dolgaiból, csak évszázadonként egy... néhány pecig tartó esély...tudunk mi is világra szóló felfordulást okozni, mégha megoldani a legkisebb gondunkat sem vagyunk képesek."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Jó a cikk! Nekem a lényege: "A jövő, a nagy eszmék le vannak szarva, abból nem lehet megélni.." A másik: "Utálunk mindenkit... történelmi léptékü luzerek vagyunk... akinek semmi más nem jut a világ dolgaiból, csak évszázadonként egy... néhány pecig tartó esély...tudunk mi is világra szóló felfordulást okozni, mégha megoldani a legkisebb gondunkat sem vagyunk képesek."
1magyar
@eszegfu: A világraszóló felfordulást az arabok okozzák, mert ezek nem tudnak még a saját hazájukban sem békében élni.
A németek meg nagyképűen idehívják a mi pénzünkre őket???
silber13
@1magyar: Érdekes... Eddig az volt a szöveg, hogy Gyurcsánynak köszönhetjük az emberáradatot. Szerinted meg a németek a latrok...Mega az arabok...Hát az isten sem ismeri már ki itt magát...
eszegfu
@1magyar: Nézőpont kérdése, azt gondolom... De tudod nekem ez olyan, mintha mondjuk eltörik a karom... az baj, de azzal, hogy kesergek a törésen, nem oldódik meg... gipszelni kell, ez a "gyógyszer" erre. Szerinted az arabok okozzák a felfordulást... elfogadom. De szerinted meddig kell ezen "gyötörni" magunkat... megtörtént, idejöttek... most mérhetetlenül utáljuk őket... hibáztatjuk őket, miért is indultak el és miért pont M.o. felé... és? A most lévő helyzetet kell/ene megoldanunk, mert itt vannak! És ez az a megoldás, amit én ugy érzek: "csupán" felfordulást okoz... megoldást nem. Többször irtam már: szerintem komoly, előre is mutató terv kellett volna már ez év jan-febr. környékén (titkosszolgálati jelentések szerint...közleményben olvastam) és akkor talán könnyebben megbirkóztunk volna a feladattal. Szerintem az is komoly gond, hogy a 28 EU-s országok közül csak mi nem veszünk részt a menekültügyi tárgyalásokon, mert O.V. egyedül is képesnek tartja az országot a megvédéshez. Ez akkor sem igaz, ha nem vagyunk semmilyen nemzetközi szervezetnek a tagjai. Mint ahogy "kicsiben" sem igaz: egyetlen ember sem létezhet a másik nélkül... szükségünk van egymásra. Persze, most nézhetjük azt is: ki a "nagyképü", ki a "hazudós" a politikában, hibáztathatunk bárkit, de attól a menekültek problémája bizony még mindig megoldatlan marad. Ezt gondolom.
eugen4402
@eszegfu: Bizony ám, kemény írás... Sokaknak nem tetszik, pedig - fájdalom - egyetlen bekezdésében több igazság található, mint O. V. összes évértékelőjében együttvéve. Ha Descartes ide született volna, akkor a cogito ergo sum helyett azt írta volna: "Gyűlölködöm, tehát vagyok."
Freewolf
Ideje volt már Pontát helyre tenni! Folyamatosan uszítanak Magyarország ellen és hazudoznak! Na, most nagy sallerba futottak bele! Csak így tovább!
Úgy látom a gépnaranycs idióták gyülekezete!
eszegfu
@eugen4402: 7:48 Őszintén szólva én sem örülök, hogy ennyien jönnek és csak jönnek... ezzel együtt nem tudom őket gyülölni. Nem is értem a gyülölködés valódi okát, sőt egyáltalán azt sem: miből is fakad? Egyik hsz-ben irtam: aggódok most mi is lesz, ha a magyarok rendőrökkel, katonákkal védik a határt, ezt teszik a szerbek is...a tranzitzónában a menekültek. Ekkor egy nagymama koru hölgy -- gondolom a fotójáról -- valami olyasmit válaszolt: markolókat hoznak...sirt ásni... Nem akarom elhinni, hogy ezt csak nem tévedésből irta, esetleg nem gondolta át!
1magyar
@eszegfu: A menekültek problémája csak akkor oldódik meg ha segítene mindenki az ottani terrort lerombolni és visszavinni őket.
Ez az egyetlen normális megoldás.
1magyar
@silber13: Gyurcsánynak se volt több esze mint a németeknek, mert ő is a más farkával verné a csalánt.
Kinek a terhére hoznák ide a sok segélyest? Az emberektől veszik el nem a Gyurcsány féle gazdagoktól a rávalót.
eszegfu
@1magyar: 8:42 Ebben egyetértünk! Viszont az ottani helyzetet mi nem tudjuk megoldani, még azt is megkockáztatom: a világ országainak összefogása kellene hozzá. De, amig ez nem megy, addig valahogy "kezelni" kellene az itt lévő menekülteket, méghozzá korrekt módon.
eugen4402
@eszegfu: Na, ez megint egy adalék, ami a már-már megrögzött pesszimizmusomat támasztja alá. Épp úgy mint a "minden bajnak az arabok az okai". Mert arra meg azt mondom, hogyha Karl Benz és Gottlieb Daimler nem alkotja meg a robbanómotort, az arabok békésen ücsöröghetnének az olajukon. Kocognának a tevéiken, mi meg közlekednénk lóháton, vagy lovaskocsival. Az tetszene...?
A mérleg másik serpenyőjébe viszont tegyük be a Szózatot. Még nem léteztek markolók, amikor a költő így kesergett: "a sírt hol nemzet süllyed el, népek veszik körül..." Arabok se voltak a közelben. És Magyarország még mindig él és virul...
eszegfu
@eugen4402: 8:47 Egyetértek... az utolsó mondat utolsó szava azért inkább "?"...
eszegfu
@Freewolf: 8:06 Pontosan tudjuk mindketten, hogy Ponta ettől nem fogja talpig sz@rni magát. Ponta poziciója (vagy talán népszerüségi csökkenésben van) mintha gyengült volna, szüksége volt erre a "bemondásra". És most ez a magyar-román diplomáciai "ütésváltás" szerinted olyan állati jó hatással van a külhoni magyarok helyzetére?! Pedig a magyar kormánynak erre is kellene ügyelnie... nem elég templomot, iskolát épiteni, meg fenntartani... ugy is kellene viselkedniük, hogy valóban érezzék az ottani emberek a magyarságukat... nem. Azt hiszem a cikktől elkanyarodtunk kissé...
Boszi27
@Freewolf: Én pedig úgy látom. hogy most is egyedül vagy a véleményeddel..
eszegfu
@eugen4402: 8:56 Na, most én sem csalódtam Benned!:)))
eszegfu
@Freewolf: 8:06 Javitok... helyesen utolsó előtti mondatban "... a magyarságukat... nem?..."
magyarbakancs
@eszegfu: Jót írtál.
Kicsit kiegészíteném.
Mi itt közép Európában mindig gyűlölködtünk.
Hol láthatóan hol látensen.
.
Rendszer váltástól EU-s tol fügétlenül.
Szórakozik a politika van miről elterelni a figyelmet.
Kis ellenségeskedés kell mindig attól érezzük jól magunkat.
Szörnyű de így van.
eugen4402
@eszegfu: Add Uram, hogy megérjem azt a napot, amikor végre a magyar un. "jobboldal" megértse, hogy a szomszédos országok elleni aljas vádaskodásokkal, piszkálódással egyedül a határon túli magyaroknak ártanak!!!
És könyörgöm a futsalminisztérium uraihoz, tartsanak végre egy rendhagyó napot, amikor egyetlen országgal sem akarnak összeveszni...
eszegfu
@magyarbakancs: 9:34 Azt nem tudom, hogy ez az egész közép-Európára vonatkozik (nem ismerem ennyire a külföldön élőket), de hogy ránk magyarokra, az biztos. Abban is igazad van, hogy látensen szinte állandóan jelen van... most meg a valóságban is láthatjuk, konkrétan van kire és mire "önteni". Nekem az a bajom még ezzel, hogy a gyülölet nem "alapvető", az emberrel született, ill. génjeiben benne lévő tulajdonság (mint a szeretet, félelem), hanem ezt ki "kell" fejleszteni. Ugy tünik ebben tényleg "nagyok" vagyunk.
eszegfu
@eugen4402: 9:48 Csatlakozom a fohászkodókhoz!:)))
Freewolf
@Boszi27: Szoktam hallgatni a Klub Rádiót, mert mazochista vagyok. Ott a betelefonálók a legvadabb magyarellenes kérdésre is mindig 80% fölött válaszolnak igenlően és egy töredék a tiltakozás. Viszont észre kell venni, hogy a hallgatói azok, akik, persze, hogy ennyi százalék jön ki. Ellenben mindenki véleményét kikérve ők lennének a töredék! Itt is így van ez!
Egy hangos kis minoritás berzenkedik itt és szidja Orbánt, de hol lesznek, mikor szavazni kell? 5% alatt? Hát azt hiszem! Ilyen helyzetben van a többség kisebbségben!
Freewolf
@eszegfu: Nem értek egyet. A románok eddig is nettóban tettek a magyar kisebbségre, ettől nem változik a helyzet. A székelyek viszont érezhetik, hogy végre kiáll Magyarország magáért és értük a gyűlölködők ellen! Ez az igazi siker!
dömdödöm
Csak a Szerb -Horvát határ átjáróházként való használatából nehogy konfliktus legyen . :-((((
eugen4402
@eszegfu: Hidd el, én is csodálkoztam még a 70-es évek elején, amikor egy nagyváradi (oradeai) villanyszerelő gyakorlati példákkal bizonyította, hogy ha a magyar vezetők egy rossz szót mondanak a román vezetésre, annak ők, az erdélyi magyarok isszák meg a levét. Nem hiszem, hogy ezen a téren változtak volna az évszázados beidegződések...
eszegfu
@Freewolf: 9:58 Most aztán jól belezavartál a "csalitosba"! Nem értem: a román "tesz" a magyar kisebbségre, viszont a székelyek meg érezhetik: kiáll értük M.o... miért a székelyek akkor nem magyarok? Ha meg nem magyarok, akkor miért áll ki értük M.o., hiszen nem tartoznak a "nemzethez", sőt nem lehetnek kettős állampolgárok sem! Akkor már azt sem tudom, hogy a székelyek melyik nemzetséghez tartoznak... Hát most bizony
"megfogtál"!
eszegfu
@eugen4402: 10:02 Nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Még azt is feltételezem: változtak pozitiv irányban a dolgok... aztán jött a kettős állampolgárság, ami finoman szólva nem "esett" jól a román vezetésnek... vagyis kb. u.ugy lehet minden, mint régebben volt.
Freewolf
@eszegfu: :-) A kettős állampolgárság intézményét Gyurcsány akasztotta meg, amikor 23 milló román munkavállalóval riogatott. A székelyek a magyar nemzet részei, attól, hogy nem magyar állampolgárok. Nem ők akartak kiválni, vitték a területtel őket. A csúfos kettős állampolgársági népszavazás után, végre érezhetik, hogy a nemzet törődik velük! Mikor a románok szemtelenkedő orrára koppintunk, őket is védjük!
eszegfu
@Freewolf: Értem, amit irsz... csak a véleményünk eltér... ami ugye nem ritka eset. :)))
magyarbakancs
@eszegfu: Az emberi agresszió veleszületett dolog.
Génedben hordod.
Mivel soha nem tudnád magad megvédeni.
Az más tészta,hogy az agressziót mire,vagy kire terjeszted ki.
eszegfu
@magyarbakancs: 8:41 Én ugy olvastam -- tényleg nem vita-képpen -- hogy az emberi agresszió nem "veleszületett" dolog. De logikusan nekem az agresszió az másokban szándékos sérelem okozása, a védekezés pedig pusztán a magam védelme, vagyis nem az jut az eszembe, hogy a másik megsérüljön. Lehet, hogy valóban ebből "nőtt" ki...
magyarbakancs
"De logikusan nekem az agresszió az másokban szándékos sérelem okozása, "
Igen igaz de ,hogy véded meg magad ha nincs benned agresszió?
Lelkére beszélsz.
Megtámadnak ,hogy véded meg magad?Szándékosan okozol sérelmet másnak nem ha véded magad?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.