Miután a kormány bekeményített mától a szerb-magyar határon, egyre többen gondolják, hogy a menekültek Horvátország felé akarnak majd kerülni. Ez viszont az életükbe kerülhet – derült ki a hirado.hu-ról.

Az oldal Szekó Józsefet, Mohács polgármesterét szólaltatta meg, aki elmondta, ő nem hiszi, hogy a migránsok valóban ezt az útvonalat választanák.

A horvátokat ismerve nem engedik át őket könnyen a határon, ráadásul Horvátországban még mindig vannak olyan területek, a határhoz közeliek is, ahol aknák lapulnak a föld alatt. Bár a robbanószerkezetekből rengeteget felszedtek már, de helyismeret nélkül aligha kockáztatják meg sokan az átkelést ezeken a részeken

- mondta el és azt is hozzátette: a mostani menekülthullám más, mint amilyen a délszláv háború idején volt.

Akkor együttműködtek velünk a menekültek, pontosan regisztráltuk őket, megmondták a nevüket, volt náluk valamilyen papír, és nem a zöldhatáron jöttek át, mint most. Nem is tudtuk volna másképpen beiskolázni itt a gyerekeket vagy biztosítani a felnőttek ellátását. Volt nálunk szerb, bosnyák és horvát is. Sokan hazajártak, többen ugyanis otthon hagyták családtagjukat, hogy vigyázzon a házra

- fejtette ki Szekó.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
"... helyismeret nélkül..." gondolom a magyar határt is remekül ismerik a belépni vágyók és fel nem tételezhető, hogy helyi segítőik vannak!
Bercifiu
Talán ez lenne a törvényes határátlépés menete. A többi határsértő, illegális bevándorló, sérti az EU törvényeit, sós puska a seggükbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.