Szijjártó Péter közlése szerint a röszkei határátkelőhelynél a magyar rendőröket brutális támadás érte Szerbia területéről – reagált a német védelmi miniszter és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szavaira az MTI-nek a magyar külügyminiszter.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: agresszív bevándorlók egy csoportjának támadása nyomán 14 magyar rendőr szenvedett sérülést. Természetes, hogy a magyar rendőrök megvédték magukat és megvédték Magyarország területét – tette hozzá. Ha a szerb rendőrség megakadályozta volna a magyar rendőrök ellen indított támadást, nem került volna sor az erőszakos eseményekre – jelentette ki.

Szijjártó: a magyar rendőröket brutális támadás érte RöszkénélIllegális bevándorlók kövekkel dobálták meg a magyar rendőröket Horgos 2 határátkelőnél. A rendőrök könnygázt és vízágyút is bevetettek.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ursula von der Leyen német védelmi miniszter szerdán, a CNN hírtelevízió nemzetközi csatornájának nyilatkozva elfogadhatatlannak nevezte a magyar hatóságoknak a migránsokkal és menekültekkel szemben a magyar-szerb határon alkalmazott fellépését.

Aleksandar Vucic szerb kormányfő pedig azzal vádolta Magyarországot, hogy "brutális" és "nem európai" módon bánik a migránsokkal a két ország határán, és az Európai Unió közbelépését sürgette. A szerb kormányfő felszólította Magyarországot, hogy többet ne lőjön be könnygázt a szerb állam területére, és azt mondta, hogy a kérdést John Kerry amerikai külügyminiszterrel folytatandó szerdai tárgyalásai során is napirendre akarja tűzni.

Szijjártó: a magyar rendőröket brutális támadás érte RöszkénélA lezárt Horgos 2 határátkelő 2015. szeptember 16-án.
MTI Fotó: Sóki Tamás

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A rendőröket 2006-ban is brutális támadás érte. Akkor a Fidesz a kő és Molotov koktélt dobálók mellé állt. Mi ez a pálfordulat?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
@Yoda69: Szívesen elolvasnám, hogy ha lehetőséged volna , hogy tartanád távol europától ezeket a vadakat.
Mert ha beengedjük azt a rengeteg embert ( 10 mill ?) , akkor hátulról, ím már union belül van ,bármikor vissza jöhet az országunkba. Ezt pedig valahogy ki kellene védeni, hogy a terroristák ide is vissza tudjanak szivárogni? Ezt nem tehetjük meg akkor amikor már robbantgatnak. Hogy tudnád garantálni a biztonságunkat? Miközben látható , hogy fr -nál a svédeknél vadak és ártalmasak.
Yoda69
@Tekla: Regisztralni kell oket europai szinten, es nem allatkent banni veluk. Aki nem menekult azt visszakuldeni, aki viszont igazolni tudja, azt befogadni Unios kvota szerint. Normalis orszag igy jar el.
csa-csa
@egyvandor: nem felejtették csak nem tudnak mit tenni, mert hogy nem segít rajtuk senki!
Tekla
@Yoda69: Pontosan ezt csinálják, regisztrálnák őket. Az hogy állat módra előre törtetnek az erősek és a gyengék csak akkor kapnak enni , ha hátra is dobálnak be nekik, nem normális. De ez a miga magatartás sem! Nincsenek irataik, nem is akarnak regisztrálni. Mit kéne csinálni , kiverni belőlük a regisztrációt, vagy azonnal vonatra hajtani és irány a tenger? Hogy tudnánk vissza küldeni, hova vissza . Az biztos, hogy irataikat eldobálják. Ezek nem is akarják bizonyítani , hogy menekültek. Ezek nagy része erős fiatal férfi , katona és muzulmán ! Ez utóbbi , gyilkos indulattal él a keresztény világ ellen , akkor mért jön ide ?
Yoda69
@Tekla: Ezek szerint nem vagy tisztaban vele hogyan zajlik nalunk a regisztracio. Honapokig itt tartjak oket, es csak toredeke kapja meg a bev.engedelyt. Azt hiszed ezek hulyek? Ez a hir elterjedt, meg az sem segitett hogy a fideSS gyulolet kampanyt folytatott ellenuk (plakat, uszitas stb) Ezek utan ne csodalkozz hogy nem akar itt regisztralni, hanem csak tovabb utazni Nemetorszagba. Unios jog szerint menekultkent tovabb kell engednunk, nem tarthatjuk fol. Csak hogy szeretett vezered mit csinal? Minal rosszabb annal jobb elven gondokodik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.