Szijjártó Péter közlése szerint a röszkei határátkelőhelynél a magyar rendőröket brutális támadás érte Szerbia területéről – reagált a német védelmi miniszter és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szavaira az MTI-nek a magyar külügyminiszter.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: agresszív bevándorlók egy csoportjának támadása nyomán 14 magyar rendőr szenvedett sérülést. Természetes, hogy a magyar rendőrök megvédték magukat és megvédték Magyarország területét – tette hozzá. Ha a szerb rendőrség megakadályozta volna a magyar rendőrök ellen indított támadást, nem került volna sor az erőszakos eseményekre – jelentette ki.

Szijjártó: a magyar rendőröket brutális támadás érte RöszkénélIllegális bevándorlók kövekkel dobálták meg a magyar rendőröket Horgos 2 határátkelőnél. A rendőrök könnygázt és vízágyút is bevetettek.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ursula von der Leyen német védelmi miniszter szerdán, a CNN hírtelevízió nemzetközi csatornájának nyilatkozva elfogadhatatlannak nevezte a magyar hatóságoknak a migránsokkal és menekültekkel szemben a magyar-szerb határon alkalmazott fellépését.

Aleksandar Vucic szerb kormányfő pedig azzal vádolta Magyarországot, hogy "brutális" és "nem európai" módon bánik a migránsokkal a két ország határán, és az Európai Unió közbelépését sürgette. A szerb kormányfő felszólította Magyarországot, hogy többet ne lőjön be könnygázt a szerb állam területére, és azt mondta, hogy a kérdést John Kerry amerikai külügyminiszterrel folytatandó szerdai tárgyalásai során is napirendre akarja tűzni.

Szijjártó: a magyar rendőröket brutális támadás érte RöszkénélA lezárt Horgos 2 határátkelő 2015. szeptember 16-án.
MTI Fotó: Sóki Tamás

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A rendőröket 2006-ban is brutális támadás érte. Akkor a Fidesz a kő és Molotov koktélt dobálók mellé állt. Mi ez a pálfordulat?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
A rendőröket 2006-ban is brutális támadás érte. Akkor a Fidesz a kő és Molotov koktélt dobálók mellé állt. Mi ez a pálfordulat?
volvós
Petyabohóc !!! Az nem brutális, hogy a MAGYAR rendörök - a nemzetközi jogász szerint -
törvényellenesen megszegték a határon az idegen ország területén összegyült
menekülteket vízágyúval " megtámadni " ???
Yoda69
A magyar kormany olajat ont a tuzre menekult kerdesben. Mindenki a megoldast keresi kiveve orbant, aki el sem megy az Unios megbeszelesekre menekult kerdesben. Ez a taho diszno meg most is az orszag megosztasan dolgozik, csak azert hogy sajat imazsat novelje a fideszesek taboraban.
Tekla
@Yoda69: Az nem megoldás, hogy idegenek elfoglalják a hazánkat 4- 5 ös szaporodási rátával, muzulmán igaz hitűk tudatában . Gondolkodni nem tilos ám ! Szerintem mindenki becsukja a kis szemecskéjét és azzal bőszít , hogy ezek ugyan olyan emberek mint én. Hát a nagy francot, én nem vagyok ilyen állat, a hitem a szeretetre épül, de nem hagyom naivan kihasználni magam, agresszív terroristák által. A mosogató rongy és az estélyi ruha is anyagból van , még sem nevezi senki ugyan annak.
Sziszifusz
@Tekla: 05:20
Ezek az emberek nem foglalják el a hazánkat ! Nem akarnak és nem is akartak Magyarországon letelepedni. Ez csak egy Göbbelsi akarom mondani Orbáni propaganda által sugallt, agymosó téma. A fő cél a kormányzati hibák és bűnök elfedése.
Az, hogy az Ön egyénisége szeretetre épül, meglátszik korábbi hozzászólásain ..))))
papa.49
@Tekla: Nézzük csupán a tényeket, a szerb pofa mit mond ,,jog ellenesen belőttek a könnygázzal Szerbiába,, EZ IGAZ, ITT NINCS MIT VITATNI, és ha szerbek idegesek, és élessel visszalőnek???
Tekla
@papa.49: A Szerbek, vagy ki tudja kik, akik az ő országukban vannak. Betondarabokat, köveket, égő fáklyákat, sőt használaton kívüli gyerekeket dobáltak át a Magyar területre , hát a minimum a víz ágyú, ha már ott helyben nem tett senki semmit azért, hogy ne érhessen a földjükről (?) inzultus bennünket .
Freewolf
Gyerekeket dobálnak át magyar területre. Ez mindent elmond a vadak szellemiségéről!
Yoda69
@Tekla: Meg mindig nem latod, hogy orban az uszitasra es a viszalykodasra epiti politikajat?
Ahelyett hogy az uniotol kapott penzt rendes taborok epitesere, es regisztracios pontok letrehozasara koltotte volna, vasfuggonyt huzott. Ezzel is csak tovabb rontott a helyzeten. Egy menekult sem akart vagy akar itt maradni, csupan tovabb utazni. Ezt kellett volna elosegitenie ennek az idiotanak. Ehelyett mit csinalt? Inkabb kenyszerrel itt tartja oket. Meg jo hogy menekulni probalnak. Ezek utan meg inkabb menekulni fognak. orban naci Magyarorszagnak aalitja be hazankat, es a vilagon mar mindenhol negativ ertelemben beszelnek rolunk.
Mi ez ha nem hazaarulas???
papa.49
@Tekla: Nem is a vízágyú ellen lázadozott a szerb miniszterelnök, hanem a könnygáz ellen, érted???))))))))))))
1magyar
@papa.49: De a vízágyú nem tetszett neki! Nekünk meg a kő, úgyhogy pofa lapos, mert a víz nem halálos, de a kő eltalálja a rendőrt - az igen.
Vissza kellett volna hozzájuk dobálni a követ és akkor 1-1.
papa.49
@1magyar: Talán ha még egyszer elolvasnád amit nyilatkozott a szerb ME. kifejezetten a könnygáz ellen kelt ki magából!!!
Strong
...megjött az igazi szíria...

felkérném a továbbra is kedves, humánus barátainkat - és Gyurcsány F.-et, hogy ezek közül tessék hazavinni 8-10-et...
Hellcat
@solidedge: Csodálatos hozzászólás!!! Minden elismerésem.
Freewolf
@Yoda69: Megint ez az idétlen nácizás! Kerítést, rendőrt és aki tudja igazolni magát, az jöhet a táborba és elbírálják az ügyét. Az náci, aki betartatja az EU-s jogot! Bravó, elmebajnok!
Yoda69
@Freewolf: Olvasd el meg1x es ertelmezd amit irtam. Azt is amire valaszoltam. Eszleny.
Tekla
@Yoda69: Yoda kedves! MéMeg mindig nem latod, hogy orban az uszitasra es a viszalykodasra epiti politikajat?
Ahelyett hogy az uniotol kapott penzt rendes taborok epitesere, es regisztracios pontok letrehozasara koltotte volna, vasfuggonyt huzott. Ezzel is csak tovabb rontott a helyzeten. Egy menekult sem akart vagy akar itt maradni, csupan tovabb utazni. Ezt kellett volna elosegitenie ennek az idiotanak. Ehelyett mit csinalt? Inkabb kenyszerrel itt tartja oket. Meg jo hogy menekulni probalnak. Ezek utan meg inkabb menekulni fognak. orban naci Magyarorszagnak aalitja be hazankat, es a vilagon mar mindenhol negativ ertelemben beszelnek rolunk.
Mi ez ha nem hazaarulas??? Ez hon -védelem ,a mikor is idegen megszállóktól meg védi az országot. Nem engedve , hogy feldúlják a békés polgárok életét , közlekedési lehetőségeit, hogy vonulgasson az autópályán , zsarolva ezzel az a jogot , ami az unjióóóóó törvényeivel is ellentétes ,mert regisztráció nélkül nem jöhet ide. Itt ugyanis a lázongás a regisztráció ellen van. Akinek ez nem tetszik az ne a kaput törje be ,hanem menjen haza ! Azt sem értem miért jó nektek, hogy a hátunk mögé engedünk egy csomó erőszakos, ágresszív bicskást ! Most európaiak vagyunk, vagy sem? Mert ennyi emberre nincs felkészülve az unijóóóó. Ezt illene egy politikusnak előre látni: 10 milla van most úton. A legbutább öreg paraszt ember is tudja , hogy mi a vége ennek a szapora áradatnak a beengedésének. Nem vagyok Orbán szavazó és kocsmázos sem , mint az egyik hozzá szóló írta, aki még életében sose látot hozzám közel állót sem. Jötök az unijó pénzével, úgy tudom még annyit se kaptunk ,mint az sógorok, mert mi annyit sem érünk. Mi mint mindig ,bohócnak kellünk a nyugatnak, meg lábtörlőnek. Cirkusz meg kapták , lábacskáikat meg töröljék a gazdájukba. Izrael nem fogad be egy fél db menekültet sem, pedig az ő szomszédai özönlenek , véletlenül ide. És milyen véletlen mi vagyunk a nácik! Nacionalisták vagyunk. Ez a mi országunk ,és ha senki nem tesz semmit...
Freewolf
@Yoda69: Most válaszolt neked Tekla, elmebajnokom! Itt sem mindenki hazaáruló!
Yoda69
@Tekla: Akkor megismetlem, mert meg mindig nem esett le.
1. Nem kellett volna plakathaborut folytatni, eleve raijeszteni a menekultekre.
2. Nem kellett volna keritest epiteni.
3. Kellett volna regisztracios pontokat es kulturalt taborokat letrehozni.

Fentiek betartasaval nem alakult volna ki mara haborus helyzet a hatarainkon. Miert nincs ilyesmi az olaszoknal, akik tobb szazere menekultet helyeztek el. Azert mert normalis europai modon oldjak meg a problemat.
orban politikai celra hasznalta fel a menekulteket, azonban tullott a celon, de ezt o maga sosem ismeri be.
A menekultek NEM akartak ittmaradni. Csupan atutazni szerettek volna. Ezt kellett volna biztositani orbannak, ehellyet csak olajat tett a tuzre, es meg fokozza is a helyzetet. Gyeremekek es nokre vizagyuznak. Ez mar rosszbb mint a szemkiloves, amiert karoba huztatok Gyurcsanyt. Attol tartok, hogy rovidesen a tomegbe is fog lovetni, amilyen orult.
csa-csa
@solidedge: milyen pálfordulás?! majd hagyják hogy ez a csűrhe kövekkel addig dobálják amíg kedvük tartja? vagy mi! a kővel (vagy bármivel) való dobálás mindenképpen választ érdemel!
csa-csa
"A szerb kormányfő felszólította Magyarországot, hogy többet ne lőjön be könnygázt a szerb állam területére,.."
mi az anyátokat csinálhatnának! szedegessenek fel köveket Ők is és dobják vissza?!
idióták! miközben kiderült már terrorista is akad köztük?!! tűnjön már innen a francba ez az egész rohadt bagázs ahonnan jöttek! Otthon dobálódzanak!
Bercifiu
@Yoda69: Tekla! Azért mégiscsak én mondom meg, hogy ki megy át az országomon a TÖRVÉNYT ami nincs betartva. Ez a helyzet nem fog hozni fityi szavazókat, mert az emberség talán felülírja a politikát.
A plakátokon nyilvánvalóvá kellett volna tenni, hogy mi a teendője egy az országon áthaladni akaró illegális határátlépőnek, s most nem tartanánk itt.
Megjegyzem: A politikai menekült nem szegül ellen a hivatalos szerveknek, hanem együtt működik, hogy minél hamarabb Merkel mamához érjen, s keblére tudja ölelni.
Talán meg kellene kérdezni az USA vezetőit, hogy mikor akarnak gazdaságilag is beszállni az okozott károk helyreállítására. Ők ugatják a demokráciát, rá akarják másokra kényszeríteni, otthon meg dúl a faji ellentét, meg falakat emelnek, minket meg kritizálnak.
Már régen elő kellett volna venni a gumi lövedéket, s nem megvárni, hogy a csürhe azt csináljon amit akar. Lást más országokban történteket.
egyvandor
Egy biztos Gorbánnak ez nagyon bejött.
Nem hiába a provokáció, a mellébeszélés, a konfrontáció, a sunnyogás embere.
Ismét népszerű, a Questor botrányt is elfelejtették már a "zemberek"

A levét meg majd megisszuk együtt.
wagabund
ennyi? és mikor olvasni, hogy minden támadó ketrecben térdel, és könyörög hogy regisztrálhasson...aztán kap egy kis ételt, vizet, és akár maga alá is piszkíthat...
wagabund
jéééézusom...szongya bolgár a rádijóban, hogy a rendőrök előre megfontolt szándékkal , csellel, tőrbecsalták a migránsokat röszkénél azzal, hogy kinyitották a kaput...
gyurcsány helyesel...
mi van itt?

anyáááám...borogass...
simmering73
Amilyen az agyjonisten, olyan a fogadjisten - igaz, zseléagyú.
1magyar
@csa-csa: Mit lépett volna a szerb melnök ha valóban fogják a szerb köveket és visszadobálják?
Tekla
@Yoda69: Szívesen elolvasnám, hogy ha lehetőséged volna , hogy tartanád távol europától ezeket a vadakat.
Mert ha beengedjük azt a rengeteg embert ( 10 mill ?) , akkor hátulról, ím már union belül van ,bármikor vissza jöhet az országunkba. Ezt pedig valahogy ki kellene védeni, hogy a terroristák ide is vissza tudjanak szivárogni? Ezt nem tehetjük meg akkor amikor már robbantgatnak. Hogy tudnád garantálni a biztonságunkat? Miközben látható , hogy fr -nál a svédeknél vadak és ártalmasak.
Yoda69
@Tekla: Regisztralni kell oket europai szinten, es nem allatkent banni veluk. Aki nem menekult azt visszakuldeni, aki viszont igazolni tudja, azt befogadni Unios kvota szerint. Normalis orszag igy jar el.
csa-csa
@egyvandor: nem felejtették csak nem tudnak mit tenni, mert hogy nem segít rajtuk senki!
Tekla
@Yoda69: Pontosan ezt csinálják, regisztrálnák őket. Az hogy állat módra előre törtetnek az erősek és a gyengék csak akkor kapnak enni , ha hátra is dobálnak be nekik, nem normális. De ez a miga magatartás sem! Nincsenek irataik, nem is akarnak regisztrálni. Mit kéne csinálni , kiverni belőlük a regisztrációt, vagy azonnal vonatra hajtani és irány a tenger? Hogy tudnánk vissza küldeni, hova vissza . Az biztos, hogy irataikat eldobálják. Ezek nem is akarják bizonyítani , hogy menekültek. Ezek nagy része erős fiatal férfi , katona és muzulmán ! Ez utóbbi , gyilkos indulattal él a keresztény világ ellen , akkor mért jön ide ?
Yoda69
@Tekla: Ezek szerint nem vagy tisztaban vele hogyan zajlik nalunk a regisztracio. Honapokig itt tartjak oket, es csak toredeke kapja meg a bev.engedelyt. Azt hiszed ezek hulyek? Ez a hir elterjedt, meg az sem segitett hogy a fideSS gyulolet kampanyt folytatott ellenuk (plakat, uszitas stb) Ezek utan ne csodalkozz hogy nem akar itt regisztralni, hanem csak tovabb utazni Nemetorszagba. Unios jog szerint menekultkent tovabb kell engednunk, nem tarthatjuk fol. Csak hogy szeretett vezered mit csinal? Minal rosszabb annal jobb elven gondokodik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.