Horvátország menekültügyi rendszere pénteken összeomlott, az embercsempészek egy nap alatt legyűrték – jelentette ki a magyar kormányszóvivő a baranyai Beremenden tartott sajtótájékoztatón péntek este.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: Magyarország kilenc hónapja foglalkozik a menekültproblémával, 200 ezer ember ügyében járt el, ezen idő Horvátországnak nem sikerült felkészülnie.

A kormányszóvivő hazugságnak nevezte, hogy a Horvátországba érkezett, ott kezelhetetlen illegális migránstömeget egy magyar-horvát megegyezés keretében küldték Magyarország felé, és azt is, hogy Magyarország szabad átjárást biztosított ezeknek az embereknek.

Emellett egy nagyon súlyos határincidens is történt: mintegy ezer migráns negyven horvát rendőr kíséretében értesítés nélkül, vonattal érkezett Magyarbólyba, az eset határsértés és több bűncselekmény gyanúját is felveti – tette hozzá. Megjegyezte, hogy az ügyben vizsgálat indult, a szerelvény vezetőjét őrizetbe vették, a magyar rendőrök a horvát kollégáikkal szemben is intézkedtek.

Elfogadhatatlan az, hogy európai uniós tagállam nem tartja be az európai eljárásokat, sőt, maga segédkezik az illegális migráció folytatásában – mondta.

Kovács Zoltán szavai szerint annak, hogy a horvát állam és a rendőrök szervezetten hozzák Magyarország felé az illegális migránsokat, egyetlen kedvező hatása van: "Itt rendezett körülmények között fogadjuk őket és Horvátországgal ellentétben gondoskodunk az európai protokollok betartásáról".

A migránsokat a határról a lehető leggyorsabban azokra a helyekre szállítjuk, ahol a regisztrációjukra, orvosi ellátásukra sor kerülhet, azaz a legközelebbi dunántúli, regisztrációs pontként működő befogadóállomásokra, Vámosszabadiba, Szentgotthárdra, Körmendre – közölte.

A kormányszóvivő hangoztatta, hogy Magyarország továbbra is megvédi a határait, gondoskodik a magyar-horvát szakaszon a biztonsági határzár lehető legrövidebb időn belüli megépítéséről.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról szólt, hogy a szerb határszakaszon pénteken 269 tiltott határátlépőt fogtak el, amely a szeptember 14-iki több mint 9 ezer határsértőhöz mérve azt mutatja, a kerítés biztonságot nyújt a magyar állampolgároknak és az Európai Uniónak.

Horvátországgal kapcsolatban kitért arra, hogy a migrációs mozgást politikai jóváhagyással egy embercsempész szervezet irányítja.

Szólt arról, hogy a magyar horvát határszakaszra tervezett 41 kilométer hosszú szakaszból este hat óráig 28 kilométer készült el, éjfélre az egész elkészül, ezen 500 katona dolgozik. Emellett folytatják a rendes kerítés építését, s Beremenden tranzitzónát alakítanak ki.

Kiemelte, hogy a honvédség szombaton további 700 katonát csoportosít át a határszakaszra, a rendőrség 800 rendőrt küld a határ biztonságos őrizetére.

Beremenden eddig 25 busszal mintegy 2 ezer migráns lépte át a határt, s további 25 buszon 1000-1500 embere érkezése várható. A gyékényesi vasúti átkelőnél 1250 migráns érkezett Magyarországra, a Beremendihez hasonló eljárással szállítják őket tovább.

Bakondi György a magyarbólyi üggyel kapcsolatban elmondta: példátlan, hogy mintegy ezer migráns vasúton, felfegyverzett horvát rendőrök kíséretében, bejelentés nélkül érkezzen Magyarországra.

Hangsúlyozta: a mozdonyvezető őrizetbe vétele mellett lefoglalták a vonatot, a negyven horvát rendőrt pedig lefegyverezték.

Bakondi György beszámolt arról, hogy eddig mintegy 4400 migráns lépte át a határt, s további 1000-1200 bevándorló átlépésével számolnak.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
-ennek előbb utóbb fegyveres konfliktus lesz a vége,
mert nem elég a baja az országnak !
Barmok !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Válaszolok saját magamnak!Mekkora hülye vagyok ,ezek a fidesznyikek sosem hazudnak,A "szolgálati lőfegyverrel nem rendelkező" horvát rendőrök valószínűleg dugi fegyverrel voltak felszerelkezve.
nyanya001
Mindenki mindenkit menekültnek nézett Nagymágocson.
Nagymágocs - Migránsnak nézték egymást Nagymágocs határában a közmunkások és a földmérők. Megijedtek egymástól. Az egyik csapat állítólag ki-be ugrált a kukoricásba, a másik kollektíva biciklire pattant, és a falu felé vették az irányt. Az utólag komikusnak tűnő helyzetet a rendőrség tisztázta.

Nagymágocson híre ment, hogy kétszáz menekültet szállásoltak el a faluban, ami nem igaz. Az alapozta meg a fals információt, hogy előzőleg néhány közmunkás migránst vélt felfedezni a település határában.
Tegnap felkerestük a közmunkáscsapatot. Nagymágocs határától körülbelül 5 kilométerre dolgoztak. A vízelvezető csatornát tisztították meg a benőtt fáktól. Már jóízűt nevetve mesélték a történteket.
www.delmagyar.hu/szentes_hirek/mindenki_mindenkit_menekultnek_nezett_nagymagocson/2445808/
papa.49
@nyanya001: Ezt okozza ennek a tökkelütött hülyének az elmebaja, már egymást is migránsnak nézik az ország lakói))))))))
Szeparepa-
Ilyet amúgy nem lehet csinálni, békeidőben... nincs ilyen hogy egy szomszéd ország rendőrei bemennek valamilyen ügy miatt, és akkor a másik ország zsarui lefegyverzik őket... ilyen még hülye filmekben sincs... nincs háborús helyzet a két ország közt, mert akkor lehetne ilyesmit elrendelni, de akkor meg majd hülye lenne egy csoport zsaru behatolni, vagy ha mégis, akkor meg nyilván fegyveresen ellenállnának... szóval ez akkora eszeveszett baromság, hogy világtörténelem mindenkori szégyenlistájának élbolyába való... de hát hasonlókat ez elmúlt 5 év szégyenkorszaka alatt százával követtek el ezek a hatalombitorló idióták...
wagabund
Kálmán Olga műsorában ez a Bakondi óriásit alkotott...kivácsi vagyok, holnap még hivatalban lesz-e?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.