A Miniszterelnöki Kabinetiroda nem egy szakminisztérium, hanem a kormányfő munkáját segítő kormányzati szerv, "elsődleges dolga az, amit a miniszterelnök feladatként meghatároz" – nyilatkozta Rogán Antal az MTI-nek.

Kedden került a parlament elé az a törvénymódosítási javaslat, amelynek értelmében önálló minisztériumként alakulhat meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda mint az általános politikai koordinációt ellátó tárca.

A szervezet leendő vezetője a Fidesz leköszönő parlamenti frakcióvezetője, Rogán Antal, aki a kormánypártok múlt heti velencei frakcióülése előtt jelentette be, hogy október 1-jétől a kormányfő politikai kabinetfőnöke lesz.

Rogán Antal kedden az MTI-nek nyilatkozva kifejtette: a rendszerváltás óta minden kormányfőnek volt miniszterelnöki kabinetje és kabinetfőnöke. A mostani kormányzati modellben a Miniszterelnökség egy sok feladattal rendelkező, önálló tárcává vált – folytatta –, így Orbán Viktor kormányfő úgy döntött, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda mint általános politikai koordinációt ellátó szervezet szintén önálló minisztériumként működjön.

A kabinetirodához tartozik majd a miniszterelnök személyes munkaszervezete, fő feladata ugyanis a kormányfő munkájának segítése lesz – közölte a fideszes politikus. Mint fogalmazott: "ha lesznek is a kabinetirodának konkrét feladatai, minden munkatársnak az lesz az elsődleges dolga, hogy a miniszterelnök munkáját segítse". Azt, hogy ezen kívül milyen önálló egységek milyen önálló feladatokat látnak majd el a kabinetirodán belül, a kormány statútumrendelete fogja meghatározni a későbbiekben. Kérdésre annyit mondott, hogy a kormányzati munka politikai koordinációjához szerinte hozzátartozik a kommunikáció koordinációja is.

Rogán Antal jelezte, formális kinevezése a Miniszterelnöki Kabinetiroda élére azt követően történhet meg, hogy az Országgyűlés az előtte fekvő törvényjavaslat elfogadásával – leghamarabb a jövő héten – dönt a szervezet felállításáról.

Hozzátette, a kabinetiroda szervezeti felépítéséről már vannak elképzelései, de ezeket csak később, hivatalos kinevezése után kívánja ismertetni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"Rezsicsökkenés" Orbánnak nem kell WC papírt venni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DR Eric CARTMEN
"..Orbán maximális kiszolgálása..." Gumival, vagy gumi nélkül ?
eszegfu
Eddig is ezt csinálta... csak most kapott hozzá egy "rangot", meg egy minisztériumot, igy neve lett a gyereknek. Tényleg az embernek az az érzése -- ahogy itt már valaki irta -- hogy most kaptunk egy politikai tisztekből álló minisztériumot. Már most jobb lenne, ha "szájzárat" kapnánk?!
magyarbakancs
"Rogánnak csak egy feladata lesz: Orbán maximális kiszolgálása."
Seggnyalás elnyerte méltó helyét.
Minősíti és leképezi az ország szellemi erkölcsi helyzetét Rogán kinevezése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.