Azt már eddig is megszoktuk, hogy a közmédia gondolkodás nélkül kiszolgálja a kormány menekültellenes propagandáját, de ezt most igazán sikerült kimaxolniuk. Ugyanis rájátszva az emberek félelmére (és névtelen forrásokra hivatkozva) olyan fotókat mutogattak a Magyarországot megjárt arab férfiakról, akik szerintük "tisztázatlan hátterűek", akár terroristák is lehetnek. Az egyikükről most kiderült: hónapok óta halott.

A Kettős Mérce ment a sztori után, akiknek szemet szúrt, hogy az M1-en mutatott, két fotón nem ugyanaz a terrorizmus gyanúba kevert férfi látható: hiába arabok meg szakállasak mindketten, például teljesen más a fülformájuk.

Íme az M1 tálalása:

Halott szír felkelő képével riogat a köztévé?

A lap szerint annyi igaz, hogy valóban ez a két kép volt a terrorizmussal vádolt férfi, Saleh Ahmad profilképe Facebookon, viszont a megfejtés sokkal szomorúbb. Ugyanis a kép jobboldalán látható ember jó eséllyel meghalt. Ezt magyarázza, hogy több ismerőse is ennek a férfinak a fényképét tette ki profil – vagy borítóképnek. Sőt, egyik bejegyzése alá ilyesmiket írtak: Isten áldása szálljon rád a paradicsomban!

Ráadásul a Kettős Mérce állítása szerint a jobboldali képen látható, Abuh Salinként azonosított megboldogult férfi Facebook-profilja alapján pont, hogy a nyugati szövetségesekkel tartó szíriai lázadók egyike volt, tehát még csak nem is terrorista.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Még is csak fantasztikus ez az M1, még a halottakkal is tud riportot készíteni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@zöldszem: a politikusaink köveket használnak erre a célra, mert az nem lobban el mint a gyufaláng, így többször felhasználható.
mate03
@papa.49:! Igazad van! De lassan már nem lesz ,mit ellopni! Mi van még, amire ez a szemét kormány,nem tette rá,a mocskos kezét!?
Eriksson
@mate03: Nem sok minden maradt a '90-től tartó folytonos zabrálás következményeként. Minden nemzeti érték átvándorolt nyugati tulajdonba.
magyarbakancs
A hatalom megtartásáért megtesz mindent a kormány.
A manipuláció mindig örökös főleg ha a hatalom befolyásolása alatt van a köz TV.
papa.49
@mate03: Most következnek az elvontabb dolgok ellopása, a földtulajdon, meg hasonlók)))))
világlátó
A hír akkor érdekes, ha hátborzongató, ha a rettegés kitágítja a pupillákat, ha az adrenalin szintünk az egekig száll. " A butaság a legfenyegetőbb veszély és ezt sajnos mesterséges eszközökkel táplálni is lehet " - mondta Kosári akadémikus.A média , főleg a köz... jó eszköz ehhez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.