Az iraki Kurdisztánban szolgáló magyar katonai kontingens bekapcsolódik majd a kurd önvédelmi erők tagjainak, a pesmergáknak a kiképzésébe – közölte az MTI-vel kedden New Yorkban Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni koalíciónak az ENSZ-közgyűlés ülésszakának keretében kedden megtartott csúcstalálkozójával kapcsolatban nyilatkozott erről. A tanácskozáson a magyar küldöttséget Orbán Viktor miniszterelnök vezetette.

"Az Iszlám Állam sajnos egyre több területet foglal el, egyre több ember kénytelen elhagyni az otthonát az Iszlám Állam rémtettei miatt, ezért, amennyiben az európai kontinensre háruló bevándorlási nyomást valóban csökkenteni szeretnénk, akkor az Iszlám Állam elleni erőfeszítéseket jelentősen növelni kell" – mondta Szijáártó.

"Magyarország készen áll erre, ezért a 110 fős katonai kontingensünk, amely már Kurdisztánban van, nemcsak őrző és objektumvédelmi feladatokat fog ellátni a jövőben, hanem a kurd pesmerga erők kiképzésében is részt vesz" – tette hozzá.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fekete
hol a ----ban van Kurdisztan?Hollywoody bohocok! Kit vedtek Ott? Jenkyket kik ott bohozkodnak mar tobb mint 10-eve.Good Luck betegek!Hiaba a Vezir fenykepezkedetta Mss Obamaval!
lampa laz
Ettől a petinyilatkozattól az iá mår össze is xarta magåt.
1magyar
Ez is egy kis hozzájárulás a menekültek létszámának csökkenéséhez. Hátha...!
Ez a megoldás: segíteni nekik a szabadságuk kiharcolásához.
papa.49
Érdekes eddig úgy tudtam hogy a honvédségnek még mindig nem sikerült az előre lépés a második, harmadik sorból, vajon akkor mire képezik ki azokat akik nap, mint nap szembe néznek a halállal!!!Xargyártó ez megint csak egy ORDAS HAZUGSÁG!!!
Bercifiu
@lampa laz: Küldjünk nekik liberót, no meg Petikét.
nevemnick
Na, annyi a szerencsétlen kurdoknak. Még azt a harci tapasztalatot is elfelejtik, amit eddig a polgárháborúban szereztek. Peti-Mókus tanítja az oroszlánt vadászni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.