Tudták, hogy Európában van egy bizonyos "egységesülési folyamat"? Nagyszerű. És azt tudták, hogy ez a folyamat hetven éve kezdődött? Még jobb. Akkor értékelni fogják ezt a kiváló szakértői elemzést, idézem:

Európa egységesülési folyamata részének tekinti Angela Merkel német kancellár és François Hollande francia köztársasági elnök szerdai közös felszólalását az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén Tamási Anna, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója. Legutóbb 1989-ben, 26 évvel ezelőtt volt példa arra, hogy a francia elnök és a német kancellár együtt szólalt fel az Európai Parlamentben: akkor François Mitterrand és Helmut Kohl a berlini fal leomlásának apropóján látogatott egyszerre Strasbourgba. Szerdán a német és a francia vezető az Európai Unió helyzetét értékelő vitában szólalt fel. A külügyi szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában azt mondta: várható volt hogy jellemzően általánosságokat fogalmaz meg a két politikus az illegális migrációról. Tamás Anna szerint Merkel és Hollande – történelmi jelentőségűnek nevezett – közös felszólalása azért is fontos, mert Európa egységesülési folyamatának közepette történt.

Ha tehát a francia elnök és a német kancellár együtt megjelenik, akkor az nemcsak hírértékű (persze, hogy az), hanem az egyesülési folyamat közepette is történik – ez időpont és naptár dolga. A beszédek tartalmát már nézni sem érdemes, nemhogy tudósítani róluk.

Így ez a Propeller-cikk is történelmi jelentőségű, mivel az egységesülési folyamat közepette íródott. Történelmi időket élünk, na.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Tenni kellene végre úgy,hogy ne kelljen mondani semmit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Úgy megtanulták a semmitmondó beszédeket hogy már egyebet nem is tudnak.
libellle
Och, Merkel nagyon is konkretan elmondta az elképzelését. Azt is, hogy mi fog az EU-val történni amennyiben olyanok mint orbán továbbra is egy jobbradikáli nacionalista utat járnak. Nemetország megszüntet mindennemü anyagi támogatást az EU-felé, és igy vege az EU-nak. A menekült -politikáját pedig folytatja tovább ugy mint eddig. Pont azok az országok akiknek hatalmas szolidaritában volt részük, döntönek ugy, hogy majd ök mutatják meg az Europai diktatorikus irányt. Nos lehet de a német pénzek nélkül.
wagabund
a franciáknál nagyon sok az egységesülni vágyó...ungabungával lehet a legjobban egységesülni.

most még karácsonyi ajándéknak kapnak majd egymillió egységesülni akarót, akiket a sikeres egységesülés után ölelgethetnek...de..mintha... a naccsasszony mosolya nem lenne őszinte...

a szent ünnepekre minden német/francia/finn/svéd/ángélus család befogadhatna egy migránstot..

:-(
human
Ha rám hallgatsz, akkor azt teszel amit akarsz.
Én megy ilyen hasznos tanácsokat szoktam adni. Eddig még senki nem panaszkodott.
1magyar
@libellle: Németeknek honnan van ennyire sok pénze? Tán csak nem a keleti országok kihasználásából?
libellle
@1magyar: Hogy érted.??? Miert vannak a keleti országok az EU-ban ? Mert a szétlopott megdöglött gazdaság egyébként nem müködne még ennyire sem. Bizonyára van minden országnak haszna egy Unioból, vámok, gyorsabb válalkozási lehetöségek és még ettöl több. Magyarország az EU legnagyobb nyertese ( lenne) ha nem lopnák szét a pénzek 85 %-át.
Ellenben a pénze Németországnak onnét van, hogy Deutsche Wertarbeit. Ezenkivül mindenki keresi a német árut. Vagyis németország export világbajnok. Az adókat ugy 90 % -ban befizetik az állampolgárok. Jaj annak aki ezt nem teszi, mert az adóhivatal az legnagyobb hatalom. Autoipar. Gépipar. Ja és mit mondott egy Magyar ismerösöm aki már több éve dolgozik itt Németországban, itt megmérettetik az embert és annak tudását. Nem német szokás, hogy 1 dolgozik és 6 nézi. Szuper prezis, szorgalmas. Ezenkivül amennyiben ezeket te nem tudod akkor nagyon sajnálom. Remélem tudtam segiteni. Mert kihasználni a volt keleti országok használnak ki bennünket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.