Nem teljesen világos támogatási gyakorlat, fideszes irányítás, Fidesz-közeli alapítványok és szervezeteknek osztogatott milliók – így lehet lehetne öszefoglalni a Szerencsejáték Zrt. támogatási gyakorlatát.

A Szerencsejáték Zrt. az egyik legjobban futó állami cég, tavaly például 6 milliárd forint nyereséget termelt. Ám e nyereség egy része nem a költségvetést és az adófizetőket gazdagítja, hanem elmegy mindenféle támogatásokra, és nem is akármilyenekre: az Index szerint kifejezetten jól járnak egyes Fidesz-közeli alapítványok és szervezetek.

A támogatásokat 2014 óta a Szerencsejáték Nonprofit Service Kft. intézi, melynek vezetője Zsiga Marcell volt országgyűlési képviselő, miskolci alpolgármester. Zsiga Marcell, aki – szerint 47 ezer forintból meg lehet élni – most másfél milliós honoráriumért osztja a közpénzt. Ikotity István LMP-s képviselő kérte ki az idei támogatások részletes listáját, melyen a szokásos jótékonysági támogatások mellett néhány érdekes tételt is találhatunk.

8 milliós támogatáshoz jutott például a Jövő Uniója Alapítvány, melyet a Fidelitas országos választmányának elnöke vezet. Azután 20 millió forinthoz jutott az Élményliget Kft. is, mely Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő öccse vezetése alatt áll. Ugyancsak kapott támogatást a Baja Marketing Bajai Kommunikációs és Marketing Kft., mely de facto a mindenkori bajai polgármester, ebben a pillanatban a fideszes Zsigó Róbert felügyelete alatt áll. 2 millió forinttal lett gazdagabb a Réthelyi Miklós, korábbi nemzeti erőforrás miniszter által vezetett, a kormány által létrehozott Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány is, melynek még azelőtt megítélték a támogatást, hogy hivatalosan létrejött volna. Csurrant-cseppent a Kortárs Folyóirat Kiadói Kft.-nek is – utóbbi a Kft. egyik tulajdonosa egy L. Simon Lászlóhoz közel álló cég. 

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Itt ez a lenyúlás teljesen normális. Ameddig nem lesz meglincselve ez a brigantin, addig ezt a mutyit űzni fogják tovább és tovább.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mekkelek
Ekkora mértékben egyik sem lopott a rendszerváltás óta. Az MSZP-nek volt ellenzéki kontrollja, ennek a csürhének nincs, így bármit megtehetnek - és teszik is gátlástalanul.
Toby
@solidedge: és hol vannak a tökös ítéletek az Mszp lopásaival összefüggésben ?
Sorold !
Érkezhet !
eszegfu
@Toby: 6:58 Szerintem félreértetted Solidedge hsz-t. Ő csak párhuzamot vont, hogy az MSZP ellen sok eljárás indult (most más kérdés, hogy később "ejtették" a vádat), a Fidesz lényegesen többet lop és egyetlen eljárásnak még a nyomát sem látja. Én igy értelmeztem.
világlátó
@solidedge: Ha minden kormányváltás után az összes kiszolgálót / de mindenkit, még a portást is / lecserélhetnék, talán még akkor sem tudnák elkendőzni a politikai célból és az egyéni meggazdagodás céljából végzett lopást, sikkasztást, lefizetést.
Miután nincs ennyi váltó létszám állandó / 4 évenként / felkészültségben tartva, ez megvalósíthatatlan. Nálunk. Az olaszok ebben profik. Ott csak a politikai vezetés legfelső szintjén van változás, a hivatali apparátus csaknem állandó.Viszont ott jobb a szabályozás, a kontroll szerepe. Ami nálunk van, ez már történelmi hagyomány, mondhatnánk Hungarikum. Móricz, Mikszáth erről már elég példát adott a hazai olvasó kezébe.A hazai méltóságosok, tekintetesek ma rafináltabbak és kegyetlenebbek. A köznép rálátása , az oknyomozó újságírók bátor tevékenysége erre kényszeríti őket. A média belső harcai, mára azt mutatják, nem tetszik a hatalomnak a nyitottság és a pártatlan hírközlés.A totális lojális média maradhat, a többinek nem nyilatkozunk, bojkottáljuk, bepereljük, ellehetetlenítjük, miközben kifelé a sajtószabadságról nyilatkozunk. Az Orbán - Simicska barátság megszakadása elég jól megmutatta, a Csintalan - Bayer vita csak megerősítette mindezt.
Minden hír csak egy célt szolgál, a szavazók befolyásolását.Erre pedig csak egy erős, jól kifizetett, átvilágított, a hatalom kiszolgálására minden körülmények között kész, esküt tett média apparátus lehet képes.
Mi újságolvasó, Tv. néző, rádió hallgató emberek talán zárt ajtók mögött hallgassuk az alig fogható Szabad Európa Rádió mai utódját, hogy megtudjuk mi a valóság? Ahogy akkor azt manipulálták, ezt is ugyanúgy manipulálják majd. Olvasd, nézd, hallgasd és menj el szavazni !!! Ez a törvénytisztelő magyar polgár szent kötelessége.
Visszavenni a kormányzást a 4 év lejártával, lecserélni a teljes államapparátust egy az új kormányhoz hű államapparátussal a mai helyzetben elképzelhetetlen. Vagy mégis lehetséges?
Toby
@eszegfu: Lehet, hogy jól értelmezed.
bakegya
Ahol nyolc milliárdba került 2okm út.ott minden megtörténhet!- pénzlenyúló kormányunk szerencse -malacai vagyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.