Nem teljesen világos támogatási gyakorlat, fideszes irányítás, Fidesz-közeli alapítványok és szervezeteknek osztogatott milliók – így lehet lehetne öszefoglalni a Szerencsejáték Zrt. támogatási gyakorlatát.

A Szerencsejáték Zrt. az egyik legjobban futó állami cég, tavaly például 6 milliárd forint nyereséget termelt. Ám e nyereség egy része nem a költségvetést és az adófizetőket gazdagítja, hanem elmegy mindenféle támogatásokra, és nem is akármilyenekre: az Index szerint kifejezetten jól járnak egyes Fidesz-közeli alapítványok és szervezetek.

A támogatásokat 2014 óta a Szerencsejáték Nonprofit Service Kft. intézi, melynek vezetője Zsiga Marcell volt országgyűlési képviselő, miskolci alpolgármester. Zsiga Marcell, aki – szerint 47 ezer forintból meg lehet élni – most másfél milliós honoráriumért osztja a közpénzt. Ikotity István LMP-s képviselő kérte ki az idei támogatások részletes listáját, melyen a szokásos jótékonysági támogatások mellett néhány érdekes tételt is találhatunk.

8 milliós támogatáshoz jutott például a Jövő Uniója Alapítvány, melyet a Fidelitas országos választmányának elnöke vezet. Azután 20 millió forinthoz jutott az Élményliget Kft. is, mely Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő öccse vezetése alatt áll. Ugyancsak kapott támogatást a Baja Marketing Bajai Kommunikációs és Marketing Kft., mely de facto a mindenkori bajai polgármester, ebben a pillanatban a fideszes Zsigó Róbert felügyelete alatt áll. 2 millió forinttal lett gazdagabb a Réthelyi Miklós, korábbi nemzeti erőforrás miniszter által vezetett, a kormány által létrehozott Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány is, melynek még azelőtt megítélték a támogatást, hogy hivatalosan létrejött volna. Csurrant-cseppent a Kortárs Folyóirat Kiadói Kft.-nek is – utóbbi a Kft. egyik tulajdonosa egy L. Simon Lászlóhoz közel álló cég. 

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Itt ez a lenyúlás teljesen normális. Ameddig nem lesz meglincselve ez a brigantin, addig ezt a mutyit űzni fogják tovább és tovább.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Maffia! Nem gazdagítom, nem lottózik, semmi szerencsejátékot nem űzök, és szerintem mások is hagyják abba!
szaboria1
Így kell ezt csinálni Zsiga Marcel módra.
Fradigege
Itt ez a lenyúlás teljesen normális. Ameddig nem lesz meglincselve ez a brigantin, addig ezt a mutyit űzni fogják tovább és tovább.
karma1
@JAJMÁR: Igazad van: egy magyar mondas szerint : "A lotto a hulyek adoja"...
karma1
@Fradigege: Pontosabban: ezt a mutyit IS tovabb fogjak uzni...:o(((
karma1
Na most aztan alig varom, hogy csizmas, izo, szandokan vagy enslaved vagy akarmelyik jobber-fideszes-kdnp-s szentfazek idejojjon, es kezdjen el valami szep "mentegetoset" kitalalni nekik...:o))))

Valahogy most eltuntek, mint patkanyok a sullyedo hajorol...
colibri
@JAJMÁR: Abszolút egyetértek és pontosan ugyanígy teszek. Nagyon fel tudnak húzni a postai alkalmazottak pl az állandó sorjegy tukmálásukkal, pedig tudom, hogy nem önszántukból, hanem felsőbb utasításra teszik. Kell a forgalom növelés az 5 milliós álomfizetésre a nagyvezérnek!
cs.n.
http:// index.hu/belfold/2015/10/09/itt_a_szerencsejatek_zrt._teljes_tamogatasi_listaja/?rnd=1864
Hülyeség úgy beállítani, hogy a fideszesek közt osztanák szét az egészet. Vagy ez mind Fidesz-közeli?
Aki Én
Újra csak szeretném megérteni, hogy ezt az demokratikus-illiberális fosztogatást, hogyan kell pozitívan látni?
Ezért megint farkashoz, macskához és a többi állathoz fordulok segítségért. Már kissé reménytelenül, de nem adom fel, hátha...
Jó volna végre megérteni, hogy ezek mellett a tények mellett, hogyan lehetnék jó fidesz drukker. Azt is jó volna megérteni, hogy milyen szintre kell még emelni a migráns témát, hogy ezekre ne is figyeljünk, sőt drukkoljunk hasonlókért. Persze amíg bele nem döglünk, mert akkor már remény sem lesz, hogy egyszer fideszes legyek.
Dr. Felipe
Aztán még a norvég pénzeket is ezek a férgek akarták osztogatni. Vajon most a készenlétiseket ráküldik ezekre a fideSS alapítványokra? Költői kérdés volt.
karma1
@cs.n.: Mielott meg a meghatottsagtol elkezdenek huppogni, konnyeimet torolgetni, jobb, ha elmondom: a szerencsejatekokbol befolyt penzek mindig az adoalapba mentek, es elosztasra kellett, hogy keruljenek, mondjuk igy mukodott ez addig, amig a Szerencsejatek RT-ben volt az iranyitas. De ahogy e ceget egy tollvonassal megszuntette don orban, es egy lakcim nelkuli, nemzetkozi adocsalonak adta az egeszet a kezebe, raadasul azonnali adokedvezmenyt is biztositva a varhato bevetelekre - tudod, akkor az a minimum, hogy visszaosztanak penzt.
Ha egyszer majd nagyon nyugdijas leszek, es lesz annyi idom, hogy sorba vegyem a neveket, varosi szervezeteket, akkor lehet, hogy elobb-utobb szinte mindegyikrol kiderulne, hogy valamilyen fokon, valamennyire melyen osszefonodik a fidesszel es a friss oligarchak feneketlen zsebeivel, erdekeivel.
Mert milyen erdekes pl. csak egy kiragadott tetel: a TIT (Tudomanyos Ismeretterjeszto Tarsulat) kap 500 ezer forintot, addig a VADEX Mezofoldi Erdo- es Vadgazdalkodasi Zrt 5 milliot... Mi van, dragabb a tolteny, mint a konyv, vagy egy software?
Na, majd ha nagyon oreg leszek, a vegere jarok, es akkor mindenkinek jaj lesz, ha leleplezem oket...:o((((!
Dr. Felipe
@Aki Én: Hát csak úgy lehetnél jó fideSSes ha ezeket a "fényes sikereket" (lopásokat) győzelemként élnéd meg, mintha te is nyertél volna.
karma1
@Aki Én: 11.19-re: Azt probald meg,... Addig elsz...:o))))) ( Persze amíg bele nem döglünk, mert akkor már remény sem lesz, hogy egyszer fideszes legyek)... Agyoncsaplak, ha megprobalod! Nem olyan csaladbol szarmazol Te...:Nnnna,...:o))))))
eugen4402
Nem szeretem ezt a szót, hogy "szánalmas". Viszont erre mást nem lehet mondani: ahol ezek megérzik a pénzszagot, onnan perceken belül elmarnak mindenki mást, és máris indulhat a szabadrablás, mint a középkorban, amikor egy-egy banda elfoglalt egy várost. Ohne gátlások...
Aki Én
@cs.n.: Nem úgy van beállítva. Csak szépen csendben kivesznek maguknak is egy kevéskét. Attól az még gyomorforgató, hogy rendesen adakoznak is. Mint ahogy a közpénzeket sem mind lopják el, csak úgy lopogatnak belőle.
Az egyszeri tolvajt is lecsukják, még ha előtte kétszer adakozott is.
Aki Én
@karma1: 13:16 Most még nem úgy áll a dolog. Csak szeretnék meggyőződésből, hitből ,,szeretni" valakit. Úgy látom a fideszt is lehet, de még nem jöttem rá, hogyan. Nem tudom, hogy már átléptem, vagy még nem értem el azt az IQ szintet, ami ezt lehetővé teszi. Na erre keresem a választ.
karma1
@Aki Én: Szeress valaki mast, ne akarj egy fideszest megszeretni: nem adnak Neked ok annyi penzt, Te!...:o)))
Hidd el, el fog annak is jonni az ideje, amikor magatol jon valaki szeretheto politikus... Meg fogod tudni, hogy kell-e ot szeretned, vagy sem, es hogy hogyan...
Aki Én
@karma1: Ok, ok, csak egy felvetés volt. Költői...
karma1
@Aki Én: Draga Baratom, merem remelni!!!...:o))))
Csizmás Kond
..mit kell ezen csodálkozni...az mszp pénzeit is a fidesz osztja szét...
eszegfu
@cs.n.: 11:24 A listát olvasva, valóban nem lehet mindegyik Fidesz közeli, mert van benne kisgyerekek sportegyesületi, gyógyitási alapitványa, kórházak, kisebb zenekarok támogatása is. Csak találomra megnéztem a HGSPR és Rendezvényügynökség (25 mill.-t kapott), ennek a tulajdonosa 2 cég és 1 magánszemély. Az egyik cégtulajdonos Kft-nek van vagy 30 szállodája, vagy étterme, amihez ezeknek a Kft-knek a megvásárlásával juthatott hozzá. Van vagy 50 vezérigazgató, helyettes, gazd. igazgató...na és itt elvesztettem a fonalat. A másik a Moscell Kft 75 mill. kapott, megnéztem a beszámolójában nincs benne, mert az éves bevétele csak 23,5 mill. volt, tehát nem lehet tudni mi a valóság: kapott, vagy sem. Egyrészt a cégek tulajdonviszonyai -- tisztelet a kivételnek -- szinte átláthatatlanok, másrészt a tulajdonosok neveiből nem lehet megállapitani, hogy kinek a kicsodája... ugyhogy jószándékom ellenére nem tenném tüzbe a kezem ezért a listáért!
human
A kaszinók üzemeltetése is aranytojást tojó tyúk volt és az költségvetést gazdagította. Nem volt benne kockázat, állandóan nyereséges volt. Hát persze, hogy odaadta Orbán az offshore cégeket is birtokló Vajnának.
KERKA
csak szólok, hogy a zsírdisznó amerikai menekült Vajna 3 milliárdot osztott le úgy, hogy a pénz csak úgy eltünt. Nem tudni, hogy kik részesültek belőle. Ezt a migránsot szívesen befogadjuk ugye kedves kormányzópárt!
human
@eszegfu: Uhh. Hát ez nagyon közpénzosztogatás szagú.
Szerintem érdekelni fog téged ez a cikk a TAO pénzekről is (úgy nem közpénz, hogy közpénz):
vs.hu/sport/osszes/nincs-az-a-finom-etel-amit-egy-csipetnyi-szarral-ne-lehetne-elrontani-0420#!s7
És ebből a grafikonból látszik, hogy az egész TAO-t Felcsútra szabták:
www.mfor.hu/cikkek/vallalatok/TAO_penzek__megint_milliardokat_zsebelt_be_a_Felcsut.html
feleselek
Nem véletlen, hogy a hatalomváltáskor az elsők között váltották le a régi és neveztek ki uj igazgatót a szerencsejáték rt, majd később zrt élére
Desischado
Vegyen lottót a nyavaja! Egyébként is svindli az egész. Max, az euro lottót, azt nem itt húzzák, bár sajna abból is részesül a maffia banda. A zsiga marcell, - istenem, de utálom!!! - jó helyre tette a fenekét, dolgoznia semmit sem kell, és másfél milkóért csinálja a semmit! De a nyomorult szerint meg lehet élni 47 000-ből! Hogy próbálná ki!
Amúgy meg ez is pénzmosoda, és a haverok megjutalmazása!
Knapp75
Így kell lottózni, hogy pénzt hozzon!
Nem ócska szelvényeket vásárolgatni és imádkozni, hanem a szelvények árát zsebre tenni. :)

A Szerencsejáték Zrt. lényegében állam az államban, vagy inkább azon kívül... Költségvetési pénzeket oszt el, mielőtt azok a közösbe befolyhatnának.
evacica
Hát hol a fenébe is lenne, ha nem náluk. A holdat is ellopnák, ha elérnék!
eszegfu
@human: 15:42 Kösz. a "szemelvényeket"! 1-2 dologban nincs igaza a sport közgazdásznak... pl. A cégeknél, akik adják a pénzeket, ott nincs mit ellenőrizni. Max. azt láthatják, hogy valóban "x" a vállalkozás eredménye és ennek 10 %-a a társasági adó, amit be kellene fizetni a ktv-be... ennek bizonyos részét "visszatartja" és adja a sport kluboknak. A másik pl. az MLSZ adja ki az "engedélyeket" a vállalkozás és a klub közötti szerződéskötésre, sőt az MLSZ felé kell "elszámolni" a költésekkel. A pénzekből az MLSZ eleve "lenyul" bizonyos %-ot az ellenőrzésre, sőt a könyvvizsgáló cégnek is ki kell fizetni az ezzel kapcsolatos számláját. A klubok, ha az éves összes bevételük 10 %-át nem éri el a "vállalkozási tevékenység" -- pl. reklámtábla a pálya körül -- akkor a NAV nem is ellenőrzi őket, mivel nem vállalkozás, tehát nem eredmény érdekeltségü! Sőt a Cégbiróságon sem tudod megnézni: be van jegyezve a klub, vagy sem, mert őket nem lajstrom szám szerint, hanem birósági végzés szerint tartják nyilván, tehát NEM NYILVÁNOSAK az adataik -- éves beszámolóik sem --, hacsak nem Kft, vagy Zrt-ként müködnek. Végeredményben a TAO pénzek kapcsolatokon mulnak még inkább (a cégnek teljesen mindegy kinek fizeti a 10 %-ot!) és az ezzel kapcsolatos elszámolások pedig "lufi"! Gyakorlatilag ez bizony olyan közpénz, ami nem folyik be a ktv-be és elköltésének ellenőrzése "nem megoldott"... szerintem.
perfekt
Zsebpénz-melyet nem testvériesen--de szét osztanak.És reklámra is jut!. pl: Egy koldusszegény munkanélküli-ki utolsó pénzéért,lottót vett, nyert 250 millát.Minő szerencse!
Csizmás Kond
Azt mindig id elosztottál...ki mikor közél volt hozzá.
mate03
@eszegfu: Tudod úgy mondják (fideszénél,)minél zavarosabb az ügy annál nehezebb,kigubancolni ! Így lehet a zavarosban nagyot szakítani!
Lepényleső
Lesznek még közöttük lottó milliárdosok is,- legálisan?
Toby
"...a kormány által létrehozott Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány is, melynek még azelőtt megítélték a támogatást, hogy hivatalosan létrejött volna."

Ha ez nem bűncselekmény, akkor semmi sem az ! Egy hétköznapi, lábszagos adózó már nyögné a NAV-os kihallgatásokat !
magyarbakancs
"Fidesz-közeli szervezetekhez mennek a lottóból befolyó százmilliók."
Tisztességes, becsületes, törvényekkel alátámasztott lopás.
Hajrá magyarok, hajrá Magyarország
eszegfu
@mate03: 10:04 Sajnos igaz.:((( Látod az a közmunkás ember, aki Tarsolytól 2-3 napi időtartamra megvette a Questort, mostanság már tizenvalahány millióból tudott céget alapitani (vagy venni).
eszegfu
@magyarbakancs: 10:29 Tulajdonképpen a legszomorubb a 2. mondatod... mármint a törvényesitett lopás.:((((
világlátó
Sajnos rögtön azzal vágnak vissza, hogy az mszp. ugyanezt tette korábban.Bizonyára ez így is van. Akkor tehát " piszkos kéz, piszkos kezet mos " azaz kvittek vagyunk, majd ha fordul a kocka, mi is ezt tesszük majd- mondhatná egy ellenzéki honatya.
Az ország népe ? ugyan már kit érdekel.
" Az átlagos ember annyira együgyű, hogy csak nyomatékosan kell hangsúlyozni valamit, és ha az állítást gyakran megismételjük, igazságként lesz elfogadva. " Joseph Goebbels
solidedge
Az MSZP lopott, ezért rendre le is bukott bírósági eljárások tucatjai indult ellenük. A Fidesz szátszor annyit lop, eljárásnak nyoma sincs. Hát kedves hülye MSZP így kell ezt csinálni.
mekkelek
Ekkora mértékben egyik sem lopott a rendszerváltás óta. Az MSZP-nek volt ellenzéki kontrollja, ennek a csürhének nincs, így bármit megtehetnek - és teszik is gátlástalanul.
Toby
@solidedge: és hol vannak a tökös ítéletek az Mszp lopásaival összefüggésben ?
Sorold !
Érkezhet !
eszegfu
@Toby: 6:58 Szerintem félreértetted Solidedge hsz-t. Ő csak párhuzamot vont, hogy az MSZP ellen sok eljárás indult (most más kérdés, hogy később "ejtették" a vádat), a Fidesz lényegesen többet lop és egyetlen eljárásnak még a nyomát sem látja. Én igy értelmeztem.
világlátó
@solidedge: Ha minden kormányváltás után az összes kiszolgálót / de mindenkit, még a portást is / lecserélhetnék, talán még akkor sem tudnák elkendőzni a politikai célból és az egyéni meggazdagodás céljából végzett lopást, sikkasztást, lefizetést.
Miután nincs ennyi váltó létszám állandó / 4 évenként / felkészültségben tartva, ez megvalósíthatatlan. Nálunk. Az olaszok ebben profik. Ott csak a politikai vezetés legfelső szintjén van változás, a hivatali apparátus csaknem állandó.Viszont ott jobb a szabályozás, a kontroll szerepe. Ami nálunk van, ez már történelmi hagyomány, mondhatnánk Hungarikum. Móricz, Mikszáth erről már elég példát adott a hazai olvasó kezébe.A hazai méltóságosok, tekintetesek ma rafináltabbak és kegyetlenebbek. A köznép rálátása , az oknyomozó újságírók bátor tevékenysége erre kényszeríti őket. A média belső harcai, mára azt mutatják, nem tetszik a hatalomnak a nyitottság és a pártatlan hírközlés.A totális lojális média maradhat, a többinek nem nyilatkozunk, bojkottáljuk, bepereljük, ellehetetlenítjük, miközben kifelé a sajtószabadságról nyilatkozunk. Az Orbán - Simicska barátság megszakadása elég jól megmutatta, a Csintalan - Bayer vita csak megerősítette mindezt.
Minden hír csak egy célt szolgál, a szavazók befolyásolását.Erre pedig csak egy erős, jól kifizetett, átvilágított, a hatalom kiszolgálására minden körülmények között kész, esküt tett média apparátus lehet képes.
Mi újságolvasó, Tv. néző, rádió hallgató emberek talán zárt ajtók mögött hallgassuk az alig fogható Szabad Európa Rádió mai utódját, hogy megtudjuk mi a valóság? Ahogy akkor azt manipulálták, ezt is ugyanúgy manipulálják majd. Olvasd, nézd, hallgasd és menj el szavazni !!! Ez a törvénytisztelő magyar polgár szent kötelessége.
Visszavenni a kormányzást a 4 év lejártával, lecserélni a teljes államapparátust egy az új kormányhoz hű államapparátussal a mai helyzetben elképzelhetetlen. Vagy mégis lehetséges?
Toby
@eszegfu: Lehet, hogy jól értelmezed.
bakegya
Ahol nyolc milliárdba került 2okm út.ott minden megtörténhet!- pénzlenyúló kormányunk szerencse -malacai vagyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.