Kósa Lajos interjút adott az InfoRádiónak, s ebben úgy fogalmazott, hogy az Európába érkező migránsok nem elsősorban Szíriából érkeznek, sőt,

drámaian alacsony közöttük a szíriai.

Kósa tévedését a VS.hu szúrta ki és csapta le:

Ezzel szemben a szeptemberi hivatalos Eurostat-adatok szerint 2015-ben az Európába érkező menedéket kérők közül messze a szíriaiak voltak a legtöbben. Több mint 20 százalékuk volt szíriai, ezzel kétszer annyian vannak, mint a második legnagyobb csoport, az afgánok és több mint háromszor annyian, mint a harmadik helyen álló irakiak.

Ez egyébként az a bizonyos interjú, melyben Kósa azon morfondírozott, vagyon egy jó menekült maga mögött hagyhatja-e a családját:

A migránsok döntő többsége család nélkül jön. Hát milyen menekült az, aki a családját otthagyja a háborúban és csak maga jön? Ez milyen hozzáállás? Mit lehet akkor ezekről az emberekről gondolni? Innen látszik, hogy az egész egy hatalmas átverés. Aki ezt az egész áradatot szír menekülthullámnak tudja be, az nem tudja, mit beszél. Ezek az emberek alapvetően nem szír háborús menekültek.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Dugóslala csak felolvasta a véleményét...
Hogy erre a lényre mikor adják meg a
kilövési engedélyt ??? Nagy ünnep lesz !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Ilyen idióta kosákkal van dugig a konda ! Mondana valami hasznosat, de a pártszabályzat tiltja !
Lalikám ! Aki ennyire hülye, mint te, az annyit is ér !
petike
@sokoró:@jancsipapa: A fenti cikk szerint kósa20%lala azt mondta, hogy: "... érkező migránsok nem elsősorban Szíriából érkeznek,".
Ha az összes (100%) közül 20% a szíriai, és afgán, meg iraki ettől kevesebb, akkor mégiscsak szíriából jönnek a legtöbben.
@cikicakk55: Mióta több? Mióta a szavazók 27%-a a fideSSnek 2/3-os többséget jelent :)
Desischado
Mr 20 % már megint osztja a nemlétező eszét!
Aki Én
@sokoró: Azt hiszem nem értetted meg. Nemzetekre bontva!!! A 80% megosztott nemzetiségű, nem egy nemzet tagjai. Tehát többségben a szírek vannak.

,,Több mint 20 százalékuk volt szíriai, ezzel kétszer annyian vannak, mint a második legnagyobb csoport, az afgánok és több mint háromszor annyian, mint a harmadik helyen álló irakiak."
sokoró
Értem én...
A lényeg az, hogy a bevándorlók többsége nem szír, csupán gazdasági bevándorló! Európának nem kötelessége befogadni őket, mint ahogy már látjuk is az országok többségében, hogy kezd elegük lenni...
almalibre
@Aki Én és a többi értetlen:
Feledjük kicsit el a "menekülteket" és Kósát! Az étteremben rántott húst rendelsz vegyes körettel. A tányérodon találsz 10 dkg húst 40 dkg körettel, melynek összetevőiből egyik sem éri el az 10 dekás határt. Mikor reklamálsz a szakács azt mondja neked: Ne küzdj a tényekkel, hisz elsősorban hús van a tányérodon! Igaza van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.