Petíciót fogalmaztak meg szegedi szülők az ehetetlen menzakoszt miatt. Kifogásaikat a közétkeztető cég vezetőjén kívül Balog Zoltán miniszter is megkapja majd- számolt be a Délmagyar.

- Kritikán aluli

 - Felháborító

- Ez még egy kezdő háziasszonynál is válóok

- ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illetik a szegediek a megreformált menzakonyhát. Több szülő arról is beszámolt, hogy a szeptemberi bevezetés óta a gyerekeik gyakorlatilag éheznek.

Most lett ovis a lányom, a bölcsiben nem volt gondunk, evett szépen. Most az oviban semmit nem eszik, csak a tejet issza meg, mert azt szereti, és állandóan fáj a hasa. Ebédnél gyakorlatilag hisztizik, hogy nem akar enni. Már úgy összeszűkült a gyomra, hogy otthon is alig bírok beletömi bármit is

- mesélte az egyik anyuka, akinek elege lett és úgy döntött: Facebook-csoportot indít, hogy összefogja az elégedetlen szülőket.

A napokban a csoporttagoknak köszönhetően több mint 20 óvodába kikerül az általuk megfogalmazott petíció, amelyet később az iskolákba is el szeretnének juttatni.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Nem csak a szegedi ovisok! Ez országos fidesses újítás a menzákon. Szeretném, ha magyarország miniszterelnöke is heti ötször a menzakaján élne, biztosan be tudná gombolni utána a zakóját és talán több fekvőtámaszt is tudna nyomni, mint most.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@eugen4402: hát én azért nem keverném össze az aszfaltal mert még szarabb lenne.
IEN
@Eriksson: Te ökör! A gyerekek nagy része nem azért nem eszi meg a menzai kaját,mert válogat,hanem mert ehetetlen! Te ezt soha nem fogod értelmezni,mert annyira hülye,agymosott vagy! A legtöbb szülő fizet az ellátásért, ami végül a szemétbe megy. Ez helyes te szűklátókörű nimand? Nem az lenne normális,hogy ízletessé téve megegyék a gyerekek? Erre te az éhségről írsz,mint motíváció az evésre. Vadbarom!
Eriksson
@sasi1115: @IEN: " Eriksson
Válasz a címre: "pocsék menzakaja miatt éheznek a szegedi ovisok".
Szerintem meg az éhező ember nem válogat. Még akkor sem, ha gyerek.
tegnap, 17:53"
Ezt írtam a cikkhez eredetileg.
csa-csa
@colibri: "..otthon pótolja "hazaival".
na jó így is lehet nevezni!
JAJMÁR
Megtaláltam a probléma megoldását! Üzenet a kormánynak: ahhoz, hogy az emberek áttérjenek az egészséges ételekre, először meg kell tanítani a szakácsoknak azt, hogyan kell ízletesen elkészíteni az egyébként sószegény, és alacsony glikémiás indexű alapanyagokból az ételt.
Mindehhez pedig biztosítani kell a friss és egészséges, bőséges alapanyagot. A sok friss, párolt zöldség - és nem főzött - só nélkül is finom, de a vízben kilúgozott szörnyű, és a tápanyag is tönkremegy... stb.
Nyilván nem ezt a technikát tanulták anno', tehát ott kezdődik, a szakácsképzésnél a dolog.
Aztán a nevelés: ha a gyereknek elmondják, pl. fiúknak, ha fehérjében gazdag húst eszik, és teljeskiőrlésű gabonából készült tésztát és kenyeret, friss gyümölcsöt, zöldséget, no meg zabpelyhet, és megfelelően edz, izmos lesz, biztos, hogy megeszi :)
a lány is :)
az egyik unokám most ovis, vele nincs gond, de ezeket az ételeket esszük, sószegényen.
Az iskolákból, kollégáktól, gyerekektől, rengeteg panaszt hallok, és egyébként tényleg az a baj, hogy nem jól készítik el.
kukac50
A kormány meghatározza mit ehetnek a menzán,a politikusoknak kellene ilyen ennivalón élni a hét 5 napján! Utána nem hoznának buta törvényeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.