Az utóbbi napok viharai után a szocialisták két korábbi elnöke megegyezett abban, hogy ők ketten igyekeznek újra megújítani a pártot - értesült a Propeller szocialista forrásokból.

Az állítólagos egyezségnek két eleme van. Az első szerint megpróbálják lecsendesíteni a következő hetekben a pártot, elkerülni, hogy a november végi kongresszuson palotaforradalom menessze Tóbiás Józsefet. A második elem arról szól, hogy a jövő nyári tisztújító kongresszuson ők ketten párban indulnának a pártelnöki és a választmányi elnöki posztért. A két korábbi pártelnök számára ez nagy visszatérést jelentene. Mesterházy Attila a pártelnöki, Hiller István a választmányi elnöki posztot ambicionálja.

Forrásaink úgy látják, a pár hete Tóbiással szemben elindult elégedetlenségi hullám nem tervezett forgatókönyv szerint történt, hanem spontán reakció volt. Mára egyre többen úgy látják, hogy ez ártott a pártnak, ezért nyugalom kell, a közösen indulni készülő két jelölt pedig éppen ezt ajánlja.

Tóbiás inkább háttérember, szervező, és nem vezető – így értékelik tevékenységét. Sokan elégedetlenek amiatt, hogy eladta a párt ingatlanjainak jelentős részét. A dühöt táplálja, hogy a vevő Csányi Sándor és az OTP egyik leánycége, emiatt az MSZP a Fidesszel együttműködő párt képét mutathatja a nyilvánosságnak.

Az MSZP előtt súlyos kihívások állnak. Sok az adósság, a frakciótagok jó része másfél év elteltével is ismeretlen maradt, a Jobbik pedig jelentősen megelőzte őket. A mostani mozgolódás fő oka az, hogy az elvesztett első, majd második hely után, ha a DK mögé szorulva lecsúsznak a dobogóról, azt a párt valószínűleg már nehezen viselné el.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Ez igen. ez oltári ötlet. Igazi MSZP-és megoldás. Ez a párt fogja majd leváltani az Orbán rezsimet? Ezt még Ok maguk sem gondolják komolyan.
Ebben az országban csak akkor lesz kormányváltás ha megértik, Gyurcsány nélkül nem tudják megcsinálni. A "vezír " nemfél senkitől úgy mint Gyurcsánytól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nanemondd
Nagyon jó úton jár a maszop, ha a régi bukottakat futtatja tovább, az eltűnésülhöz!!
vonotok
@adrenalink: Megértem,hogy benned ez a kép maradt arról az időszakról. De sokan vagyunk -hála az égnek - akik más képen gondolna történelmünk ette az időszakára.2006 Astoria, fekete golyóálló limuzinon menekülő Orbán , aki össze ugrasztotta a pesti tüntetőket. Amikor közel voltunk egy beteg ember által előkészített államcsínyhez. De ha akarod tudnám még folytatni a bűnéit, van bőven.
adrenalink
@vonotok: Ti érzelmi alapon voksoltok, én meg a makacs számok, tények alapján. Nem akarok több stadiont, de 40 cm-es kilátót, Kőröshegyi völgyhidat, meg értelmetlen alagutakat az autópályán sem.
Míg Orbán az országot, addig Gyurcsány a baloldalt osztja meg, és jelentős szerepe volt a fityiszes 2/3 létrejöttében!
Freewolf
Tényleg, most komolyan! Nem mindegy ki rágja a gittet az egyletben?
soljanka
Hmmm. egy primadonna, meg egy okoskodó.
Mindegyik leszerepelt már.
Vannak ott értelmesebb figurák is. Nem azért, mert Hiller hülye lenne, de ő már miniszterként is megbukott, mert csak egy területre képes fókuszálni.
vonotok
@adrenalink: Azért abban a 2/3-an az SZDSZ is nyakig saras volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.