A Jobbik október 23-án jelentette be: a Szabadság térre vonulnak leverni a szovjet emlékművet. Nem sikerült a mai napra meghirdetett akció – számolt be az atv.hu.

A lap helyszíni tudósítója szerint összesen  hárman ugrottak fel a talapzatra: Novák Előd, Pongrátz András és egy aktivista, de egyiküknek sem sikerült. Miután a jobbikosok rájöttek, hogy az emlékmű körül álló 40-50 rendőr nem fogja hagyni az akciót, mécseseket akartak elhelyezni a szobron, de ezt sem engedték nekik.

Nem hagyták a rendőrök, hogy a jobbikosok leverjék a szovjet emlékművet a Szabadság térenForrás: Kürti Szabolcs (atv.hu)

A 100-150 fős jobbikos tömegben ott volt Budaházy György, Hegedűs Lórántné és Z. Kárpát Dániel is. A rongáláshoz egyébként Novák Előd jutott a legközelebb, aki elkezdte vésni a talapzathoz vezető betonjárdát, de a rendőrök elvették tőle az eszközt, és egy rövid időre a földre vitték a politikust, ám hamar fel is emelték onnan. 

Novák a kudarcba fulladt esemény után azt ígérte az egybegyűlteknek: legközelebb nem jelenti be, ha jönnek.

Frissítés: Novák Előd azt a pontosítást kérte szerkesztőségünktől az ügy kapcsán, miszerint nem az emlékmű szétverése volt a céljuk, hanem a tiltott önkényuralmi jelkép leszedése, miután "hiába próbálta az Országgyűlésben bevasalni a honvédelmi miniszter írásos ígéretét az eltávolítás érdekében". A mécseseket pedig azért akarták a szoborra helyezni, hogy az 1956. október 25-ei, Kossuth téri ÁVH-sortűz áldozataira emlékezzenek. Novák azt is kiemelte: az akciót nem a Jobbik égisze alatt szervezték.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gonoszgólya
Csak nekem tűnik kicsit skizofrén állapotnak hogy a sok rühes nácigeci most leverné a vörös csillagot, közben meg Ukrajna ás Szíria kapcsán vastagbélig benyal putyinnak???
Annak a putyinnak aki a KGB vezető ember lévén bizony igencsak kommunista volt???
Jobbos férgek, semmi magyarázat???
Vagy úgy vagytok, hogy jó az a száj szarosan is???
Nádi farkasbarom??? MAGYARÁZZ MÁR BAZMEG!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pistapapa
@eszegfu: Talán úgy,hogy nem lennénk Németország összeszerelő részlege ötödannyi bérért,hanem itt is német bérek lennének.
eszegfu
@pistapapa: Én nem is gazdasági életünk esetleges "csodájára", hanem a háboruban meghalt emberek tömegére és a zsidók+cigányok "tervszerü" elpusztitására gondoltam!
Szerintem a szovjet emlékmü kapcsán más nem is juthat az ember eszébe.
namihami
@pistapapa: Vagy a zsidókhoz, cigányokhoz, szlávokhoz hasonlóan már a gázkamrákban végeztük volna.
Mint azt szellemi vezéred oly "szépen" megörökítette Mein Kampf címen kiadott örökbecsű alkotásában.
Melyben tisztán és világosan közli velünk és az olvasóival, hogy a magyarok is másodrendű nációhoz tartoznak, akik max. a német nemzet kiszolgálására vannak és lesznek, ha szükség van rájuk.
tökéletlen és csodátlan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
satan
Ezek sem futnak százzal, vagy hiányzik egykét kerék. Ha szétverik attól mi változik azon kívül , hogy elbontják és nem lesz ott, de attól nem nő a minimálbér és nem lesz szebb az élet.
Eriksson
Örvendetes dolog-e, hogy egyes jobbikosoknak nincs semmi problémájuk a mai társadalmi,politikai helyzettel, kizárólag emlékművek rongálása a fő programjuk? Olyan pártok, ahol Novák Elődök alelnökök lehetnek, csak anarchista csoportosulásnak tekinthetőek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.