A Jobbik október 23-án jelentette be: a Szabadság térre vonulnak leverni a szovjet emlékművet. Nem sikerült a mai napra meghirdetett akció – számolt be az atv.hu.

A lap helyszíni tudósítója szerint összesen  hárman ugrottak fel a talapzatra: Novák Előd, Pongrátz András és egy aktivista, de egyiküknek sem sikerült. Miután a jobbikosok rájöttek, hogy az emlékmű körül álló 40-50 rendőr nem fogja hagyni az akciót, mécseseket akartak elhelyezni a szobron, de ezt sem engedték nekik.

Nem hagyták a rendőrök, hogy a jobbikosok leverjék a szovjet emlékművet a Szabadság térenForrás: Kürti Szabolcs (atv.hu)

A 100-150 fős jobbikos tömegben ott volt Budaházy György, Hegedűs Lórántné és Z. Kárpát Dániel is. A rongáláshoz egyébként Novák Előd jutott a legközelebb, aki elkezdte vésni a talapzathoz vezető betonjárdát, de a rendőrök elvették tőle az eszközt, és egy rövid időre a földre vitték a politikust, ám hamar fel is emelték onnan. 

Novák a kudarcba fulladt esemény után azt ígérte az egybegyűlteknek: legközelebb nem jelenti be, ha jönnek.

Frissítés: Novák Előd azt a pontosítást kérte szerkesztőségünktől az ügy kapcsán, miszerint nem az emlékmű szétverése volt a céljuk, hanem a tiltott önkényuralmi jelkép leszedése, miután "hiába próbálta az Országgyűlésben bevasalni a honvédelmi miniszter írásos ígéretét az eltávolítás érdekében". A mécseseket pedig azért akarták a szoborra helyezni, hogy az 1956. október 25-ei, Kossuth téri ÁVH-sortűz áldozataira emlékezzenek. Novák azt is kiemelte: az akciót nem a Jobbik égisze alatt szervezték.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gonoszgólya
Csak nekem tűnik kicsit skizofrén állapotnak hogy a sok rühes nácigeci most leverné a vörös csillagot, közben meg Ukrajna ás Szíria kapcsán vastagbélig benyal putyinnak???
Annak a putyinnak aki a KGB vezető ember lévén bizony igencsak kommunista volt???
Jobbos férgek, semmi magyarázat???
Vagy úgy vagytok, hogy jó az a száj szarosan is???
Nádi farkasbarom??? MAGYARÁZZ MÁR BAZMEG!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
paolo006
Már megint vergődnek a tetves nácik. Gyökér csürhe. A rendszarváltás előtt nagyon csendben voltak. Talán tele volt a gatya?
KERKA
A jobbik megint belemegy egy eszement meggondolatlan, következményekkel járó cselekedetbe. A két ország között létezik egy kormány szintű egyezmény. Ennek értelmében Oroszországban gondozzák a II. v.h.-ban elesett magyar katonák sírjait.
Ezért cserébe, nekünk tiszteletben kell tartani a szovjet emlékművet.
Ezt a hőbörgő Novák Elődnek tudnia kell(ene)
leszúrt rittberger
Azért az kemény, amikor egy ilyen takony politikus utasítgatja a rendőröket, hogy "álljanak félre", mert ő éppen vésni szeretne egy szobrot... Vége lehetne már ennek az országnak, ezekkel együtt.
troppauerhumer
Inkább a Horthy szobrokat kellene szétverni,idióták.
Nagy zavart okoznak a híveik fejében azzal, hogy akkor most kell szeretni az oroszokat vagy sem?!
Ezek az a söpredék akik 2006-ban csinálták a balhét, aki ilyen tettekre képes (erőszak) az nem való ország vezetésre, legfeljebb a sarki kocsmába !!!
Vona Gábor expressis verbis bevallotta: az egész balhé a Fidesszel, Orbánékkal egyeztetett akció volt. Orbán azokban a hónapokban már nyíltan követelte: Gyurcsány, a kormány mondjon le. Ezt azonban a megszólítottak nem hallották meg, és maradtak. Ezért az ellenzék egyre drasztikusabb eszközökhöz nyúlt, előőrse, a Jobbik-barát csapat naponta szervezte a tombolást, a rombolást az utcákon és mindenütt, ahol lehetett. Ilyen előzmények után robbantották ki a Kossuth téri, majd a tévészékház elleni durva támadássorozatot. Talán egy évvel ezelőtt azonban Vona Gábor szerepelt a királyi tévében az Össztűz című műsorban, és elszólta magát. A kérdező – két társával – Betlen János volt, és természetesen megemlítette az október 23-i csetepatét is. Vona válasza egyszerű, őszinte vallomássá vált. Kijelentette: „Mi előkészítettük a kormány elkergetéséhez a talajt, de Orbán gyáva volt, nem élt a lehetőséggel” – értsd: nem merte a parlamentből kizavarni a kormányt, és „forradalmi úton” átvenni a hatalmat. Az október 23-i véres ütközet a jobboldali Fidesz és a szélsőjobboldali Vona vezette gárda előre eltervezett, összehangolt akciója volt. Csak az Auróra ágyújának elsütése maradt el.
Kérdés: mi volt ebben „spontán” és „jogos” dühkitörés? Ki is valójában a fő felelőse ennek a sok áldozatot követelő (végül is sikertelen) akciónak? A füstbe ment terv miatt kell azóta is keresni a bűnbakokat.
Ezek sosem fognak megváltozni. A gyűlöletkeltés náluk alapkövetelmény . Képtelenek tudomásul venni, hogy a szovjet hadsereg megnyerte a második világháborút és az emlékmű ezért épült. Fölösleges tényekkel szembeszállni és rombolni.
sentinel216
Provokátorok. Remélem a terület körbe van kamerázva, hogyha - " legközelebb bejelentés nélkül jönnek" és kárt tesznek, legyen aki kifizeti azt!
Mézike
@troppauerhumer: A tényeket ők úgy magyarázzák ahogy nekik jó.
Nézem a sok vénembert. Mi a fenének nem diszidáltak 56 - ban ha olyan nagy hazafiak voltak?
sentinel216
Elő kerülhetne a másik - Tomkat nevű hazafi - és leverhetne még néhány lángost ennek a Novák gyereknek. A mi pénzünkön melegíti a seggét a Parlamentben - jó fizetésért -, de én nem bíztam meg azzal, hogy randalírozzon a fővárosban.
sentinel216
@Mézike: Lehet, hogy disszidált az öreg, de rendszerváltás után hazajött és jelentkezett megélhetési hősnek. A nagyapja meg partizán volt, abból élt '45 után.
Ismerek ilyen típusú kurucosan magyar vénembert, aki azért nem veszi be az orvos által ki írt gyógyszerét, mert rá van írva, hogy Richter. Úgy tartja, hogy a zsidók megmérgezik a jómagyar embereket.
Gonoszgólya
Csak nekem tűnik kicsit skizofrén állapotnak hogy a sok rühes nácigeci most leverné a vörös csillagot, közben meg Ukrajna ás Szíria kapcsán vastagbélig benyal putyinnak???
Annak a putyinnak aki a KGB vezető ember lévén bizony igencsak kommunista volt???
Jobbos férgek, semmi magyarázat???
Vagy úgy vagytok, hogy jó az a száj szarosan is???
Nádi farkasbarom??? MAGYARÁZZ MÁR BAZMEG!!!
Mézike
@sentinel216: Itt is vannak olyanok akik a kommunizmusban igen jól éldegéltek, most meg verik a nyálukat.
De legtöbben akik itthon maradtak építették az országot.
A fiatalokat sem értem. A lányaimmal egyidős korosztály. Nem hiszem el hogy az ő szüleiknek olyan rossz lett volna ...
Nagy divat lett a hazatérők hazaszeretete. :-(
tökéletlen és csodátlan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
köhögő bolha
Azt hittem az április 4-i ünnep megszűnése után ,eltűnik az emlékmű is a 3.14...ba. Hiányozna valakinek tán?...:)
Bercifiu
@Mézike: Az orvos anyuka fizetéséből, meg a rengeteg hála pénzből biztos nem nyomorgott.
Egy gond van vele, szellemileg nulla, s ő képviseli a választókat. Na itt vannak a problémák.
Nem tudom, hogy tud az ilyen megmozdulás után a felesége, a gyermekei szemébe a rohadék.
Mézike
@Bercifiu: Hogy tud? Sztem hősnek képzelik.
Van nekem egy öcsém.
Kissé jobbra húz a gyerek.
Azt szoktam neki mondani. Az hogy te nem jutottál semmire az életedben csak a te hibád. nem a zsidóké, nem a cigányoké, nem a menekülteké...
Nem érti a szentem. Jön nekem Erdéllyel. Azt se tudja hogy mindig autonóm volt.
Kő bunkók akik csak élősködnek a nemzet nyakán.
Törölt felhasználó
Hányok a tomcat-től is, de olyan jó volt látni, amikor szájbaverte ezt a kis komplexusos náci novákot a bíróságon..:)
kopeba
A majmok ezekhez képest egyetemi tanárok...
papa.49
Ez a kis ,,kotonszökevény,, azt hiszi magáról hogy ő milyen faszagyerek, pedig de messze van attól hogy az legyen))))))))))
tökéletlen és csodátlan
Helyes!
A jobbikosok semmire nem jók, csak hőzöngeni!
Ti választást nyerni? Felfelejtsétek el, béna kacsák!
Zseb nácik, kivénhedt megátalkodott öreg gecik.
A szart is kiverem belőletek nosztalgiázó, semmirevaló 56-odok -kibaszott nácik!
Elbasszátok, és most újra elbasszátok! A kurva anyátok 56-odokí!
Nem kelletek semmire senkinek, vágod te senkinek semmit nem jelentő 56-os!?
Hős vagy?
Nem biztos!
Lehet, hogy csak egy kis geci vagy.- és ennyi a te történeted.
tökéletlen és csodátlan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Fradigege
Én krv-ra nem vagyok híve a muszka emlékműnek. Elég sok asszonyt, nőt, gyereket megerőszakoltak a "nagy felszabadítók". 2004-ben a Békás-szoroson átmentünk moldvába, piatra neamt(Karácsonkő)-felé, ott egy oláh szuronyós katonaszobor áll, éppen Erdély felé a szuronyával. Vannak ilyenek. Mondjuk ez tényleg kabaré volt. IQ hadjárat.
justhpeter
Nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek. Néztem a híradót és eszembe jutott, hogy ezeket az idiótákat akarja felülmúlni Orbán.
A vezér sem százas, de a jobbikhoz és Novákhoz még bolondulnia kell egy kicsit. Mindenesetre, ha a fideSSben ez a mérce, amit felül kell múlniuk nagy szarban lehetnek. Igaz, meg is érdemlik.
sentinel216
@justhpeter: Mondok én valamit. A köpcös vezér túltolta a népek hülyítését. Elég nagy százalékban lebutította a a fiatal felnőtteket ahhoz, hogy az ő körmönfont hazudozásait már nem értik meg és már nem vevők rá. Maradt a jobbik, kalapácsos, vésős - adj neki - programja, amit minden egybites megért. Ordítva anyázni a rendőrt, só savazni a fiatalokat. Ennyit tudnak.
troppauerhumer
@Fradigege: Teccen tudni az úgy kezdődött ,hogy az orosz visszaütött,nem kellett volna Horthynak beugrani a háborúba,nem kellett volna a magyar katonáknak rabolni,gyilkolni,nőket erőszakolni,terhes nők hasát felvágni...stb...az orosz katona mindezeket látta,hallotta idefelé jövet.
A voronyezsi területen felvett dokumentumok tömege számol be a képtelennek tűnő bestiális gyilkosságok sokaságáról. Ilyen tipikusnak tekinthető leszámolásról tanúskodik Marki falu esete. „A magyar katonák és tisztek érkezésüket azzal tették emlékezetessé, hogy a kolhozparasztoktól elvették a tyúkokat, a vajat, a használati és egyéb tárgyaikat, egészen a gyerekjátékokig és az ikonokig. […] A megszállás első napjaiban több tucat embert lőttek agyon, köztük komszomolistákat, a falu legjobb aktivistáit, többek között Ványa Oszadcsenkót, Sztyopa Gvozgyikovot, Szerjozsa Oszadcsenkót, stb. Kivégzésük előtt a magyarok meztelenre vetkőztették őket. Az egész lakosságot arra kényszerítették, hogy adják le a gabonájukat, azt ígérvén, hogy azt a kolhozparasztoknak adják, de a begyűjtés után nem csináltak semmit, és a szalmát is egy másik faluba szállították. […] A civil lakosságot és a hadifogoly vöröskatonákat mínusz 40 fokos hidegben is munkára terelték. A hadifoglyok szakadt rongyokba voltak öltözve, gyötörte őket az éhség és a magyar gazemberek golyói által lelték halálukat. Egyedül Marki faluban több mint 100 civil lakost és több mint 300 hadifogoly vöröskatonát öltek meg, nem számítva azokat, akik az extrém fokú kimerültségben, az éhezés miatt haltak meg. A magyar fasiszta vadállatok megalázták a nőket, sokukat megerőszakolták. A 17 éves Maruszja Begocskina ellenállt annak, hogy kielégítse a magyar gazemberek gerjedelmét, ezért agyonlőtték.”
www.atv.hu/egyeb/20130301_mit_tettek_a_magyarok_a_donnal_megdobbento_exkluziv_dokumentumok_az_orosz_leveltarakbol
Desischado
És ezekre szavaztak sokan! Hová jut az ország, ha ezek jutnak hatalomra! Sajnos, van rá esély!
novák csak ilyenkor mer bátor lenni, bezzeg Tomcat előtt lapított, mint sz@r a fűben!
nezelodo
Ezek a szerencsétlenek azt gondolják megint bejön a szobormászós trükk? Ne higgyétek, hogy a lopott ötletükkel nyeregbe kerülhettek, arra éberen vigyáznak a régi randalírozók!
Ennyi erővel a KGBélát is felmászathattátok volna az obeliszkre!
dr. prédikátor
Szemét köcsög náci banda!!!Novák emőke ! mi a jó k...a anyádat akarsz te kis majom ! Még bolhaszarnak is kevés vagy és te akarod lerombolni az emlékművet!!???Mocskos söpredékek vagytok!!! Azt a vén patkányt pedig jól szájba kellett volna verni, nem pedig könyörögni neki!!!
papa.49
Vajon az hogy huzakodott a rendőrrel nem meríti ki a hatósági közeg bántalmazását???
1magyar
Ilyenkor az jut eszembe, hogy a vezetők szobrait, kegyhelyeit kellene megalázni,akik ezeket a szerencsétlen embereket háborúba küldték a saját faszságaik és idiótaságaik miatt.
Az átlagember nem akar sosem háborút, ezt mindig a vezetők gerjesztik.
dr. prédikátor
@papa.49: A hatósági intézkedés akadályozása és ellenszegülés miatt elő kellett volna állítani a vén buznyákot!!!
papa.49
@dr. prédikátor: remélem nem azért maradt el az előállítás mert a pacák rosszabbikos!!!
eszegfu
Lehet, hogy "András bátyánk" valakinek a szemében "hős", de hogy meri megkérdőjelezni a rendőrök magyarságát... meg egyáltalán mitől lett ilyen bátor, hogy letegezi a rendőröket?! Nem tudom mit tett volna, ha a rendőrök valóban "hozzányulnak"?! Szerintem ettől a dulakodástól is az infartus határán volt! Az sem volt semmi Nováktól, hogy "...ez nem a Gyurcsány rezsim..."!
nezelodo
Elég röhejes volt, ahogy a vésőt és játék kalapácsot markolta ez a nyüzüge. Olyan volt, mint amikor Orbán a villáskulcsot marokra fogta a kordonbontáskor. Mindegyiknél ordít a képről hogy szerszám, a sajátján kívül sosem volt a kezében, és főleg munkát nem végzett vele soha.
papa.49
@nezelodo: Hagytam volna kicsit ,,működni a pacákot,, hátha ráütött volna a mellső lábára)))))))))
papa.49
Arról már nem is szólva hogy ilyen vésést ,,spiccvésővel, és legalább 1 kilós kalapáccsal,, szoktuk csinálni, nem lapos vésővel, és 20 dkg. kalapáccsal))))))))
nezelodo
@papa.49: Nem akart az vésni, csak színház volt. A baj az, hogy rossz ripacsot küldtek, az öreg hőzöngővel együtt, kabaréba fulladt a nemzeti hősök szereplése.
Feraj49
Sajnos ez a Novák egy ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ??!!! Egy elvakult fax. Már rég ki kellet volna zárni a Jobbikból,és bezárni egy börtönbe,lázadást szított,most is bűntettlenül ! Talán márt "illő" volna a mentelmi jogát felfüggeszteni ! Sok szavazóját vesztette el a jobbik miatta. Anarchiát akar ez a majom,tudjon a zavarosban halászni.
Valóban miért is nem bilincselték meg a vén trágyaembert az első pillanatban,amikor meglökte a rendőrt ?
papa.49
@nezelodo: Az se biztos hogy azt tudja a ,,kotonszökevény,, hogy melyik részével ütni a kalapácsnak))))))))))))))
magyarbakancs
@eszegfu: Mindig akad erős hazafiasságtól ittas ember.
Na meg borgőzösen mindenkinek megnő a mellény mérete.
magyarbakancs
Jobbik a Magyar elmebaj örökös betegstátuszával küszködik.
magyarbakancs
@köhögő bolha: "Azt hittem az április 4-i ünnep megszűnése után ,eltűnik az emlékmű is a 3.14...ba. Hiányozna valakinek tán?...:)"
Igen hiányozna azoknak a hozzátartozóknak és leszármazottainak kinek férje,gyereke,testvére itt halt meg.
Emlékezni mindenkinek joga van.
Az Amerikai katonák talán japán szigetein lelkükre beszéltek a japánoknak.
Mégis van az elesett amerikai katonáknak emlékmű, és a mai napik van amerikai támaszpont japánban.
eszegfu
@magyarbakancs: 9:51 Igazad lehet... Ugyanakkor nem hiszem, hogy egy 17 éves kora óta külföldön élő, ma már 77 éves embernek ezt kellene csinálnia... Szerintem akkor lett volna bátor "hazafi", ha itthon marad -- miután segédkezett ledönteni Sztálin szobrát -- és megmutathatta volna a "magyar virtust". Igy nekem csak egy "megszelesedett" öregember "fellángolása", tetőzve a jobbikosok ottléte miatti "bátorsággal"... csak sajnálni lehet...:((
eszegfu
@magyarbakancs: Hozzáteszem, hogy ennek az emlékmünek a karbantartása nem a magyar költségvetést terheli!
magyarbakancs
@eszegfu: "Szerintem akkor lett volna bátor "hazafi", ha itthon marad -- miután segédkezett ledönteni Sztálin szobrát -- és megmutathatta volna a "magyar virtust". Igy nekem csak egy "megszelesedett" öregember "fellángolása", tetőzve a jobbikosok ottléte miatti "bátorsággal"... csak sajnálni lehet...:("
Szüleink és mi is itthon maradtunk kalandvágyból felépíteni az országot.
eszegfu
@magyarbakancs: 10:16 Pontosan én is erre gondoltam!!! Arra viszont nem tippelnék, hogy ő "kalandvágyból" hagyta el az országot... szerintem inkább rettentően betojt! Valaki olyasmit mondott hsz-ben, hogy legalább ezek az emberek megmutatták az arcukat, vállalták magukat ezen az "eseményen"... Lehet, hogy most ez történt, de hogy 1956 után nem vállalták tettüket és a következményeit, az biztos!
magyarbakancs
@eszegfu: Arra lenék kíváncsi akit 56 -os cselekedetiért elítéltek nehéz évekre meg halálra ítéltek,majd életfogytiglanra ítéltek mégis 63-ban amnesztiával szabadultak.
Mit kellett tenni érte kiket kellet be mártani?
JAJMÁR
Beteg, ez nyilvánvaló! Gyógykezelést kell adni neki, de országos képviselői - sőt, semmilyen - posztra ilyen pszichés állapotban nem alkalmas.
Azonnali hatállyal le kell mondania, rombol és pusztít a szelleme is, ha ezt nem veszik észre a párttársai, akkor ők is ilyenek.
eszegfu
@magyarbakancs: 10:28 Jóindulatuan azt mondom: semmit sem tettek érte, hiszen amnesztiával szabadultak... a gyanu azért bennem is felmerül...
eszegfu
@JAJMÁR: 10:34 Jó a megállapitásod, mégha feltételes módban is irtad: "ők is ilyenek"!
papa.49
@eszegfu: Azért mind nem lett áruló...Biztos volt közöttük olyan is de '62-63 ra már a nemzetközi helyzet változott annyit hogy elengedték őket...
eszegfu
@papa.49: 10:43 Elhiszem Neked, sőt nem is állitom, hogy mindenki "áruló" lett... csak kétségeim vannak, mivel ez nem olyan egyszerü, mint a fekete-fehér.
papa.49
@eszegfu: Ez pont olyan téma amit lehet soha nem tudunk meg...
hetöndöe
Megélhetési cirkuszcsináló nácik.Szánalmasak Előddel az élen.
Fradigege
@troppauerhumer: Teccen azt is tudni, hogy nem kellett volna 1849-ben habsburg seggmentő akcióban betámadni a szabadságharcot és nem kellett volna az oláht megmenteni az I. világháborúban amikor betörtek Erdélybe, majd 1 hónap szabadrablás után a románt kivertük, ott dédesgették a románokat ellenünk, akik a nagy szoci forradalom miatt feladták oláh mentő munkájukat és a románok bekönyököltek Besszarábiába. Arról már nem is beszélve, hogy bizonyítottan megbombázta a muszka Kassát 1941-ben, így elkerülhetetlen volt a hadüzenet. Ttttyyyeeecccccciiiikkkkk tyudnyi?!
prime777
Hihetetlen.Remélem ezek soha az életbe nem jutnak hatalomra!!!
Megélhetési emberkék lennének ezekből nem is kicsit.
Az öreg meg háborús hős vagy mi.
Olyan fennhéjázó.
Arc az van kőkeményen.Tegezi a rendőröket.
Pontosan így néznék le ezek a népet ha hatalomra jutnának.
Novák meg: "ez nem a Gyurcsány rezsim" - na igen,de szép volt is még akkor ugye?
Nice old times.
magyarbakancs
@eszegfu: Nem mindenki szabadult 63-ban amnesztiával.
Volt olyan ki nem lett besúgó és még 72-ben is volt 56-os eseményeke miatt szabadulás.
eszegfu
@magyarbakancs: Szégyen ide, szégyen oda, de nem tul sokat tudok ezekről a dolgokról... és valahogy inkább előre nézek, nem hátra... főleg ugy, hogy csak a "maszatolást" látom, fogalmam sincs mi lehet a valóság!:((
pistapapa
A "Szabadság" terén emlékműnek állni a megszálló és a forradalmat vérbe fojtó bolsevik haderőnek? Magyar ember ez ellen csak tiltakozhat.
silber13
@pistapapa: Na idefigyelj te " Magyar ember !" Megszállók voltak, igaz, de tudhatnád te is, hogy nem ők kezdték, hanem azok, akikhez mi magyarok örömmel csatlakoztunk, az akkori jobberek vezetésével!
magyarbakancs
@eszegfu:"valahogy inkább előre nézek, nem hátra... főleg úgy, hogy csak a "maszatolást" látom, fogalmam sincs, mi lehet a valóság!:(("
A múlt ismerete nélkül nem lehet a jelenben eligazodni.
Mivel a múltban rejtőzik az mostani élet igazsága.
Van egy közmondás"mésziről jött ember azt mond, amit akar".
magyarbakancs
@pistapapa: A "Szabadság" terén emlékműnek állni a megszálló és a forradalmat vérbe fojtó bolsevik haderőnek? Magyar ember ez ellen csak tiltakozhat.
A Don kanyarban álló Magyar Királyi hadsereg megszálló erőinek is van emlékmű.
A Magyar királyi haderő megszállta a Szovjetuniót.
Szovjet emberek ezt ,hogyan tűrik?
gulyasgyula
@pistapapa: Az ép ugy a történelmünk része minta a többi hasonló építmény ..Figyelmeztetőnek éppen jól jön ...A mai gazdasági helyzetben nem biztos hogy legjobb ötlet a multat firtatni ...Hülye embereket meg diliházba kell zárni , vagy börtönbe ...
eszegfu
@magyarbakancs: 9:41 Igazad lehet abban, hogy a "multban rejtőzik a mostani élet igazsága"... de, ha "megkövezel", akkor sem érint meg annyira az 56 "multja"! Valószinüleg azért, mert ezt már politikai multnak vélem. Sokkal inkább érdekel akár a piramisok felépitésének mikéntje, vagy a lámpaizzó feltalálásáig vezető ut, mivel az az ember tehetségének, eszének a jó oldaláról szól.
magyarbakancs
@eszegfu: de, ha "megkövezel", akkor sem érint meg annyira az 56 "multja"! Valószinüleg azért, mert ezt már politikai multnak vélem. Sokkal inkább érdekel akár a piramisok felépitésének mikéntje, vagy a lámpaizzó feltalálásáig vezető ut, mivel az az ember tehetségének, eszének a jó oldaláról szól."

Nem kövezlek meg arra szeretem volna rámutatni aki most komcsizik és 56 emlékéből él anno besúgóvolt.
Talán nem lenne neki erkölcsi alapja arra,hogy most fényezze magát.
Mert aki nem árulta el társait az a bitón végezte aki meg elárulta szabadult és évekig besúgóvolt.
Majd avval védekezett,hogy meg zsarolták.
És mintha misem történt váltott köpenyt, és komcsi,majd keresztény lett.
eszegfu
@pistapapa: 9:18 Csak hogy tudjad: a Szabadság téri emlékmüvet 1946-ban állitották, a II. világháboruban aratott szovjet győzelem emlékére. Ha ők nem szoritják vissza a németeket egészen Berlinig és nem győznek, akkor ki tudja hogyan végződhetett volna ez a szörnyüséges háboru!?
eszegfu
@magyarbakancs: Kösz. a magyarázatot... világos!
pistapapa
@eszegfu: Talán úgy,hogy nem lennénk Németország összeszerelő részlege ötödannyi bérért,hanem itt is német bérek lennének.
eszegfu
@pistapapa: Én nem is gazdasági életünk esetleges "csodájára", hanem a háboruban meghalt emberek tömegére és a zsidók+cigányok "tervszerü" elpusztitására gondoltam!
Szerintem a szovjet emlékmü kapcsán más nem is juthat az ember eszébe.
namihami
@pistapapa: Vagy a zsidókhoz, cigányokhoz, szlávokhoz hasonlóan már a gázkamrákban végeztük volna.
Mint azt szellemi vezéred oly "szépen" megörökítette Mein Kampf címen kiadott örökbecsű alkotásában.
Melyben tisztán és világosan közli velünk és az olvasóival, hogy a magyarok is másodrendű nációhoz tartoznak, akik max. a német nemzet kiszolgálására vannak és lesznek, ha szükség van rájuk.
tökéletlen és csodátlan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
satan
Ezek sem futnak százzal, vagy hiányzik egykét kerék. Ha szétverik attól mi változik azon kívül , hogy elbontják és nem lesz ott, de attól nem nő a minimálbér és nem lesz szebb az élet.
Eriksson
Örvendetes dolog-e, hogy egyes jobbikosoknak nincs semmi problémájuk a mai társadalmi,politikai helyzettel, kizárólag emlékművek rongálása a fő programjuk? Olyan pártok, ahol Novák Elődök alelnökök lehetnek, csak anarchista csoportosulásnak tekinthetőek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.