Külgazdasági- és külügyminiszterünk szerint az Európai Uniónak egyszerű dolga van, "villámgyorsan a magyar modellt kellene alkalmazni Görögországban, magyarul meg kellene védeni Görögország külső határát".

Szijjártó Péter a Kossuth rádióban és az M1 aktuális műsorában is beszélt ma reggel. Az M1 műsorában óriási problémának nevezte, hogy vannak olyan kormányfők az EU-ban, akik fittyet hánynak az uniós szabályokra, és regisztráció helyett, átviszik a menekülteket a szomszédos tagállam határára. (korábban Magyarország is ezt tette – a szerk.)

A miniszter a Kossuth rádióban azt mondta, a külső határok megvédése nélkül nem lehet jó pozícióba kerülni sem a forrás-, sem a tranzitállamokkal folytatott tárgyalásokon.

 Megjegyezte: az igen hosszú és tagolt, nagyrészt tengeri határa miatt nehéz helyzetben lévő Görögországot nem szabad magára hagyni, hanem "huszonnyolcas összefogásban" kell neki segítséget nyújtani, nem csak szóban, hanem érdemi lépésekkel.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
"Szijjártó: minket kellene másolnia az Uniónak"
Pontosan ezen mondatok és magatartás miatt utálnak minket a világban.
nezelodo
Ekkora teljesítmény mellett nem kellene ennyire szerénynek lennie sem neki, sem a kenyéradójának.
magyarbakancs
"Szijjártó: minket kellene másolnia az Uniónak"
Pontosan ezen mondatok és magatartás miatt utálnak minket a világban.
tarhonya
de szép is lenne egy földrész ha mindenki kakadú lenne !!
mert a tarély alatt ott a ganyé...
eugen4402
Ha nem is másolni kellene, de legalább meg kellene hallgatni a magyar álláspontot Brüsszelben, mert a helyzet napról-napra szarabb lesz. A vándorok tíz- és százezrei még mindig azt hiszik, hogy Germánia a Hetedik Mennyország, ahol pont őket várja Allah, és ha oda eljutnak, akkor elnyerik az örök békét és boldogságot. Valaki mondja már meg nekik, hogy ez csak álom, és jön majd a keserű ébredés...
Orbán úgy járt Brüsszelben, mint a pásztorfiú a mesében: túl sokszor kiáltott farkast, és már nem figyelnek rá. Pedig ami most fenyegeti Európát, az tényleg farkasra hasonlít...
Butautáló
"Az önteltség a biztos bukás első hírnöke!" Mittoménki.
mariaberta
Micsoda szép társaság is lenne, ha mindenki kakastaréjban díszelegne

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.