Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint a migrációs helyzetben Magyarország "szimbolikus radikalizmusa" megóvta Európát a valódi radikalizmustól. 

A szakértő az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Szomáliában szélsőséges iszlamista fegyveresek megtámadtak egy szállodát Mogadishuban. Úgy vélte, az "iszlám háború" az eddigieknél sokkal látványosabb akciókkal folytatódik majd a világ több pontján is.

Ami Európában zajlik az az Iszlám Állam által generált invázió, és a kontinens szerencséje, hogy Magyarország radikálisan kezeli a kérdést – mondta.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Orbán biztos megvédte Európát. Mint a nyugdíjpénztárakat.
Ezt az EU ugyan nyugodtan értelmezheti árulásnak, mert az.
Nyugodtan tekinthető az orosz érdekszéfra kiterjesztséének. Mert az.

De még jó, hogy van pár olyan szagértő, aki Orbán szellentésének zamatából megjósolja a vihart az éjjeliben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@eszegfu: Én meg arról írtam, hogy egyre többen kezdenek magukhoz térni a nagy migráns simogatásból és rájönni, hogy a vadakkal nem tudnak együtt élni. Ez pedig igen sok ember Európában!
JAJMÁR
@eszegfu: 07:58 Persze igazad van, azt látjuk elsősorban, ami itt zajlik- Azt látjuk, hogy a probléma, vagyis inkább az "ellenség" a migránsok, de hát éppen ez a hiba a gondolkodásban,szerintem. Ezt direkt nyomják elénk. Persze, probléma, de ezek az emberek áldozatok.

Szóval fura, hogy a szerencsétlen embereket ennyire "démonizálják", másfelől lealacsonyítják őket."Elveszik a munkánkat" "szakképzetlenek" - de mégis féltjük tőlük a mi munkánkat- "Nem tudnak beilleszkedni""tanulatlanok" - de félünk, hogy ránk tudják erőszakolni az akaratukat - "más kultúra" - a más az már nagyon ijesztő - "meg kell védeni Európát", miközben az is bombát dobál az ő hazájukra - de a legjobb: "meg kell védeni a kerítést" :-D

Tömény h@lyeség. az meg maga a tragédia, hogy mennyien átveszik. Márpedig messzebbre kellene néznünk, mert ott a lényeg.

Én nem hiszem, hogy az lenne a megoldás, hogy nem engedjük be ezeket az embereket, - ez működhet úgy, hogy mi nem, de mások igen, de ha mindenki kerítést épít, akkor elképzelni is rossz, mi történhet. A háború végét megjósolni se lehet, tehát menekültek is sokáig lesznek.
Olyan menekültáradat jöhet létre, és úgy viselkedhet, mint a széles medrű folyó, amelyiknek ha túlságosan szűkítik a folyását, rombolóvá válhat. Ez lenne valakiknek a célja?
A kerítésépítések ezt a célt szolgálják. Amúgy érdekes, hogy amikor épp csak szállingóztak, mi már kerítést és falat akartunk.
Sajnos nem azt látom, hogy Mo. európai megoldásra törekedne, nekem ehhez kevés a "megvédtük Európát" szöveg. Miközben inkább és pont megosztjuk a különutas politikánkkal, és gerjesztjük a konfliktusokat.
Egyébként meg majd elviszik a kitiltottakat egész a török menekülttáborig, vagy egyszerűen elengedik őket. Menjenek vissza, ahogy tudnak.
eszegfu
@JAJMÁR: 17:13 Egyet gondolunk... Azt hiszem az egészben a fő probléma: M.o. nem törekszik tevőlegesen európai megoldásra, de már szóban be is fejezte az "Európát megvédtük" szöveggel. Nem tölt el kirobbanó örömmel!:((
1magyar
Európát nem védte meg, sőt ha megengedik a visszatoloncolást akkor hiába volt az eddigi is.
De szerintem olyan ez mint a devizahitel beetetés volt a régi szoc. országoknak.
Éhesen a nagybankok megint.
dr. prédikátor
Elmegyek én is biztonságpolitikai szakértőnek ,van 25 év tapasztalatom!!!Én is tudok ilyeneket mondani mint ez a földi!!!
silber13
@Freewolf: Csodálatra méltó, hogy téged - dúvad létedre - még vannak, akik elviselnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.