Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint a migrációs helyzetben Magyarország "szimbolikus radikalizmusa" megóvta Európát a valódi radikalizmustól. 

A szakértő az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Szomáliában szélsőséges iszlamista fegyveresek megtámadtak egy szállodát Mogadishuban. Úgy vélte, az "iszlám háború" az eddigieknél sokkal látványosabb akciókkal folytatódik majd a világ több pontján is.

Ami Európában zajlik az az Iszlám Állam által generált invázió, és a kontinens szerencséje, hogy Magyarország radikálisan kezeli a kérdést – mondta.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Orbán biztos megvédte Európát. Mint a nyugdíjpénztárakat.
Ezt az EU ugyan nyugodtan értelmezheti árulásnak, mert az.
Nyugodtan tekinthető az orosz érdekszéfra kiterjesztséének. Mert az.

De még jó, hogy van pár olyan szagértő, aki Orbán szellentésének zamatából megjósolja a vihart az éjjeliben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
GeoCravker
Orbán biztos megvédte Európát. Mint a nyugdíjpénztárakat.
Ezt az EU ugyan nyugodtan értelmezheti árulásnak, mert az.
Nyugodtan tekinthető az orosz érdekszéfra kiterjesztséének. Mert az.

De még jó, hogy van pár olyan szagértő, aki Orbán szellentésének zamatából megjósolja a vihart az éjjeliben.
karma1
Ennek a foldinek se kell mar hulyebb dolgot nyiltkoznia, mar ezzel is leszerepelt. Az, hogy fogalmakkal valaki nincs tisztaban, az egy dolog, ha otthon, a 4 fal kozt hulye maganak, meg a csaladjanak...
A "szimbolizmus radikalizmus" , mint kifejezes nem letezik, mert ami szimbolikus, az nem valos, nem kezzel megfoghato dolog. A radikalizmus viszont igenis egy eroszakos fellepes, aminek tortenete van minden esettel kapcsolatban, es nagyon is kezzelfoghatoak az eredmenyek, leginkabb a rombolas es a tagadas politikaja jar ezzel, esetleg szelidebb formaban egy bekes atalakulashoz vezet...

foldi-foldi, tudod, mi a szimbolika? A palmaagat a csoreben tarto feher galamb, mint a beke hirnoke. Ami egy darabig a kis kopcosnek nem lesz leteleme...:o((((
kutyahűség
Magyarország radikalizmusa abszolúte nem szimbolikus, másrészt nem védett Európán semmit, ellenkezőleg: a végletekig felkorbácsolta az indulatokat és hosszú hónapokra egymás ellen uszította az államokat. Ehhez a pszichopaták különösen jól értenek.

Köszönheted Földikém, Orbánnak. Méghogy szakértő! Piha! A kutyámra hamarabb bizom a védelmemet, mint rád.
Aki Én
Ezt a megvédtük az országot és az Eu-t dumát ne értem. A kerítés óta naponta újra meg újra megdől az Eu határait átlépő menekültek száma. Tehát kicsit sem változott a helyzet, sőt.
Miután nálunk egyetlen ember sem szeretne vagy szeretett volna maradni, így a mi helyzetünk nem is érdekes ebből a szempontból. Annyi a változás, hogy nincs olyan tömeg a keletiben, de Európa helyzete, vagy az onnan ránk visszaható dolgok cseppet sem változtak. Mitől jobb a helyzet ma? Mitől védtünk meg bárkit is?
A hazai szekta helyzet viszont sokat rontott az amúgy is pocsék közhangulaton és egymás iránti tolerancián. Előbb fog a hazai helyzet elviselhetetlenné válni saját magunktól, mint bármilyen iszlámtól.
JAJMÁR
Felelőtlenül ijesztgetnek tovább, de úgy járunk, mint a mesében a hazudós, aki folyton farkast kiáltott csak azért, hogy összeszaladjon a nép. Aztán amikor tényleg jött a farkas, hiába ordítozott, a kutya se figyelt rá.
Jól itt maradunk majd egyedül a valós bajban mi is, attól tartok.
eszegfu
@JAJMÁR: Sajnos nekem is ez a sejtésem... Egy másik cikknél is irtam: egyedül "megoldottuk" a keritéssel, hogy nem jönnek a menekültek, vagyis déli szomszédaink küzdését mi már a "lelátóról" nézhetjük. Aztán, ha megforditják a tömeget, bizony "visszakapjuk" őket és itt maradunk egyedül, nem számithatunk szomszédainkra. Ennek első jelei, hogy a magyar biróság végzése alapján kiutasitott emberekkel már most nem tudunk mit kezdeni, mert valamilyen "jogi" akadálya van horvát részről, vagyis egyszerüen nem tudjuk "kitoloncolni" őket... most kezdhetik épiteni a börtön-féléket, mert ugye őrizetlenül nem lehet hagyni egy "elitéltet". Vagyis déli szomszédaink lesznek a "megfigyelői" helyzetben, mi meg "jól megvédtük a hazát"... nem?!
JAJMÁR
@eszegfu: 11:57 Hát, igen, a dilettáns törvényhozás meghozza a maga visszásságait, és ez még csak a kezdet.
eszegfu
@JAJMÁR: Valóban ez csak a "kezdet"! De, ha én, Te és sokan észreveszik, vajon a kormány illetékese mikor veszi észre?! Most védje meg a kormányt a CÖF! Vonulgassanak, milyen jó, hogy a törvény szerint elitélik az illegális határátlépőket!:((
JAJMÁR
@eszegfu: Erről sok minden eszembe jutott, de most el kell mennem, majd később válaszolok.
JAJMÁR
@eszegfu: 12:10 Szerintem észreveszi a kormány, de tudod, ők soha nem hibáznak. Majd megtalálják erre is a bűnbakot, és a probléma már meg is van oldva. Mert az a lényeg, nem a valódi megoldás. A cöf ideje lejárt, a "mór megtette, a mór mehet". Szerintem. Persze, ha kell, majd újraélesztik.
Nem igazán tudom megmagyarázni, de valahogy azt érzem, hogy a jövőben a bevándorlás lesz a legkisebb probléma. Tulajdonképpen ma sem ez a súlyos probléma, csak ezt tolták elénk és most jól eltakarja a nagyobbakat.
Az eu megosztása zajlik, jobb szélre tolódik a politika - és nemcsak nálunk - a háború a Közel-Keleten durvul, az amerikai, orosz, kínai viszony romlik, mi pedig azon aggódunk, hogy mi lesz, ha pár ezer embert el kell helyeznünk az országban? Á, ez semmi!
Freewolf
Kiderült, Orbán megoldása a valódi megoldás, a többiek csak félrebeszéltek. Igen! Orbán radikalizmusa védte meg Európát és azt is megmutatta, szembe lehet menni a senkik által meg nem választott nagy hangú EU-s politikus senkiháziakon! Európa Orbánnal van és Magyarország is!
eszegfu
@JAJMÁR: 20:22 Van igazságod, de én ennyire "messzire" nem mentem. Ugyanis szerintem az ember először azt érzi és azt fogja fel, ami a közvetlen környezetében, aztán amit M.o-n tapasztal és csak utána "tágitja" a kört Európa és a világ felé. Belátom viszont, hogy a világ háborus területeinek megoldatlansága visszahat M.o-ra is, tehát joggal aggódhatunk... nem lehet elvonatkoztatni a világ dolgait a mi dolgunktól! Az pedig, "hogy mi lesz, ha pár ezer embert el kell helyeznünk az országban" a világ dolgaihoz képest valóban "semmi"... de látva az itthoni gyülölködést a menekültekkel szemben, bizony még jobban elmélyül ez az érzés. Gondolj bele: a birósági itélet alapján kitoloncoltakat, valamiért nem tudjuk "továbbadni", hanem őrzött börtön-féléket kell fenntartanunk, "etetnünk és eltartanunk" kell őket -- Fidesz és a Jobbik szerint -- holott már a kerités megépitése és a határ lezárásakor "a menekülteknek inkább golyót kellett volna adnunk" ... mondták és talán még most is ezt találják a megoldásnak a szélsőségesek. Tartok tőle, hogy ezt is "meglovagolva" egymás után ujabb és ujabb adók jönnek, folyamatosan módositják a költségvetést, na meg minden más kérdés "elsikkad"... tényleg "elfedi". :((
eszegfu
@Freewolf: 20:28 Csupán megjegyzem: ha "a senkik által meg nem választott nagy hangu EU-s politikusok senkiháziak", akkor tényleg Európa Orbánnal van?! Helyesen M.o lakosságából 2,4 millió ember van Orbánnal.
Freewolf
@eszegfu: És azok még, akiket ez a senkiházi bagázs elhazudik!
silber13
@Freewolf: Kóborló horpadt horpaszú csikasz tutulását hallom már megint!:-)))
Freewolf
@silber13: Szólni fogok, ha majd érdekel a véleményed!
eszegfu
@Freewolf: 8:44 Fujd fel! Most kiről beszélsz?! Az Nemzeti Választási Iroda hivatalos közleménye szerinti adatot irtam Neked!
Freewolf
@eszegfu: Én meg arról írtam, hogy egyre többen kezdenek magukhoz térni a nagy migráns simogatásból és rájönni, hogy a vadakkal nem tudnak együtt élni. Ez pedig igen sok ember Európában!
JAJMÁR
@eszegfu: 07:58 Persze igazad van, azt látjuk elsősorban, ami itt zajlik- Azt látjuk, hogy a probléma, vagyis inkább az "ellenség" a migránsok, de hát éppen ez a hiba a gondolkodásban,szerintem. Ezt direkt nyomják elénk. Persze, probléma, de ezek az emberek áldozatok.

Szóval fura, hogy a szerencsétlen embereket ennyire "démonizálják", másfelől lealacsonyítják őket."Elveszik a munkánkat" "szakképzetlenek" - de mégis féltjük tőlük a mi munkánkat- "Nem tudnak beilleszkedni""tanulatlanok" - de félünk, hogy ránk tudják erőszakolni az akaratukat - "más kultúra" - a más az már nagyon ijesztő - "meg kell védeni Európát", miközben az is bombát dobál az ő hazájukra - de a legjobb: "meg kell védeni a kerítést" :-D

Tömény h@lyeség. az meg maga a tragédia, hogy mennyien átveszik. Márpedig messzebbre kellene néznünk, mert ott a lényeg.

Én nem hiszem, hogy az lenne a megoldás, hogy nem engedjük be ezeket az embereket, - ez működhet úgy, hogy mi nem, de mások igen, de ha mindenki kerítést épít, akkor elképzelni is rossz, mi történhet. A háború végét megjósolni se lehet, tehát menekültek is sokáig lesznek.
Olyan menekültáradat jöhet létre, és úgy viselkedhet, mint a széles medrű folyó, amelyiknek ha túlságosan szűkítik a folyását, rombolóvá válhat. Ez lenne valakiknek a célja?
A kerítésépítések ezt a célt szolgálják. Amúgy érdekes, hogy amikor épp csak szállingóztak, mi már kerítést és falat akartunk.
Sajnos nem azt látom, hogy Mo. európai megoldásra törekedne, nekem ehhez kevés a "megvédtük Európát" szöveg. Miközben inkább és pont megosztjuk a különutas politikánkkal, és gerjesztjük a konfliktusokat.
Egyébként meg majd elviszik a kitiltottakat egész a török menekülttáborig, vagy egyszerűen elengedik őket. Menjenek vissza, ahogy tudnak.
eszegfu
@JAJMÁR: 17:13 Egyet gondolunk... Azt hiszem az egészben a fő probléma: M.o. nem törekszik tevőlegesen európai megoldásra, de már szóban be is fejezte az "Európát megvédtük" szöveggel. Nem tölt el kirobbanó örömmel!:((
1magyar
Európát nem védte meg, sőt ha megengedik a visszatoloncolást akkor hiába volt az eddigi is.
De szerintem olyan ez mint a devizahitel beetetés volt a régi szoc. országoknak.
Éhesen a nagybankok megint.
dr. prédikátor
Elmegyek én is biztonságpolitikai szakértőnek ,van 25 év tapasztalatom!!!Én is tudok ilyeneket mondani mint ez a földi!!!
silber13
@Freewolf: Csodálatra méltó, hogy téged - dúvad létedre - még vannak, akik elviselnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.