A Népjóléti Bizottság tegnapi ülésén a Fidesz-KDNP-s többség leszavazta, hogy a parlament elé kerüljön a Nemzeti Minimum programról szóló határozattervezet.

Ez abból állt volna, hogy legyenek garanciális szabályok a gyermekéhezés enyhítésére Magyarországon, mely szabályokat törvény rögzítené.

A kormánypártok nevében a vitán Harrach Péter azzal érvelt, hogy a javaslat "a baloldali ellenzék durva támadása, provokációja".

Szél Bernadett LMP-s képviselő azt kérdezte: „Fontosabb-e önnek a gyermekek és a várandós édesanyáknak a táplálása, mint a KDNP-nek és a Fidesznek a saját hatalmi arroganciája?”

Selmeczi Gabriella (Fidesz) az esemény után a Népszabadságnak azt nyilatkozta:

„a kormány minden eszközzel segíti a gyermeket nevelő családok megélhetését, köztük adó- és rezsicsökkentéssel, bér- és nyugdíjemeléssel, az ingyenes gyermekétkeztetéssel”.

Eközben pont a napi egyszeri ingyenes étkezés ügyét söpörte le az asztalról a Fidesz-KDNP.

Révész Máriusz (Fidesz) a Magyar Nemzetnek azt mondta: azért nem támogatták, hogy az indítvány az Országgyűlés elé kerüljön, mert a célokkal egyetértenek, ám úgy vélik, az ügy pártpolitikai vitává silányult.

A gyermekéhezés megszüntetését ösztönző határozati javaslatról az Országgyűlés a Népjóléti Bizottság támogatása nélkül nem vitázhat, vagyis a Fidesz-KDNP számára immár hivatalosan nem számít Nemzeti Minimumnak a gyermekéhezés megszüntetése.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
@Freewolf: rólad volt szó, és szerzek neked protekciót, hogy ne azonnal a zárt osztályra vigyenek. Táncoljál, mindhalálig.
Freewolf
@vukkocska: Tetszik, hogy meggyőzitek itt egymást, hogy a többség vagytok. Jegyezd meg, igen kicsi minoritást alkottok!
vukkocska
@Freewolf: itt a többség vagyunk. Rossz oldalon vagy. Sajnálom, hogy nem vetted eddig észre. Pedig kaptál hideget-meleget.
kukac50
Adjanak mindenkinek annyi rezsicsökkentés érő juttatást mint Rogán Szíjártó, Lázár Orbán számláján feltüntetett kedvezmény összegével megegyezzen. Nem lenne éhező gyerek sem nyugdíjas.
Freewolf
@vukkocska: Vagyunk itt ötvenen és abból te és az elvtársaid a többség! Oké! Nem vitatkozom ezzel. Azt viszont tudnod kell, hogy a hasonló elveket vallók kinn a való világban még 5%-ot sem érnek el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.