Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője ezen a héten is nyílt levélben ment az Orbán-kormánynak, mint a miniszterelnök illiberális államot meghirdető beszéde óta minden vasárnap. Most azt írta: ha a több százezer magyar fiatal nem ment volna külföldre, már rég rágyújtották volna a kormányra az országot.

Az ellenzéki politikus többek közt az alábbiakkal vádolta az ország vezetőit:

A Fidesz-kormány legnagyobb bűne (...), hogy elmélyítette a szegénységet és a kilátástalanságot Magyarországon.(...)  A "keményen dolgozó kisembereket" állítólag képviselő Fidesz-kormány eközben mindössze annyit ért el, hogy a legalacsonyabb keresetűek adóterhelése jelenleg Magyarországon a legnagyobb.  Míg Angliában például tíz, Szlovákiában tizenhárom, Észtországban tizenöt, addig Magyarországon harmincöt százalékos adóteher húzza a legkevesebbet keresőket. De nem jobb a helyzet az átlagos fizetést hazavivők esetében sem: a magyar munkavállalók adóterhe tizenhárom éves csúcson van; ezzel pedig továbbra is a második legnagyobb mértékben adóztatják a magyar fizetéseket az Európai Unióban.

Ujhelyi azt is hozzátette:

A kormány emberei tévednek, ha azt hiszik: ezek a százezrek a végtelenségig beletörődve, fejüket leszegve fogják várni a sorsukat. Egyszer fel fognak állni és letörlik a pökhendi mosolyokat a kormányzati arcokról és tisztességes megélhetést, tisztességes bánást, emberhez méltó életet fognak követelni. (...) ha (...) több százezer magyar fiatal nem tudta volna a jobb élet reményében elhagyni szülőhazáját, akkor a feszítő szociális válság miatt már rég rágyújtották volna a kormányra az országot. Kitörne a feszültség, mint kuktából a gőz. A Fidesz valójában ezért nézi és hazudja el a kivándorlást; nekik ugyanis addig jó, míg a kilátástalanság elől nem a Kossuth térre, hanem a Trafalgarig mennek az emberek.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
@Horizont: És a fidesz alfaron nevelkedett, félromán, félázsiai, kolozsvári, kormánybérkommentelő, ágyúsötét Emlőke máris tiszteletét tette egy épületes, mélyenszántó hozzászólás erejéig! Sikerült elolvasnia, hogy MSZP! :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@simmering73: Tévedsz! a szőlőkarókra lehet támaszkodni,de ilyen izó mizóra ???
zöldszem
Persze hogy elmennek, nem tudják feldolgozni a Magyarországra hirtelen rátört jólétet! Inkább válasszák a hanyatló nyugatot. Ezt a sokkot csak az erősek bírják, a gyengék menekülnek!
Desischado
Sajnos, igaza van. De mikor kelnek már fel az emberek?! Mi kell még hozzá, hogy azt mondják, elég volt és ne tovább? Amíg nem támad az ellenzéknek egy karizmatikus erős vezetője, szerintem sem lesz változás!
wagabund
ez az Újhelyi egy kimondottan kedves, művelt, szeretnivaló álmodozó...az álmodozás kényelmes, rizikómentes...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.